Danielek 01.04.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam jak w temacie, jak sprawdzic rownosc tynkow? bede gipsowal sciany po tynkach cedmentowo-wpaiennych, czy mimo to tynki powinny byc jak "szyba" ? czy moga byc jakies caglebienia czy nierownosci ktore pozniej wyprowadzi sie gipsem ? Nie podoba mi sie praca tynkarzy chyba bede musial ich zmienic tylko gdzie ja teraz kogos znajde ? sprawdzalem sznurkiem od naroznika do naroznika to sa odchyly ok 2mm. Nie wiem czy to norma czy to niedopuszczalne, a nie chce znow sie czepiac nioepotrzebnie narozniki wewn powinny miec kont prosty ? i byc ostre jak brzytwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 05.04.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 WitamTynki sprawdza się żarówką w nocy. Zapaloną żarówkę należy przytknąć do tynku. Wszystkie nierówności widać w postaci cieni. Odchyłki od płaszczyzny natomiast wynikają z kategorii tynków - na jaką umawiałeś się z tynkarzami. Kategorie tynków opisane są w literaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.04.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 obiektywnie to np 2m wasserwagą subiektywnie - zaroweczka moje bede sprawdzal i tak, i tak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Met z zarowko jest OK wasserwaga tez... jak ci poloza plytki w lazience to zrob tak jak ja bierzesz 3 metrowy odcinek idealnie prostej deski i pomiedzy deska a plytkami przesuwasz kartke papieru... wykonawcow wkurwia to jak cholera ale potem mozesz zejsc z kosztow bo jak jest nierowne to wtedy robota jest o kant tylka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.05.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Met z zarowko jest OK wasserwaga tez... jak ci poloza plytki w lazience to zrob tak jak ja bierzesz 3 metrowy odcinek idealnie prostej deski i pomiedzy deska a plytkami przesuwasz kartke papieru... wykonawcow wkurwia to jak cholera ale potem mozesz zejsc z kosztow bo jak jest nierowne to wtedy robota jest o kant tylka... Deską to się możesz palnąć w łeb, a nie sprawdzać jakość prac. Najlepiej puść po podłodze jeszce 5 zł lub szlankę z wodą i zobacz czy nie podskakuje. Znalazł się kontroler. Jak by mi gościu znalazł taką szparkęi o grubości kartki i stwierdził, że płytki są źle położone to .... chyba bym go śmiechem zabił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts