Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za elektryke w domu??

gabik9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

U nas 250 punktów po 25 zł za punkt, parę kilometrów kabli, tv, sat, sieć komputerowa, instalacja domofonowa, kamery, każdy velux oprądowany. Na razie 11 tys(za wszystko). Do tego dojdzie tablica (100 pól) jakieś 5 tys(całość). Czyli wyjdzie jakieś 16 tys wszystko.

Dom 200 m kw. Punktów trochę jest, bo oświetlenie będzie na przekaźnikach bistabilnych-a ta fanaberia kosztuje z robocizną jakieś 5-6 tys zł dodatkowo.

Dom ok. 200mkw,materiały 4000+3000 robocizna.Alarm +tV+telefon+światło+kontakty+tymczasowe przyłącze .Cena 15 pln za punkt,wykonanie perfekt,cena z wczoraj.

Co to znaczy "15 pln za punkt" i co konkretnie nazywasz punktem? Koszt materialow tez wydaje sie podejrzanie niski. Na czym ten czlowiek oszczedzil? Ile czasu pracowal? Czy robil sam czy pracowalo z nim kilka osob? Skad wiesz, ze wykonanie jest "perfekt"? Jak gotowa instalacja zostala sprawdzona? Ile masz przepieciowek i roznicowek, ile obwodow na caly dom? Co obejmuje "tymczasowe przylacze"?

Kakaowy czuję że się czepiasz :wink: ,ale spróbuję Cię oświecić :D

1.punkt czyli kropka

2.ukradł z hutrowni

3.Na jedzeniu i piciu

4.cztery razy po dwa razy

5.cały sztab ludzi

6.bo ja mam wszystko perfekt

7.włożyłem dwa palce do gniazdka

8.bez liku

9.tymczasowo przyłączyłem się do wątku

Myślę że osiągnąłeś z 1000 watt :wink:

pozdrawiam

• 7 months później...
Dom 132 m2 + piwnica + garaz . robil mi ofertę na całośc ile chcem

gniazdek,lamp,internet,sat, tel,alarm,oswietlenie na zewnatrz,i co tylko chcem ...

robocizna 3500zl + materjal (?) duzo ..? cena wydaje sie normalna .

Witam,

poszukuję teraz elektryka, buduję w okolicach Sobótki, może mozesz polecić mi Twojego? Ile wyniosła Cię w końcu instalacja el. (materiały/robocizna)