Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać piekarnik parowy czy zwykły


acca5

Recommended Posts

Tak sobie myslę,że jak juz sie człowiek wprowadzi i zafunduje sobie nowa kuchnie to może warto zmienić całkowicie rodzaj piekarnika . Co myslicie o parowym i czy jest jakaś różnica smaku miedzy pieczeniem parowym a tradycyjnym, czy tylko tyle ,że nieopływa wszystko w tłuszczu?

czy taki piekarnik wymaga żródła stałego wody czy ma zbiornik który sie uzupełnia. Czy w takim piekarniku piecze sie wszystko od ciasta do mięs?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałam właśnie napisać post w tej sprawie :D . Jestem w trakcie projektowania kuchni. Myślałam o 2 piekarnikach,takich zwykłych. Projektantka podpowiada , aby jeden zrobić parowy. Na szkoleniu demonstrowano sposób użytkowania i mówi, że jest dobry. Podono też Pascal w swoim programie użytkował taki piekarnik.

Kiedyś widziałam taki piekarnik parowy, wydaje mi się że w Blue City, tam jest na stałe punkt z wyposażeniem kuchni, ale nie jestem pewna.

Zawsze można zadzwonić do dystrybutora, na pewno podadzą informację, gdzie można je zobaczyć.

A orientujecie się, jak ze zużyciem prądu, może jeszcze jakieś inne wymogi ma taki piekarnik parowy

szpilka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

od paru latek mam piekarnik Electroluxa z gotowaniem i pieczeniem parowym jako funkcją

mówiąc szczerze prawie w ogóle tego nie używam :(

wodę nalewa się do małego zbiorniczka

gotowanie na parze w piekarniku zmienia smak

mi osobiście to nie odpowiada

uważam, że jest to zbędnie wydana kasa

 

Tobie chodzi chyba o specjalne urządzenie, jak np ma Miele

rozmawiałam z handlowcem i przyznał, że smak potraw zwłaszcza z tego ciśnieniowego jest do kitu :(

ja odpuszczę sobie to na pewno

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 months później...
  • 1 month później...
  • 6 months później...

jeśli planujecie zakup piekarnika parowego to musicie pamietać, że nie jest to zwykły piekarnik - nic w nim nie upieczecie, bo piekarnik parowy pracuje do 100 stopni - po prostu gotuja na parze, wyciskają soki z owoców, rozmrazaja i robia mnóstwo innych rzeczy

 

czym innym jest natomiast pierarnik z funkcja pary - taki piecze, gotuje na parze i piecze z dodatkiem pary - jest na pewno bardziej wszechstronny

 

najczesciej te piekarniki sa kompaktowe i maja niewielkie pojemności (AEG ok 25 litrów, Siemens 34 litry), jest piekarnik z f. pary elektroluxa o tradycyjnych rozmiarach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 weeks później...

mam piekarnik AEG Competence B9820-5-m

 

na razie używany był tylko raz - odgrzewaliśmy na parze gołąbki,

czas 15 minut, zagrzane super, nie wysuszone, smak bez zmian,

póki co jesteśmy nim zachwyceni - panel dotykowy działa rewelacyjnie (lepiej niż w innych produktach Teki i Boscha)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...