Ziunia 25.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kupiłam AEG B9820-5-m. Jest to pełnowymiarowy piekarnik z funkcją pary. Piecze rewelacyjnie. Ma mnóstwo automatycznych programów zarówno do pieczenia mięsa jak i ciast. Posiada termosondę, można w nim odczytać temperaturę z dokładnością do jednego stopnia. Czyści się go bez problemu.Ciasta są równo zrumienione ze wszystkich stron. Mięsa wychodzą bardzo soczyste. Fantastycznie piecze sie w nim chleb z dodatkiem pary. Długo się zastanawiałam jaki piekarnik kupić, sprawdzałam wszystkie możliwe instrukcje obsługi. Pod koniec na placu boju pozostały: Elektrolux EOB98000X, Siemens HB 360D.72 i AEG B9820-5-m. Wybrałam ten ostatni i jestem z niego bardzo zadowolona. Bardzo polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.01.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Podbijam temat bo właśńie zastanawiam się nad piekarnikiem z funkcją pary. Może jakieś nowe spostrzeżenia, uwagi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 17.01.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Ja chyba kupię Elektroluxa -EOB96000 X - mogę go kupić bez Vat-u.Może ktoś ma,użytkuje.Jakieś spostrzeżenia dotyczące tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.01.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Monika ja bym wybrała zwykły gdybym musiała się zdecydować ten albo ten. zwłaszcza że 'zwykły' mam kombi i jest naprawdę świetny. nie wyobrażam sobie nie mieć piekarnika w domu. a parowar zawsze można dokupić. jednak zwykłego używamy dużo częściej mimo że uwielbiamy ryby na parze P.S. do mojego kurdupla zmieściła sie zarówno kaczka w brytfance jak i blacha z jabłkami (to a propos odgrzewania kotletów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 17.01.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Efilo ja nie biorę pod uwagę piekarnika typowo parowego bo to dla mnie bez sensu ale taki 2w1 czyli zwykły z funkcją parowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 29.01.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Na zagranicznych stronach internetowych można poczytać, iż niektóre piekarniki parowe niektórych producentów mają problemy z korozją. Czy tak jest także z modelami dostępnymi na naszym rynku, czy też można kupować je bez obaw? Czy są modele piekarników parowych wyposażone w prowadnice teleskopowe, czy też montaż takich prowadnic do tego typu piekarników jest niemożliwy i dlatego producenci ich nie oferują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 29.01.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Mam electroluxa od około 8 lat. Na nowy dom czeka już nowy AEG też parowy. Są modele z prowadnicami, trzeba poszukać. W ośmiolatku problemu z korozją nie mam. Na początku pojawiała się pleśń, z mojej winy, nie suszyłam po użyciu pary. Teraz po użyciu nie dość, że wycieram resztki wody, to podgrzewam go jeszcze na sucho. Problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Musze odświeżyc ten watek, czy ktos dzisiaj uzywa piekarnika z funkcja pary? i jakie ma opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 12.02.2012 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Funkcję pary można uzyskać spryskując ściany piekarnika spryskiwaczem oraz wstawiając w małym naczyniu nalany wrzątek. Przy pieczeniu chleba sprawdza się doskonale. spryskiwałam swój piekarnik po ściankach przy pieczeniu chleba i więcej tego nie zrobię! Mam twardą wodę i zrobiły się ohydne, białe spieki, ileż ja się potem naszorowałam (: Za to faktycznie można włożyć naczynie żaroodporne z wodą albo kostkami lodu. Fajnie by jednak było nacisnąć na guziczek jak w żelazku i nie kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Piekarnika z funkcja pary (do gotowania na parze) nie potrzebowalismy, poniewaz swietnie nam sluzy do tego wielopoziomowy parowar, natomiast mam piekarnik z funkcja hydroBaking, ktora jest bardzo przydatna do pieczenia chleb, wypiekow drozdzowych, muffin czy biszkoptow. Z doswiadczenia moge powiedziec, ze ta funkcja spisuje sie doskonale i rzeczywiscie jest roznica w pieczeniu tych ciast z hydroBaking a bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 12.