pegazq 02.04.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Cześć. Proszę o radę przy wyborze modelu rozdrabniacza do gałęzi. Nigdy takiego urządzenia nie miałem i nie wiem na co zwracać uwagę. Urządzenie będzie wykorzystywane w stosunkowo niewielkim zakresie (ogród 20a). Nie zamierzam rozdrabniać konarów Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 02.04.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 NIE POLECAM - Agastek'a z nożami osadzonymi na tarczy - mam, zbyt wolno mieli, zacina się na suchym i ma tylko max. wsad 4 cm. Miałam tanie ALKO- mieliło wszystko jak młynek Teraz kupiłabym ślimakowego BOSCH'a, bo choć droższy, to przecież to urządzenie na lata.... - Ważna jest - moc - im większa tym większą gałąź możesz zmielić, nie rąbiąc jej wcześniej na kawałki. * Dostęp do noży/ ślimaka - ważne gdy kawałek drewna zablokuje mechanizm * Cel - do czego mają służyć mielone gałęzie : - ze ślimaka ( tak jak maszynka do mięsa) - drobno miażdżone drewno na szybki kompost lub nietrwałą ściółkę - z noży tnących - wióry do ściółkowania lub kompostowania wolno się rozkładają * zabezpieczenie licznikowe, bo niektóre pobierają 4 KW !!!! * mechanizm jezdny, bo tym to się raczej jeżdzi do kompostnika Pozdrawiam juz po wiosennym cięciu i mieleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts