Amtla 21.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Proszę bardzo, powiedzcie co zrobilibyście na moim miejscu w kwestii pokazywanego już wcześniej poddasza... Wczoraj był Kierbud. i... niestety wypowiedział się pozytywnie na temat jego wykonania:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.02.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Proszę bardzo, powiedzcie co zrobilibyście na moim miejscu w kwestii pokazywanego już wcześniej poddasza... Wczoraj był Kierbud. i... niestety wypowiedział się pozytywnie na temat jego wykonania:-? to znaczy, ze wszystko jest dobrze i nie masz czym sie martwic. ...a tak na poważnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichym 21.02.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam, FlashBack napisał: wypadalo zapytac autora o zgode lub podac zrodlo. Specjalnie dla FlashBack źródło http://gazetadom.pl/Ladny-Dom/51,61602,7066934.html?i=8 Szkoda tylko że nie dostałem odpowiedzi na pytanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 kb i ib rzadzi z nimi sie nie dyskutuje jedynie co, to mozna zejsc z budowy. W tym przypadku to zbyt drastyczne.... ale on o wszystkim nie musi wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 22.02.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a jak zrobic cos takiego http://ekskluziff.pl/public/images/foty/31_zdjecie1.jpg jak to ładnie powyginać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a jak zrobic cos takiego http://ekskluziff.pl/public/images/foty/31_zdjecie1.jpg jak to ładnie powyginać ? hehe proste jak metr sznurka w kieszeni! Chyba najprostszy łuk jaki można zrobić... jeden dzionek i zrobione ...ale teraz nie mam czasu na szczegółowy opis... dodam tylko że chyba nawet bym nie nacinał profili i nie giął płyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowak_przemek 22.02.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Rom-Kon czy mógłbym Cie prosić o wypowiedzenie sie na moj poprzedni temat połączenia sufitu ze skosem. Bo nie wiem czy zostawić sprawę jak jest czy dołożyć tam jeszcze jeden profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 22.02.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a jak zrobic cos takiego http://ekskluziff.pl/public/images/foty/31_zdjecie1.jpg jak to ładnie powyginać ? hehe proste jak metr sznurka w kieszeni! Chyba najprostszy łuk jaki można zrobić... jeden dzionek i zrobione ...ale teraz nie mam czasu na szczegółowy opis... dodam tylko że chyba nawet bym nie nacinał profili i nie giął płyty... mam więc prośbę jak będziesz miał trochę czasu o dokładniejsze wytłumaczenie tego zagadnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyCz 22.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Mam pytanie odnośnie montażu profili CD jednocześnie na wieszakach grzybowych oraz profilach UD. Rozumiem, że najpierw profil CD skracam na długość min. 3cm krótszą niż odległość między ścianami. Następnie wsuwam jedną stroną w UD zakładam na wieszaki i przesuwam profil CD tak aby znalazł się w równej odległości między ścianami. Czy tak to właśnie ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 z grubsza tak, tylko za krótko nie przytnij CD60 bo ci będzie uciekał z UD, po przesunięciu popraw grzybki na pionowo, lubią za przesunięciem się wykrzywiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowak_przemek 23.02.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam Czy ktos mi doradzi jak rozmiescic profile na poddaszy pokazanym na rysunku ponizej. http://img713.imageshack.us/img713/703/salong.jpg Cienkie linie pokazuja rozmieszczenie belek stropowych i krokwi.Rożnicę w grubości wełny wynikają z konieczności wyrównania sufitu do jednego poziomu. czy w miejscu gdzie jest sufit prosty z wełna 10cm powinienem dac rusz krzyżowy zeby profile przebiegały w calym pomieszczeniu w jednym kierunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.02.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jaką taśmę stosuje się do sklejania kolejnych "brytów" paroizolacji ? Można zastosować tą brązową taśmę którą stosuje się do oklejania kartonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.02.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja swoją żółta folię paroizolacyjną sklejałem dorken polyband, metalizowana, 10cm szerokości - wygodnie i dobrze trzyma, jedna rolka poszła na całe poddasze, trzeci miesiąc poddasze w folii bez płyt - taśma folii się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichym 24.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam, Czy może ktoś odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytanie: Wykonałem już stelaż dzielący pomieszczenie na dwa pokoje. Teraz mam pytanie czy w pierwszej kolejności dać płyty g-k na stelaż i później profile przyścienne czy przykręcać profile przyścienne od skosów i sufitu bezpośrednio do stelażu od ścianki?? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.02.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ... kręć najpierw płyty a potem przyścienne na te płyty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 25.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 a jak zrobic cos takiego http://ekskluziff.pl/public/images/foty/31_zdjecie1.jpg jak to ładnie powyginać ? hehe proste jak metr sznurka w kieszeni! Chyba najprostszy łuk jaki można zrobić... jeden dzionek i zrobione ...ale teraz nie mam czasu na szczegółowy opis... dodam tylko że chyba nawet bym nie nacinał profili i nie giął płyty... mam więc prośbę jak będziesz miał trochę czasu o dokładniejsze wytłumaczenie tego zagadnienia ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 25.02.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 czy jeżeli profile mam wzdłużnie zamocowane na suficie i skosach to płyty należy mocować poprzecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoloCocta 25.02.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Możesz wkleić zdjęcie jak wygląda to pod krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 a jak zrobic cos takiego http://ekskluziff.pl/public/images/foty/31_zdjecie1.jpg jak to ładnie powyginać ? hehe proste jak metr sznurka w kieszeni! Chyba najprostszy łuk jaki można zrobić... jeden dzionek i zrobione ...ale teraz nie mam czasu na szczegółowy opis... dodam tylko że chyba nawet bym nie nacinał profili i nie giął płyty... mam więc prośbę jak będziesz miał trochę czasu o dokładniejsze wytłumaczenie tego zagadnienia ponawiam ...no to jedziemy! na suficie rysujemy kształt.. sznurek (lepiej lata drewniana z dziurką na ołówek) + ołówek... zaznaczamy gdzie mają być halogeny... wyznaczamy przebieg profili tak by nie kolidował z lampkami... profile CD na ES-ach... profile chowają się w konturze tego księżyca... do profili mocujemy płyty trochę większe niż księżyc oczywiście zachowując zasady montażu płyt na stelażach (łączenia)... robimy cyrkiel: wyrzynarka z Tesco (najtańsza ) łata drewniana... wyrzynarkę przykręcamy do łaty i w odpowiednim miejscu wiercimy dziurkę na jakiś pręt... przykładamy (dwie osoby) i jedziemy po okręgu płyty docinamy idealnie! z ręki tak nie wychodzi!!! no i jeśli żaden profil nie wystaje to jest oki! no i mamy sufit wiszący w powietrzu ale z przelotami na wylot no to bierzemy kawałki styropianu i piankę.... wklejamy w krawędź tak by był schowany na min. 1cm ...dalej wyrównujemy tynkiem gipsowym nadając półkolisty kształt - bazą jest równa krawędź płyty. Na to szpachlówka i siatka - 2-3 warstwy siatki, narożnik do łuków i gładź... to jest najprostszy system łuków! Bez zbędnego gięcia płyty i nacinania profili UD... ...ale czasem tak prosto nie jest ...jak zrobić niebieską gwiazdkę już nie mam siły pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzika_wenza 28.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam! Mam mały dylemat co do ściany kolankowej. Najpierw zdjęcie:http://img443.imageshack.us/img443/3070/14168140.jpg Czerwona kreska wyznacza górną część kolankowej. Jak widać zostanie trochę "pustej przestrzeni". Wełny(tej żółtej co ją widać w oddali) jest 20 cm + 3.2 cm deski. Pytanie dotyczy tej pustej przestrzeni, czy mogę po prostu zabudować to płytą i zostawić trochę pustego placu dla myszy? Czy spróbować zaraz za płytą między profilami wcisnąć chociaż 5 cm wełny? Drugie pytanie dotyczy drugiej warstwy wełny.i(było już to na którejś stronie ale chce się upewnić). Mianowicie jako 2 wars daję 10 cm, znacznie wygodniej jest wpakować wełnę między profile metalowe, tak, aby one same ją trzymały, z tym, że "grzybki" są wysunięte 10 cm od krokwi + profil ok 6 cm i zostaje nam 4 cm wolnej przestrzeni, czy tak dociśnięta wełna będzie spełniać swoję zadanie, czy odsunąć grzybki jeszcze dalej (Ron - Kon, pisałeś chyba gdzieś wcześniej, że należy odsunąć grzybki na odległość 14 cm?). Zależy mi na każdym cm przestrzeni, bo już się robi ciasno... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts