Andrzej Wilhelmi 11.05.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Pod gont bitumiczny może być pełne deskowanie. Stan powierzchni dachu powinien ocenić dekarz. Plannja Regola to bardzo dobre ale i dość dragie pokrycie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 11.09.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam, ja też się waham pomiędzy tymi dwoma pokryciami dachu. Rodzice nalegają żeby robić deskowanie dachu, bo mówią, że od zawsze najważniejsze jest dobry i pewny dach nad głową itd itp ( a jak wiecie jak się rodzice uprą to ciężko jest). Z resztą do mnie też bardziej przemawia dach w deskowaniu, chociaż pozostaje kwestia ceny . Tak czy siak do końca tyg. muszę podjąć decyzję. Na razie zastanawiam się nad opcją: dechy i papa na razie , później gont ew.blacha. Trwałość chyba w jednym i drugim przypadku podoba a gont bardziej mi się podoba. Myślałam o dachówce na folii bez deskowania, ale jakoś nie jestem przekonana do szczelności, w końcu dachówka to powierzchnia mało jednorodna No zostaje na polu walki jeszcze blacha na folię, ale jakoś boję się tej rdzy po 5 latach, obłażącej farby i dziur w folii, o których tu na forum tyle się pisze. Pewnie przesadzam. Codziennie widzę dziesiątki dachów z blachy, nie obłażą( obłażące do tej pory widzialam tylko 3 a fakt były wtedy wyjątkowo brzydkie) jak z ich szczelnością nie wiem Rezygnacja z deskowania i położenie samej blachy oznacza oszczędność paru tysięcy... oj nie wiem na co się decydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 11.09.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 blachodachowka najtaniej a moze i nie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 11.09.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 blachodachowka najtaniej a moze i nie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 11.09.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 My kładziemy blachodachówkę bez deskowania - najtaniej. jeśli deskowanie już masz, to też radziłabym blachę, bo jest...ładniejsza od gontu (moim zdaniem). Słyszałam też, że gonty źle położone fałdują się. Wybraliśmy plannję royal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.09.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 ja mam deskowanie + papa podkładkowa + gont = jestem zadowolona pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 12.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja kładę blacho-dachówkę z firmy Bud-mat typ SARA. Są to szwedzkie materiały,bardzo trwałe, polecam. Cena też nie powala z nóg, a jeżeli chodzi o deszcz, jestem przyzwyczajona po 11-stu latach mieszkania w bloku na poddaszu pod "blachą". Tego typu odgłosy raczej mnie usypiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 13.09.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Od początku wiedziałam,że będzie pełne deskowanie. Wybrałam gont - "szarą chmurkę", ale muszę przyznac,że kolorystycznie trochę mnie zawiódł ( inaczej wygląda na zdjęciach ). Ale nie ma zmartwienia - jak już ktoś wspomniał - na gont można w przyszłości położyc wszystko lącznie z dachówką. Myślę, że wprzyszłości albo kolejny gont, albo blacha - ale to już wykona chyba przyszłe pokolenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts