backdraft 31.03.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Mam 5 kabli wystające ze ściany do siły a chcę zamontować gniazdo siłowe.Pytanie: mam stare gniazdo siłowe 4 przewodowe czy je montować czy kupić nowe jakieś 5 przewodowe?W przyszłości napewno będe korzystał ze spawarki. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 31.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 To zależy jaka wtyczka będzie w sprzęcie który ma na tym pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 31.03.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Kup 5 wtykowe. Parę groszy, a będziesz miał OK. Możesz każde ustrojstwo podłączyć i masz pewność, że nie zasilisz niebiańskich szeregów zbyt szybko - a już na pewno nie z powody prądu w tym gnieździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 31.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam Tak jak radzi niciacia Dodatkowo możesz sobie zrobić krótki przedłużacz 5-4 (gdybyś miał używać starych maszyn) i 4-5 na wypadek "pożyczki" prądu od sąsiada do swoich maszyn. Ja tak mam i nigdy nie miałem problemów. W zależności od okoliczności zawsze jest bezproblemowo Oczywiście jak sąsiedzi są OK i mają stare gniazda. Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 01.04.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Najlepiej kup sobie gniazdo uniwersalne takie z wykręcanym piątym stykiem. Nosisz go zawsze przy sobie i jak ci potrzebne jest gniazdo 5 stykowe to w bardzo prosty sposób bo montujesz. Jak masz wtykę na 4 bolce to pyk i do kieszeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 01.04.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedziJeszcze jedno pytanie:Kolory kabli - żółto -zielony na symbol uziemienia, niebieski na zero a reszta faz to chyba jak leci czy zachować jakąś kolejność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 reszta jak leci chyba ze chcesz uzyskac okreslone obroty silnika /prawo lub lewo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 01.04.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Albo zainstaluj gniazdo z przełacznikiem kierunku obrotów http://www.tarel.pl/photo/id144_p1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 02.04.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 no własnie może zajść potrzeba w przyszłości nie wiem np. zachowania obrotów silnika swoją droga drogą to ciekawe o tym przełączniku obrotów, poszukam po sklepach, www nie mogę otworzyć - wszystkim dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 02.04.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Uciekł mi znak i obrazek się nie wyświetlał.We własnościach obrazka masz adres strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts