Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj!

Ja właśnie rozwiązałem ten problem :)

Wprawdzie ja buduję w drugim końcu Polski - w okolicach Wrocławia...ale może kilka wskazówek będzie dla Ciebie przydatnych.

1) zapytaj swojego wykonawcę - jeśli już go masz - czy nie zna kogoś kto chciałby sprzedać. Ja tak zrobiłem i udało się. 1000zł za budę ... takie nadwozie samochodu wojskowego z demobilu w dobrym stanie.

2) Możesz odwoiedzić też właśnie okoliczne składy typu szrot powojskowy.

3) Możesz zajrzeć na allegro choć tam są dość drogie i może być trudno trafić na jakąś z twoich okolic, zwróć uwagę na koszt transportu, bo może być wysoki, nawet przewyższać cenę budy.

4) Możesz odwiedzić okoliczne budowy ... te już zaawansowane i zapytać czy nie chcą opchnąć budy

5) Możesz też dać ogłoszenie w lokalnej prasie, że chcesz taką kupić... zwykle koszt takiego ogłoszenia to kilka kilkanaście złotych.

6) Nie wiem czy w Towim rejonie ukazuje się AUTOGIEŁDA, bo słyszłem od znajomych że tam są takie ogłoszenia o sprzedaży.

Pozdrawiam

SPO_WRO

Mój dziennik:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=95545&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=384e842559ff4896027d7f6dab26dd41

Dzięki za opowiedź.

Całkowicie się zgadzam z Tobą.

Tyle tylko, że istnieje hipotetycznie szansa, że zagląda na forum ktoś z moich okolic i może mieć to czego ja potrzebuję.

Zatem do tych wszystkich sposobów dodałem jeszcze jeden. Nie twierdzę, że nie próbowałem pozostałych. Po prostu szukam różnych dróg do celu. (baraku)

Pozdrawiam

Marek

• 2 weeks później...