Berolina 02.04.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Czeka mnie wykańczanie domu i nie mam pojęcia w jakiej kolejności robi się wykończeniówkę. Do zrobienia: obłożenie schodów (są betonowe), parkiet na dole, deska barlinecka góra, kaflowanie łazienek, kuchni i holu, drzwi wewnętrzne, parapety wewnętrzne, kominek.I tak się zastanawiam, czy najpierw robiliście parkiet czy kładliście kafle, na końcu cyklinowanie... a co ze schodami? No sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 02.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 1. Parapety i kominek i lazienki i plytki wszelakie i wszystkie prace mokre typu różne podmurowania - na gotowo; i pierwsze malowanie - to wszystko możesz robić jednocześnie; 2. Górny stopien schodów i ew. deska dookola "dziury" na górze wokół schodów (jeśli masz otwartą klatkę schodową) - ale bez ostatniego lakierowania; 3. Parkiety - przyklejenie; 4. Futryny; 5. Parkiety - lakierowanie; 6. Schody - i ostatnie lakierowanie; 7. Malowanie. 8. Osprzęt elektryczny i kuchnia i montaż drzwi wewn. (skrzydeł) 9. Przeprowadzka. 10. A potem to już z górki... Chyba niczego nie pominęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 02.04.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Nie robiłam schodów, ani kominka - moja kolejność prac: na początku wszystki roboty "mokre", a więc kładzenie płytek pierwsze, później położenie podłóg, teraz czekam na cyklinowanie i malowanie podłóg, drzwi zostawiam na koniec (będę mieć ościeżnice naokoło muru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts