chemik chlorowiec 12.10.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 np?PS ten domek na zdj. to Tamaryszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harnasx 12.10.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 coz okladzina podlogowa ok.2cm, okladzina g/k pod jetkami ok. 3,5cm, masz szanse na 2,42-2,43m. nie jest zle o ile wstajac rano nie zaczniesz sie przeciagac ;)" okladzina g/k pod jetkami ok. 3,5cm - czyli profil 2,5 +gk 12mm - ale co nie ocieplać tego - chyba nie ma wełny <5cm - no chyba ze styropian dać? a takie rozwiązanie z OSB pod jętki to zły pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 12.10.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 np? PS ten domek na zdj. to Tamaryszki? tak, tamaryszki2 w lustrzanym odbiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 coz okladzina podlogowa ok.2cm, okladzina g/k pod jetkami ok. 3,5cm, masz szanse na 2,42-2,43m. nie jest zle o ile wstajac rano nie zaczniesz sie przeciagac ;)" okladzina g/k pod jetkami ok. 3,5cm - czyli profil 2,5 +gk 12mm - ale co nie ocieplać tego - chyba nie ma wełny <5cm - no chyba ze styropian dać? a takie rozwiązanie z OSB pod jętki to zły pomysł? izolacje cieplna wykonuje sie miedzy jetkami i na jetkach. pod jetkami wykonuje sie jedynie przepony akustyczne. osb? hmm oczywiscie, ze mozna tylko jak duzy jest rozstaw jetek. plyty trzeba odpowiednio przygotowac do dalszych prac wykonczeniowych moze np cerplastem atlasa by staly sie bardziej przyjazne dla materialow wykonczeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.10.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 czy ktoś z szanownych forumowiczów używał takie taśmy do łączenia narożników wewnętrznych? http://img194.imageshack.us/img194/9008/28631161.jpg http://img515.imageshack.us/img515/5143/61974585.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gomul 12.10.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 witam,stawiam scianke dzialowa na poddaszu, ktora ma w najwyzszym miejscu 2,8m wysokosci (scianka ze skosem w ksztalcie trapezu). Plyty kg mam kupione 2,6m. Powinienem sztukowac paskiem od dolu czy od gory? Moze jakos inaczej nalezy to rozwiazac?http://img115.imageshack.us/img115/4223/scianka.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 witam, stawiam scianke dzialowa na poddaszu, ktora ma w najwyzszym miejscu 2,8m wysokosci (scianka ze skosem w ksztalcie trapezu). Plyty kg mam kupione 2,6m. Powinienem sztukowac paskiem od dolu czy od gory? Moze jakos inaczej nalezy to rozwiazac? http://img115.imageshack.us/img115/4223/scianka.png na przemian. czy rozszezyc: okreslic nosnosc sciany, rozplanowanie profili i plytowana?, kierunek profili?, max. wysokosc profila nosnego?, min. dopuszczalna wstawke?, min. szerokość wstawki pionowej?, min. przesuniecie wstawek?, kompensacje strzalki?, luz dolny i gorny plytowania wzgledem stropow?, wysokosc pierwszego i ostatniego wkreta? kolejnosc krecenia plyt?, sposob fazowania krawedzi?, sposob montazu paroizolacji, sposob wykonania izolacji akustycznej, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gomul 12.10.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 na przemian. czy rozszezyc: okreslic nosnosc sciany, rozplanowanie profili i plytowana?, kierunek profili?, max. wysokosc profila nosnego?, min. dopuszczalna wstawke?, min. szerokość wstawki pionowej?, min. przesuniecie wstawek?, kompensacje strzalki?, luz dolny i gorny plytowania wzgledem stropow?, wysokosc pierwszego i ostatniego wkreta? kolejnosc krecenia plyt?, sposob fazowania krawedzi?, sposob montazu paroizolacji, sposob wykonania izolacji akustycznej, itd. kurcze dla takiego amatora jak ja to w sumie to pierwsze zdanie starcza czy te wymagania ktore podales to ironia, czy faktycznie maja znaczenie? dzieki za tak szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.10.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 wiele czynnikow trzeba wziasc pod uwage. wszystko zalezy od warunkow miejsca i przeznaczenia jakie ma spelniac ta przegroda czyli sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.10.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 czy ktoś z szanownych forumowiczów używał takie taśmy do łączenia narożników wewnętrznych? http://img194.imageshack.us/img194/9008/28631161.jpg http://img515.imageshack.us/img515/5143/61974585.jpg a niby jaka role one maja spelniac? co zykamy?. do maskowania i zbrojenia spoiny w narozach 90st. stosuje wylacznie tasme papierowa. mozna ja z powodzeniem stosowac na katach rozwartych np. skos-sufit, skos-scianka kol. z g/k. tyle, ze nie bedzie ona pelnic roli wmacniajacej a jedynie wizualnie poprawi jakosc krawedzi. i jeszcze jedno osadzanie tasm wymaga znacznej wprawy. wczesniej nalezy sporo potrenowac na roznych dlugosciach tasmy i katach. sa specjalne jety do osadzania tych tasm ale kosztuuujaa hoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gomul 12.10.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 wiele czynnikow trzeba wziasc pod uwage. wszystko zalezy od warunkow miejsca i przeznaczenia jakie ma spelniac ta przegroda czyli sciana. no to sprobuje napisac co wiem scianka jest na betonie, konstrukcja z profili cw75 co 60cm. Plyty kg 12,5mm krawedz HRAK dl 2,6, ukladane jednowarstowo. W srodku ofc jakas welna zeby scianka wytlumiala dzwieki Cala sciana ma dlugosc 5m, maxymalna wysokosc 2,8 cm - tak ze te wstawki na przemian bylby dosc waskie bo po 20cm Pytanie ktore mi wlasnie przyszlo do glowy, te laczenie plyt (wstawki 20cm i plyty calej o dl 2,6m -to miejsce gdzie obie plyty sa fazowane przezemnie) trzbea jakos wzmocnic ? Jakis profil lub inne wzmocnienie na laczeniu od wewnatrz sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.10.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 wiele czynnikow trzeba wziasc pod uwage. wszystko zalezy od warunkow miejsca i przeznaczenia jakie ma spelniac ta przegroda czyli sciana. no to sprobuje napisac co wiem scianka jest na betonie, konstrukcja z profili cw75 co 60cm. Plyty kg 12,5mm krawedz HRAK dl 2,6, ukladane jednowarstowo. W srodku ofc jakas welna zeby scianka wytlumiala dzwieki Cala sciana ma dlugosc 5m, maxymalna wysokosc 2,8 cm - tak ze te wstawki na przemian bylby dosc waskie bo po 20cm Pytanie ktore mi wlasnie przyszlo do glowy, te laczenie plyt (wstawki 20cm i plyty calej o dl 2,6m -to miejsce gdzie obie plyty sa fazowane przezemnie) trzbea jakos wzmocnic ? Jakis profil lub inne wzmocnienie na laczeniu od wewnatrz sciany? hehehe he przepraszam nie ma potrzeby wstawiania "czegos tam" pod laczenie. opis puszczam na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 12.10.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Popraw byka w swoim podpisie bo kłuje w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Popraw byka w swoim podpisie bo kłuje w oczy. kurcze ludzie to czytaja dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 12.10.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Teee Flash! Co to za prywata! Odpowiedz na PW? Wszyscy chca poczytac! Ja ciekawe zapytania nawet z poczty zamieszczalem by inni mogli tez skorzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik chlorowiec 13.10.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 np? PS ten domek na zdj. to Tamaryszki? tak, tamaryszki2 w lustrzanym odbiciu Ja buduje tamaryszki 2 (G2) - no ale nie o tym jest to forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 13.10.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Na tej fotce wyraźnie widać że szczelina wentylacyjna jest zamknięta pianką. Szczelina wentylacyjna nad murłatą - pomiędzy styropianem a deskami powinna być otwarta na min 3cm a jest szczelnie zapiankowana. To jest błąd wykonawczy. Tak samo w kalennicy też powinno być rozszczelnienie by był wylot tej szczeliny wentylacyjnej. Jesli nie ma wlotu i wylotu to szczelina nie spełna swojego zadania. Rom-Kon pomocy! Wlasnie szczelina wentylacyjna... w kalenicy jest otwarta (nie wyszlo za dobrze na zdjeciu, ale naprawde jest), natomiast w ogole jej nie widze nad murlata! Juz sprawdzalam z zewnatrz, od wewnatrz - moim zdaniem jej nie ma! Chyba ze to ten styropian blokuje... Co w takim ukladzie mozna zrobic? Przymierzamy sie do ocieplania i nie wiemy, jak to ugryzc. Acha, jeszcze cos - polecono nam Isover Super Mate, jako ze ma najlepsze na rynku parametry. Mamy dobra oferte, ale chcialam ocieplac 15+10 a z Super Mata wystarczyloby na 10+10. Czy przy lepszych parametrach to wystarczy? Z gory dzieki! http://i251.photobucket.com/albums/gg311/ewakot/scianaszczytowa.jpg http://i251.photobucket.com/albums/gg311/ewakot/podokapem.jpg http://i251.photobucket.com/albums/gg311/ewakot/szczelinawentylacyjnawkalenicy.jpg http://i251.photobucket.com/albums/gg311/ewakot/szczytsciany.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 13.10.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ...... a niby jaka role one maja spelniac? co zykamy?. do maskowania i zbrojenia spoiny w narozach 90st. stosuje wylacznie tasme papierowa. mozna ja z powodzeniem stosowac na katach rozwartych np. skos-sufit, skos-scianka kol. z g/k. tyle, ze nie bedzie ona pelnic roli wmacniajacej a jedynie wizualnie poprawi jakosc krawedzi. i jeszcze jedno osadzanie tasm wymaga znacznej wprawy. wczesniej nalezy sporo potrenowac na roznych dlugosciach tasmy i katach. sa specjalne jety do osadzania tych tasm ale kosztuuujaa hoho ja właśnie chciałem je zastosować na połączenia skos - sufit. jeśli rzeczywiście one nie pełnia roli wzmacniającej to raczej zastosować ślizg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ...... a niby jaka role one maja spelniac? co zykamy?. do maskowania i zbrojenia spoiny w narozach 90st. stosuje wylacznie tasme papierowa. mozna ja z powodzeniem stosowac na katach rozwartych np. skos-sufit, skos-scianka kol. z g/k. tyle, ze nie bedzie ona pelnic roli wmacniajacej a jedynie wizualnie poprawi jakosc krawedzi. i jeszcze jedno osadzanie tasm wymaga znacznej wprawy. wczesniej nalezy sporo potrenowac na roznych dlugosciach tasmy i katach. sa specjalne jety do osadzania tych tasm ale kosztuuujaa hoho ja właśnie chciałem je zastosować na połączenia skos - sufit. jeśli rzeczywiście one nie pełnia roli wzmacniającej to raczej zastosować ślizg?? Ta tasma krawedz wyjdzie estetyczniej i mniej pracochlonnie.. chyba w watku o szpachlowaniu wkleilem fotki z uflexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Teee Flash! Co to za prywata! Odpowiedz na PW? Wszyscy chca poczytac! Ja ciekawe zapytania nawet z poczty zamieszczalem by inni mogli tez skorzystac. poszlo takie tam skrobanie po klawiszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts