amatlea 24.02.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Czy ktoś może mi poradzić który piekarnik wybrać?Wacham się między Siemens HB 24D561 ( wklejony wyżej)http://www.siemens-agd.pl/?5=HB24D561&25=3714 a drozszym modelem HB 26D550http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA029711_HB26D550_def.jpg http://www.siemens-agd.pl/?5=HB26D550&25=3714 Ten droższy jest większy o chyba 9 litrów i ma jakieś programy automatyczne, cokolwiek to znaczy. Czy to mi może być potrzebne? I ma automatyczne odkamienianie- ten tańszy chyba nie ma?Warto wydać więcej na ten większy czy nie koniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 27.03.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 fasola, czy po kazdym gotowaniu trzeba to umyć? jak jest z brudzeniem i myciem??? pytam, bo u mnie , będzie tradycyjnie, pod pytą grzewczą, więc pewnie czeka ostre schylanie się. czy taki piekarnik 2 w 1 działa równie dobrze, jaj zwykły piekarnik? ciasto i piezen się w nim zrobi??? czy ta mniejsza objętosć to duzy problem??? czy obiad dla 4 osób da się zrobić???? czy ziemniaki, fasole, buraki mięso trzeba odzielnie gotować???[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 27.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jadłam kopytka odgrzewane w parowym piekarniku i powiem, że zdecydowanie wolę z tradycyjnego albo z patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 27.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 uff. kopytak nie jadam. a jak z myciem????? czy po tradycyjnym pieczeniu da się doszorować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 27.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Ja już właściwie pożegnałam się z piekarnikiem parowym na rzecz Twin Convection, ale wczoraj zobaczyłam Zanussi ZCB990XQ:http://press.electrolux.com.pl/Files/Poland/ZCB990XQ%20ikonka.jpgi znów zastanawiam się który wybrać. Jak na parowy wcale nie jest drogi - do 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 27.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 uff. kopytak nie jadam. a jak z myciem????? Gościem byłam, to nie myłam Ale pani domu pokazała mi, że wystarczy specjalną gąbką (dołączoną do piekarnika) odsączyć wodę zgromadzoną na dole, tudzież tą samą gąbką przetrzeć ścianki piekarnika. I podobno to wsio. Natomiast nie wiem czy tak samo będzie po kilkudziesięciokrotnym użytkowaniu piekarnika (tamten był nówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 30.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 rzeczywiście po każdym uzyciu pary trzeba piekarnik wytrzeć (specjalna gąbka szybko wybiera wodę ze zbiorniczka a papierowy ręcznik wyciera wnetrze do sucha)wnetrze piekarnika pokryte jest blachą nierdzewną, jeszcze tego nie czyscilam, bo się nie brudzi - używam go od 4 miesiecy kilka razy w tygodniu z tym mieszaniem wazyw to jest różnie, bo maja różne czasy gotowaniajeśli chcę ugotować ziemniaki i brokuły to robię tak: wstawiam ziemniaki na 20 min i jakieś 8 min przed końcem wsuwam dodatkowy pojemnik z brokułamia np pomidory z cukinią i rybą robię razem w jednym naczyniu - 10 min jesteśmy 4 osobową rodziną i jak na razie nie narzekam na pojemność (przygotowałam kiedyś rybę z warzywami dla 6 osób) jeśli chodzi o zwykle pieczenie to też się sprawdzapiekłam ciasta, mufinki (wychodzą lepiej niż w piekarniku z mikrofalą siemensa) mięsojednak najbardziej zadowolona jestem z pieczenia połączonego z parąlasagnia, indyk, schab - wychodzą rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 30.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jestem przekonana do zakupu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 30.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jestem przekonana do zakupu! kupuj, kupuj ten Twój zanussi wydaje sie byc super - ogromna pojemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Fasola a jaki masz model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 16.04.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Fasola a jaki masz model? mam SIEMENS HB 36D570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 22.07.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 dodam jeszcze "duzego plusa" dla mojego piekarnikawczoraj upiekłam w nim chleb wyszedł REWELACYJNY !piekarnik ma funkcję wyrastania ciasta drożdżowego i pieczenia chleba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 25.07.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 To ma każdy piekarnik. Nie potrzeba żadnych funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabit 26.07.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam, również planuję zakup piekarnika parowego, poza zwykłym oczywiście, znalazłam piekarnik firmy Blomberg - cena atrakcyjna 1399 zł, ale obawiam się producenta - to jakieś przefarbowane Beko, i nie mam pewności czy będzie funkcjonował bez zarzutu, ale po przeczytaniu tego wątku zainteresował mnie piekarnik Zanussi - nie mogę nigdzie znaleźć opini na temat użytkowania produktów tej firmy, gdyby ktoś coś wiedział proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antek80 27.07.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Cześć ! Ja jeszcze nie wiem jaki sprzęt do kuchni wybiorę i mam pytanie - czy ten piekarnik parowy ma jakieś specjalne zalety czy jest lepszy od zwykłych elektrycznych z termoobiegiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 27.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Ja właśnie czekam na Zanussi - ma przyjść w najbliższych dniach. ma nadzieję, że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 28.07.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 To ma każdy piekarnik. Nie potrzeba żadnych funkcji. niby tak ale parowy piecze chleb uzywajac również pary i chkleb wychodzi wspaniały ostatnio z sąsiadami pieklismy chleb z tej samej mieszanki ja w swoim parowym piekarniku, oni w swoim zwykłym z termoobiegiem (tez siemens) wierzcie mi, różnica była spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 10.09.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 W ikei pojawił się piekarnik z funkcją pary.Tzn można go stosować jako tradycyjny piekarnik a dodatkowo wykorzystać do gotowania potrawna parze.Nie ma jednak ani pyrolizy ani jakiegośsysytemu ułatwiajacego czyszczenie.Nie mam za bardzo miejsca na piekarnik parowy i tradycyjny i jeszcze mikrofalę.A co sądzicie o połączeniu mikrofala z funkcją gotowania na parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 10.09.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wydaje mi się, że żaden z piekarników parowych nie ama funkcji ułatwiających czyszczenie - przynajmniej te, które ja rozważałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 14.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ile blach na raz można wstawić do piekarnika kompaktowego z funkcją pary ?Jeżeli robię kurczaka, czy mogę dołożyć jeszcze blaszkę z kotletami do odgrzania ?Zastanawiam się czy kompaktowy, czy standardowa wielkość z funkcja pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.