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mam piekarnik z funkcją pary od około 8 lat, do nowego domu też już czeka kolejny. Jestem bardzo zadowolona, gotuję w nim na parze, jak i piekę mięsa z "nawilżaniem " . Jak dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igra 12.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Noira - jaki konkretnie model teraz kupujesz? ewentualnie jakie rozważałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 12.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Już stoi kupiony i czeka na koniec remontu AEG BS9304401M. Mam nadzieję, że się sprawdzi równie dobrze jak mój stary Electrolux.Czym się kierowałam? Chyba najbardziej tym, że jestem zadowolona z obecnego, a AEG i Electrolux to jedna grupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 13.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 AEG wychodzi nietanio, z 7 tys.Elektrolux EOB98000X około 3400 Noira, przy jakiej funkcji "pieczenia" w obecnym Elektroluxie uzyskujesz efekt gotowania na parze? Na stronie Elektroluxa widzę w tej chwili dwa modele: EOB98000X - ogrzewanie dolne|termoobieg|termoobieg (wilgotny)|termoobieg (LTC)|termoobieg + ogrzewanie dolne|termoobieg + para (25/75)|termoobieg + para (50/50)|nawiew powietrza + para (100)|grill|ogrzewanie górne + dolne|ogrzewanie górne + grill| EOB96001X - Funkcje piekarnika: ogrzewanie dolne|rozmrażanie|dwuobwodowy grill|nawiew powietrza + grill|termoobieg|termoobieg + ogrzewanie dolne|termoobieg + para|grill|oświetlenie|ogrzewanie górne|ogrzewanie górne + dolne Czy w obydwu modelach "ugotuję na parze" czy tylko w tym pierwszym? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 13.02.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Akurat ten piekarnik z AEG to najwyższy z najnowszych modeli tej firmy, stąd ta cena. Kupiłam korzystniej, bo mam sprzęt po pokazowy z rynku niemieckiego. Ale poprzedni model jest w niższej cenie na bank.Obecny electrolux to model EOB998X , pewnie od dawna już nieprodukowany, ma funkcję gotowania na parze, pieczenie parowe, termoobieg, pieczenie pizzy, turbogrill, suszenie i gotowanie w niskiej temp. 80-120 stopni. Co do wymienionych przez Ciebie piekarników, to na 100% nie jestem wywnioskować z opisu. W pierwszym na bank ugotujesz, co do drugiego nie jestem pewna, choć gotowanie w niskiej temperaturze ma wymienione w funkcjach, a i wlew na wodę w panelu ma, wiec wszystko świadczy za tym, że ugotujesz.Jak na moje oko to po prostu ten pierwszy ma więcej kombinacji procentowych pary z termoobiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 13.02.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nie jestem pewna, bo jest wymieniona funkcja gotowania w niskiej temperaturze. Może ktoś mądrzejszy się wypowie. Cenią się, nie da się ukryć , ale jeśli się często gotuje na parze to warto. Ja sobie chwalę to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 13.02.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ale on ma chyba specjalny pojemnik do gotowania na parze? Przynajmniej tak to wygląda na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 13.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Skoro Ci nie przeszkadza taka forma to ok. Ale proponowała bym przejechać się do sklepu i zobaczyć na własne oczy ten pojemnik. Głównie o jego pakowność mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 14.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 W tym wypadku nie pomogę, znam tylko typowy piekarnik z funkcją pary, nie mam pojecia jak się sprawuje taki z naczyniem. Może ktoś tutaj jeszcze zajrzy i się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.06.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ja kupiłem tego Samsunga (trochę się naszukałem). Ogólne wrażenia bardzo fajne - w porównaniu z Electroluxem nie trzeba się bawić w gumowe węże - wlewa się wodę do szufladki, a po zmontowaniu taca do gotowania na parze (to właściwie trzyczęściowy zestaw spód - sitko - pokrywa) ma wystającą rurkę która trafia w otwór w tylnej ścianie piekarnika i po kilku minutach wszystko pięknie się gotuje. Do tego - jak to w Samsungach - można na dole gotować rybę na parze, a na górze piec ćwiartki ziemniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.