Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za zrobienie ogrodzenia???

kasienka80

Recommended Posts

Witam serdecznie,

mam pytanie: jaka cene za godzine pracy zaproponowac czlowiekowi, ktory wykona mi ogrodzenie?

Ogrodzenie jest bardzo proste, bo to tylko zwykla siatka, slupki i "krawezniki" zamiast wylewanej podmurowki.

Dzieki za pomoc, bo wogole nie mam pomyslu

Kasia

PS. Jestem z Warszawy i tam tez ogrodzenie bedzie wykonywane ;-)))

Witaj :)

Myślę, że w takim przypadku ustalanie stawki godzinowej może okazać się nie najlepszym pomysłem...

Wiem z doświadczenia zatrudniając różnych ludzi do swojej ekipy. Przeważnie jest tak, że pracownik zatrudniony na stawkę godzinową stara się jak potrafi by czas potrzebny do realizacji zadania był jak najdłuższy :wink:

Ten sam pracownik rozliczany za konkretne dzielo, potrafi zupełnie zmienić swoje podejście do pracy :D ...bo i motywacja jest zupełnie inna.

Oczywiście zdarzają się wyjątki. Zakres o którym piszesz jest łatwy ale pewnego doświadczenia jednak wymaga. Myslę, że około 10zł za roboczogodzine byłoby ok. Jeśli zlecisz to firmie, dużo więcej 8)

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
  • 5 weeks później...
U nas tez zaczeli robić ogrodzenie, podmurówka wylewana (ze wzgledu na duza róznice poziomów wykop siega prawie 1 m miejscami)+zbrojenie podmurówki+mocowanie siatki i malowanie słupków. Cena za roboznę 60 zł brutto za metr. Jak sie ma ta cena do cen dziesiejszych? Wykonawca bardzo narzeka ze sie przeliczył z robotą i że powinno ono kosztować 100-150 zł z metra.Powiedzieliśmy, ze jakoś sie dogadamy, musimy mu troche podnieść cene bo inaczej nam ucieknie. i co Wy na to?

• 2 weeks później...
Witam serdecznie,

mam pytanie: jaka cene za godzine pracy zaproponowac czlowiekowi, ktory wykona mi ogrodzenie?

Ogrodzenie jest bardzo proste, bo to tylko zwykla siatka, slupki i "krawezniki" zamiast wylewanej podmurowki.

Dzieki za pomoc, bo wogole nie mam pomyslu

Kasia

PS. Jestem z Warszawy i tam tez ogrodzenie bedzie wykonywane ;-)))

40złm/mb

• 1 year później...