aksamitka 05.06.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 dwiemuchy jaki masz model? ile zaplaciles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.06.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Znalazłam jeszcze taki Samsunga, tutaj napisali czytelnie "gotowanie tylko na parze", z serii Twin Convection http://www.samsung.com/pl/consumer/h...BQ1VD6T131/XEO Dokładnie tego - kupiłem akurat w Media Markt, bo nie mogłem dostać w necie. Dałem coś ok. 2350 zł; mają go dużo drożej ale da się ładnie stargować w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.06.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 czy ten piekarnik ma prowadnice teleskopowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.06.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) czy ten piekarnik ma prowadnice teleskopowe? Tak - na 2 poziomach. Zdjęcia u mnie w dzienniku ("Werbeny na Jurze") Swoją drogą - testowo ugotowałem właśnie brokuła na parze - rewelacja (i w prostocie przygotowania, i w smaku). Zobaczymy, jak inne funkcje; brokuła miałem akurat pod ręką Edytowane 5 Czerwca 2012 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 06.06.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 dwiemuchy, zagladnelam, ładnie sie prezentuje, czy mozna uzywac tylko 1/2 piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 06.06.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 dwiemuchy, zagladnelam, ładnie sie prezentuje, czy mozna uzywac tylko 1/2 piekarnika? Tak - tak jak w każdym Samsungu z Twin Convection - można używać połówek (każdej osobno bądź obydwu naraz) - lub całości. W zestawie jest separator który wprawdzie nagrzewa się podczas gotowania - ale nie jakoś bardzo; można sterować temperaturą i czasem każdej komory osobno. Jedyne czego brakuje to pyroliza - jest czyszczenie katalityczne i parowe. Oraz bajery typu termosonda czy rożen (tego pierwszego faktycznie trochę mi szkoda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
missmela 13.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Tak - tak jak w każdym Samsungu z Twin Convection - można używać połówek (każdej osobno bądź obydwu naraz) - lub całości. W zestawie jest separator który wprawdzie nagrzewa się podczas gotowania - ale nie jakoś bardzo; można sterować temperaturą i czasem każdej komory osobno. Jedyne czego brakuje to pyroliza - jest czyszczenie katalityczne i parowe. Oraz bajery typu termosonda czy rożen (tego pierwszego faktycznie trochę mi szkoda). To jest termosonda i rożen,czy nie-bo ja czytałam,że nie ma.dwiemuchy-napisałeś,że JEDYNĄ rzeczą czego brakuje to pyroliza!wyjaśnij,czy dobrze zrozumiałam(właśnie chcę kupić nowy piekarnik).Szukam piekarnika z funkcją pary,grillem,rożnem i termosondą czy ktoś mi może taki polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 16.08.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 ano tak - mnie rożen do niczego niepotrzebny (bo dużo lepszy kurczak wychodzi np. na grillu). Termosondy też nie ma, ale jak pisałęm, można kupić zewnętrzny termometr z sondą dobrej firmy (np. Thermoworks) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Longer80 07.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ja również jak koleżanka wyżej poszukuje piekarnika z funkcją pary,grillem i termosondą czy ktoś mi może taki polecić? Jednym słowem stawiam na wielofunkcyjność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
missmela 08.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ja również jak koleżanka wyżej poszukuje piekarnika z funkcją pary,grillem i termosondą czy ktoś mi może taki polecić? Jednym słowem stawiam na wielofunkcyjność jA NIE MOGŁAM SIĘ DOCZEKAĆ odpowiedzi,więc wybrałam sama,samsunga z funkcją pary i grillem(z termosondy zrezygnowałam,można podbno dokupić) ale za to rożen sobie dokupiłam osobno(mały piekarniczek-z makro za 180 zł-22 litry,na jednego dużego kurczaczka-polecam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodowana 28.12.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Cześć. Jakiś czas temu zainteresowałam się piekarnikami z opcją gotowania na parze. Czy ktoś mógłby polecić jeszcze coś w tym stylu? Ewentualnie doradzić, czy rzeczywiście jest sens decydować się na coś takiego, jakie są plus, a jakie minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tillo 12.02.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 podbijam - też myślę o piekarniku z funkcją gotowania na parze tylko pytanie brzmi czy to ma sens. Ktoś ma? używa? sprawdza się funkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 12.02.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ja mam klasyczny piekarnik parowy Siemens HB36D572. Jestem z niego bardzo zadowolona. Oprócz gotowania na parze, posiada funkcje "regeneracji"potraw (odgrzewania bez wysuszania jak w mikrofali). Można w nim upiec standardowe ciasto, pieczeń itp. Posiada funkcje zwykłego piekarnika. Używam go od 8 miesięcy i uważam że jego zakup był dobrą decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozef78 13.02.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A nie lepiej kupić urządzenie do gotowania na parze oddzielnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 13.02.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A nie lepiej kupić urządzenie do gotowania na parze oddzielnie ? Nie, raz że zajmuje miejsce na blacie podczas pracy (mam mało miejsca), dwa zwykłe urządzenie mocno paruje (wilgoć w mieszkaniu - mam kuchnię z salonem) piekarnik nie paruje, trzy - do piekarnika włożę duuuzo więcej niż do naczynia. Czasami jest to cały obiad dla 6 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mi się kojarzy taki piekarnik z piecami w supermarketach do odpieku pieczywa, nie rozumiem w czym ma mi on pomóc z wypiekiem biszkoptu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 02.10.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Co prawda ja mam jeszcze trochę czasu do wyboru piekarnika, ale ostatnio moją uwagę przykuła funkcja pary w tym urządzeniu. Ciekawa jestem jak sprawuje się model BQ1VD6T131, w stosunku do Electrolux EOB8751 . Jeżeli ktoś korzystał z któregoś z nich chętnie poznam opinie. Znalazłam fajny artykuł na temat piekarników parowych i piekarników wielofunkcyjnych z funkcją pary, może komuś się przyda.Podsumowanie paru modeli: "Kompaktowy piekarnik parowy Siemens HB24D552, posiadający tylko dwie funkcje (gotowanie na parze i rozmrażanie), którego powierzchnie wewnętrzne pokryte są łatwą do czyszczenia emalią, można nabyć za około 2400 zł. Nieco droższy jest Hotpoint-Ariston MSK 103X LUCE, który pod względem funkcji praktycznie nie różni się od opisanego wcześniej Siemensa. Jego cena wynosi około 2750 zł. Czterofunkcyjny (gotowanie na parze, rozmrażanie, podgrzewanie i odkamienianie) piekarnik parowy Miele DG3460 to już kwota w granicach 4400 zł. W kategorii piekarników wielofunkcyjnych bardzo dobrą propozycję cenową stanowi Amica EBI Integra 71123 steam. Dwunastofunkcyjny piekarnik o rozmiarach standardowych i bardzo dużej, 60-liltowej pojemności, a także 34. programami automatycznymi, trzyszybowymi drzwiczkami i termosondą, która umożliwia kontrolę temperatury wewnątrz przygotowywanej potrawy (sprawdza się zwłaszcza w przypadku pieczenia dużych porcji mięsa), kosztuje w granicach 2200 zł. Electrolux EOB8751 AOX o jeszcze większej pojemności, wynoszącej 72 l, wyposażony w 13 funkcji, wentylator chłodzący oraz – jak opisywana Amica – termosondę, to kwota około 2900 zł. Rozbieżności cenowe wśród przedstawionych urządzeń są bardzo duże. W znacznym stopniu wynikają z parametrów technicznych i posiadanych funkcji. Wpływ na ceny ma również marka producenta oraz stylistyka urządzenia, która, co prawda, nie wpływa na jakość przygotowywanych potraw, ale przy wyborze piekarnika brana jest pod uwagę w nie mniejszym stopniu niż kwestie techniczne." Źródło: http://agdlab.pl/porady/Jak.wybrac.piekarnik.parowy,2259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 03.10.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Rozmawiałem kiedyś z szefem kuchni, który też zajmował się sprzedażą sprzętu dla gastronomii, mówił właśnie coś o tych piekarnikach parowych tylko one jakoś tam się profesjonalnie nazywały, podobno szybciej się w nich piecze, jedzenie jest smaczniejsze. Ale tu była mowa o tych gastronomicznych, nie wiem jak to się ma do tych domowych, kiedyś LG miało projekt piekarnika solarnego też wydawał mi się to ciekawy pomysł ale nie wiem czy w końcu trafił do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśko1719512795 16.10.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Jak widać rozpiętość cenowa jest duża, więc tak czy siak decydowałbym się na parowy piekarnik. Teraz popularne jest zdrowe odżywianie ze znikomą ilością tłuszczu i parowy piekarnik wpisuje się właśnie w ten trend. Nie wierzyłem, że jedzenie z takiego piekarnika może być smaczne, myślałem, że będzie suche bardzo, ale próbowałem u siostry i jest naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spotykacz 15.07.2015 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 No właśnie jest dokładnie odwrotnie. Para (czyli woda) zapobiega właśnie nadmiernemu wysuszaniu mięska czy czego tam. Dzięki czemu jest ono pyszne i soczyste Niektóre firmy, np. electrolux, dają zresztą do swoich piekarników specjalne pojemniki w których przyrządzamy danie, a które zapobiega właśnie jego nadmiernemu wysuszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.