siemka 31.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Mam prośbę do Szanownych Forumowiczów, chcemy z sąsiadem założyć Społeczny Komitet Budowy Infrastruktury drogi dojazdowej do naszeych posesji.Niestety zupełnie nie wiem jak napisać pismo przewodnie itd., wiem że powinno zawierać listę obecności no i pewnie kilka zdań o celach itp.Czy ktoś z was podsunął by nam " gotowca"Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.04.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Podeślij mi maila, postaram się znaleźć w komputrze.Powodzenia.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 05.04.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dzięki za pomoc [email protected] bardzo będę zobowiązany bo sprawy stoją w miejscupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 05.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam!Dopisuję się: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 05.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam! Mam podobny problem, który polega na tym iż kupiłem działkę do której drogi dojazdowe są współwłasnością kilku osób żeby położyć w niej media trzeba powołać komitet społeczny a ni groma nie wiem jak to zrobić Więc jeśli to nie kłopot dla Was drodzy forumowicze to i ja proszę o takiego gotowca jak powołać taki komitet? Oto mój e-mail [email protected] BARDZO proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 05.06.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja niestety na razie ugrzązłem w pozwoleniach. Ale musisz zacząć od zdobycia uchwały Rady Gminy, która określa ile musi być osób zainteresowanych wybudowaniem mediów i min. tyle powinno wchodzić w skład komitetu. Komitete tworzysz po to , aby być stroną w rozmowach z gminą i uzyskać możliwość dofinansowania do mediów. U mnie w gminie tj. Dywity w Komitecie powinno być min. 5 osób.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 05.06.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 O! To ciekawe... Jaka jest podstawa prawna powstawania takich komitetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 06.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 sofix dzięki za odpowiedz Widzę że mamy do siebie rzut kamieniem U mnie sytuacja wygląda tak: Kupiłem działkę w okolicach Ostródy (100m poza miastem) jest to kompleks działek pod cele budowlane ale bez planu zagospodarowania więc musiałem występować o warunki zabudowy. Otrzymałem te warunki i problem okazał się przy ustaleniu warunków wodno-kanalizacyjnych. Pan który takie warunki ustala powiedział że dla jednej czy dwóch osób to nie ma sensu i zaproponował nam powołanie komitetu, który miałby występować w imieniu wszystkich właścicieli działek. Oznacza to że musimy na własną rękę zrobić jakiś plan i chociaż częściowo uzbroić teren. Ja jestem w o tyle lepszej sytuacji, że mam na swojej działce wodę i brakuje mi do pozwolenia na budowę tylko prądu i kanalizy. Niestety tylko dla siebie tej kanalizy zrobić nie mogę Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 11.06.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam sąsiada! Ja jeszcze nie mam wz, gdyż wójt zwleka z podjęciem ostatecznej decyzji, gdyż wolałby, aby zabudowa na mojej działce i sąsiednich była zgodna z jego wizją urbanistycznego rozwoju gminy , ale najgorzej, że wizji jako takiej jeszcze nie ma . Więc na razie czekam, gdyż jednak lepsze to niż odwoływanie się do SKO od niekorzystnej decyzji o odmowie wydania wz. Ja również nie mam uzbrojonej działki, ( około 150m do mediów) dlatego składałem we wniosku o szambo, zanim wybuduję dom to może podciągną kanalizę bliżej. U ciebie też takie rozwiązanie dałoby Ci szansę na uzyskanie pozwolenia, a później za rok dwa może gmina sama zaproponuje jakieś rozwiązanie, a szambo na deszczówkę. A co do Komitetu to na razie mój zapał ostygł i czekam przyczajony na sygnał do działania- czyli upragnione wz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus_ania 23.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 czy ja również mogłabym prosić o podesłanie wzoru wniosku złożonego przez Komitet w sprawie drogi dojazdowej?[email protected] z góry dziękuję za pomoc i jakieś wskazówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiai i Kamil 11.01.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam. My również chcemy założyc komitet ds. doprowadzenia wody do kilku działek. Jeśli ktoś ma wzory pism, albo jakieś cenne wskazówki bardzo proszę o kontakt na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysM 16.01.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Ja też poproszę o wzór takiej umowy na adres [email protected]Z góry dziękuję za pomocMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenejro 26.07.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 I ja bardzo poproszę o wzór takiego pisma na [email protected]Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 02.08.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Będziemy nniezmiernie wdzięczni za wzór takiego wniosku. Nasz email: [email protected] Pozdrawiamy!Karolina i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiajarek 11.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów Jak jeszcze ktoś cos ma w sprawie komitetów społecznych - jak się zakłada i jak to działa to poproszę o informacje na maila: [email protected] Pozdrawiamy Gosia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 07.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jeśli można to proszę także o info [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arancha 24.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam Ja tez prosze o info na e'maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiajarek 02.05.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Hallo, czy udało się komuś namierzyć jakieś infromacje na temat komitetów społecznych?? Szukamy już od dłuższego czasu czegoś i jak do tej pory nic nie udało nam się znaleść:(:( Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziki3 27.12.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witam ja tez poszukuje informacji na ten temat prosze o info [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Espadon 21.08.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Odświeżając temat.Bardzo proszę o info na maila: [email protected]Z góry dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts