Tomaszs131 14.04.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Według mnie trochę za szeroka. Ja bym wymienił płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.04.2016 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Panowie czy taka "dziura" przy łączeniu skos sufit jest do wyszpachlowania ( 9-12 mm) czy rwiemy płytę? [ATTACH=CONFIG]352873[/ATTACH] Na takie przypadki są taśmy hamerykanskie. A na poważnie to wszystkie płyty są do zdemontowane, bo masz uszkodzony rdzeń i karton wokół wkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.04.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Flash uszkodzenie występuje tylko przy tym pierwszym wkręcie i bodajże jeszcze w jednym miejscu ale go tutaj nie widać jestem tego świadom. Natomiast reszta to jest mówiąc w skrócie "brud" od głowicy wiertarki - takie ślady mi po prostu zostawia. Wystarczy że dotknie kartonu i zrobi 1/4 obrotu i coś takiego zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 18.04.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 No udało się bez rwania całej płyty. W przyszłą sobotę następne pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.04.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Panowie czy taka "dziura" przy łączeniu skos sufit jest do wyszpachlowania ( 9-12 mm) czy rwiemy płytę? [ATTACH=CONFIG]352873[/ATTACH] Coś w stylu "wymienię rozrząd sam, a co będę dawał zarobić mechanikowi". Tylko, że ewentualnie spartolone fazy rozrządu rozwalą blok silnika, czego skutkiem będzie wizyta u tegoż właśnie mechanika. Niedługo czeka mnie ten sam etap, lecz wynająłem firmę, która zawodowo zajmuje się ocieplaniem i zabudową poddaszy. Czasem co jest tanie, to jest drogie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 18.04.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Przeczytaj wcześniejsze moje wpisy - próbowałem ale się nie udało. Nawet doszło do tego że jeden z wykonawców chciał mi paroizolację zszywkami do płyt KG mocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 18.04.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Coś w stylu "wymienię rozrząd sam, a co będę dawał zarobić mechanikowi". Tylko, że ewentualnie spartolone fazy rozrządu rozwalą blok silnika, czego skutkiem będzie wizyta u tegoż właśnie mechanika. Niedługo czeka mnie ten sam etap, lecz wynająłem firmę, która zawodowo zajmuje się ocieplaniem i zabudową poddaszy. Czasem co jest tanie, to jest drogie. Pozdrawiam. Wszyscy z utęsknieniem czekamy na fotorelację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.04.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Wszyscy z utęsknieniem czekamy na fotorelację. Skoro wszyscy czekają, zdjęcia wrzucę na 100%. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 19.04.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Co dajecie na łączenie płyt ? Uniflott + fizelina czy może jakieś inne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 20.04.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Coś w stylu "wymienię rozrząd sam, a co będę dawał zarobić mechanikowi". Tylko, że ewentualnie spartolone fazy rozrządu rozwalą blok silnika, czego skutkiem będzie wizyta u tegoż właśnie mechanika. Niedługo czeka mnie ten sam etap, lecz wynająłem firmę, która zawodowo zajmuje się ocieplaniem i zabudową poddaszy. Czasem co jest tanie, to jest drogie. Pozdrawiam. No i co ze wynajales ekipę? Koleś robi sam i jest zrobione z tego co widać na foto zupełnie ok. Szczelina rzeczywiście za duża. Za szpachlowac to można wszystko nawet i metrowa dziurę. Nie wiem co ma tu anegdota o rozrzadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 20.04.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 No i co ze wynajales ekipę? Koleś robi sam i jest zrobione z tego co widać na foto zupełnie ok. Szczelina rzeczywiście za duża. Za szpachlowac to można wszystko nawet i metrowa dziurę. Nie wiem co ma tu anegdota o rozrzadzie? Nie rozkminiaj o co mu chodzi bo się nie dowiesz. Zaraz tu wpadnie i powyzywa. Zaczął budowę - zarejestrował się na forum i robi z siebie fachowca. a co do plusfoto to mu zazdroszczę - sądzę, że jeśli ma czas to zrobi to dokładniej niż gdyby zatrudnił "fachowców" - przynajmniej jeśli chodzi o rozłożenie wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.04.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Nie rozkminiaj o co mu chodzi bo się nie dowiesz. Zaraz tu wpadnie i powyzywa. Zaczął budowę - zarejestrował się na forum i robi z siebie fachowca. a co do plusfoto to mu zazdroszczę - sądzę, że jeśli ma czas to zrobi to dokładniej niż gdyby zatrudnił "fachowców" - przynajmniej jeśli chodzi o rozłożenie wełny. A ty co, inaczej? Nie zacząłeś budowy, nie zarestrowałeś się na forum i nie robisz z siebie fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 27.04.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Poszukuję ekipy na 2 budowy - ocieplenie wełną plus opłytowanie GK. Termin - druga połowa maja. Miejsce budowy - Kraków. Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 01.05.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 witam Wszystkich,proszę nie krzyczcie ,ale na dniach zacznę ocieplać poddasze pierwszy raz w życiu,obejrzałem kilka filmików ,ale mam dalej nie dosyt wiedzy.Na której stronie znajdę jak się za to zabrać od początku??chociaż w przybliżeniu bo 600stron nie dam rady przeczytać pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 03.05.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 witam Wszystkich,proszę nie krzyczcie ,ale na dniach zacznę ocieplać poddasze pierwszy raz w życiu,obejrzałem kilka filmików ,ale mam dalej nie dosyt wiedzy.Na której stronie znajdę jak się za to zabrać od początku??chociaż w przybliżeniu bo 600stron nie dam rady przeczytać pozdrawiam ! strona 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 03.05.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Witam Pewnie nie ma no to rady , ale mam problem, różne wysokości mam ścianki kolankowej i mi to wyszło na płytach. jeden skos mam o 5 cm niżej. czy da się coś zrobić bez rozbierania? tzn czy jest sposób zamaskowania potem tego. pewnie nie ale warto spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 03.05.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Witam Pewnie nie ma no to rady , ale mam problem, różne wysokości mam ścianki kolankowej i mi to wyszło na płytach. jeden skos mam o 5 cm niżej. czy da się coś zrobić bez rozbierania? tzn czy jest sposób zamaskowania potem tego. pewnie nie ale warto spytać A co Ci to przeszkadza ?. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 04.05.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 strona 200 dzięki szefie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 07.05.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 A co Ci to przeszkadza ?. Jan tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 30.05.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam, na 105m2 powierzchni do ocieplenia ile potrzeba wieszaków stelazy itp? pytanie do osób które ocieplały podbne powierzcnie i oczywiście nei musi byc dokładnei co do sztuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts