masterny 02.08.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Folie montowałeś taśmą do tych stelaży od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 02.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 dach wielospadowy z lukarnami.... przekleństwo do wentylacji... wentylację takiego dachu trzeba zrobić jeszcze przed położeniem dachówek! Robi to dekarz! ...oczywiście jeśli jest pełne deskowanie (a na 99% przy takim dachu jest). Nawiewniki i wywiewniki w częściach dachu gdzie krokiew nie idzie w całości od dołu do góry - tzw. kulawki czyli krokiew skrócona... te pola są najgorsze... jeśli dekarze nie zamontowali tych nawiewników pozostają już tylko półśrodki - czasem lepsze.. czasem gorsze ale nigdy idealne... niestety... Dzięki za odpowiedź , przypomnę dekarzom o tych nawiewnikach, dachu jeszcze nie ma, kończymy ściany parteru. W moim projekcie deskowanie nie jest przewidziane - czy mam spodziewać się problemów z takim dachem bez deskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 03.08.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 "sztampa" przewidziana jest w wz. P.s. jeśli zadajesz mi pytania tylko po ty by mnie obrazić bądż uprzejmy nie odpowiadać na moje posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 04.08.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 1. Jakiej grubości płyty kartonowo-gipsowe stosuje się w domkach jednorodzinnych? (12,5 czy 15 mm?)2. Czy warto zamiast zwykłych płyt zakupić płyty o podwyższonej ognioochronności DF i H2DF (do pomieszczeń wilgotnych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpn 04.08.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam ! proszę o poradę. Chcę dać ocieplenie w krokwi 15 cm, sznurek i drugie 15 cm pod krokwią. Jak zrobić stelaż żeby weszło mi 15 cm wełny. W hurtowni powiedziano mi, że uchwytu ,,U" do stelażu są max. długie 12 cm. Czy można na innych uchwytach przy dachu skośnym, ewentualnie jak wykonać prawidłowo ten stelaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 04.08.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 2. Czy warto zamiast zwykłych płyt zakupić płyty o podwyższonej ognioochronności DF i H2DF (do pomieszczeń wilgotnych)? do tego pytania i ja się podłącze, mam strop drewniany w domku parterowym, i chcę właśnie zastosować te płyty ogniowe, jaka będzie różnica miedzy jedną warstwą 12,5 a dwoma takich płyt i co ile wtedy najlepiej dawać profile główne i nośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 04.08.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) dziękuje Ci za fachową poradę, a o ile zwiększy się czas ewakuacji przy 2x12,5 gkf w stosunku do 1x12,5 gkf, warto to robić wg Ciebie? I czy przy 2x12,5 gkf także robić g80-100/n30/w50 Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.08.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Wełna przy dużej grubości to już ciężka się robi. Miałem układane miękkie kanały do wentylacji i musiałem je wyciągać wyżej bo je węłna zgniotła. Druga sprawa to to, że wełna osiada z czasem a nie rośnie. Była układana na wcisk pod łatę/listwę o po miesiącu 5 cm szpary. Miałem warstwy wełny od dołu: 18/15/15/15cm. Kanały układane na 18 pomiędzy 15, przykryte 3x15. Musialem podnieść kanały na drugą warstwę od góry i przykryć 15. Ciekawe ile siądzie taka wełna po latach ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.08.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 a nie lepiej zamiast dawać 2x gkf dać raz fermacell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg_25 05.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Panowie, a jak zamocowac druga warstwe welny w miejscach gdzie nie bedzie stelaza? pozdrawiam greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg_25 05.08.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 np.szczyt lukarny, lub stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.08.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 dlaczego nie tak i jak się powinno układać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.08.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Kiedyś pytałem jakiego producenta profili do suchej zabudowy. Dzisiaj przypadkowo znalazłem w miejscowej hurtowni profile Metpol Co sądzicie o jakości tych profili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusyitrole 08.08.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Mam pewien problem. Chodzi o to że ocieplam dach nakrokwiowo płytami Ecotherm 8cm grubości, między krokwiami pójdzie jeszcze 20 cm ocieplenia. I tu pojawia się problem. Wg. producenta kolejność warst powinna wyglądać następująco od góry: dachówka, membrana dachowa, płyty Ecotherm, paroizolacja,wełna lub styropian,paroizolacja, karton-gips. Tak tłumaczył mi przedstawiciel tej firmy i tak też jest w katalogu, który od niego dostałem. Ale przecież z tego co wyczytałem na forum to nie wolno zamykać wełny pomiędzy dwiema warstwami paroizolacji. Jakby zamiast paroizolacji pod płytą ecotherm dać membranę to też niewiele to zmieni, ponieważ płyta mocno jest przykręcona do krokwi i też nie byłoby żadnej cyrkulacji powietrza. Jak rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusyitrole 08.08.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Czyli można? Nie "zakisi" mi się tam nic? NIe powstanie żadna pleśń na krokwiach czy izolacji? Czytałem że nie można, ale może źle wyczytałem...albo jestem przewrażliwiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 08.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 proszę jeszcze o poradę, czy mogę zrobić w "jednym kawałku" sufit w salonie/kuchni i korytarzu? Rozstaw konstrukcji będę robił jak napisał wcześniej FlashBack, stelaż krzyżowy, pojedyncze krycie płytami GKF 12,5, strop mam drewniany więc tymi kotwami "ala grzybek" będę mocował stelaż do belek stropowych http://www.phonex.pl/forum/wymiarysufit.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 08.08.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 niby 9x9 sufit - korytarz, sufit - lacznik, sufit - pokoj dzienny, sufit - jadalnia z kuchnia, na koniec pozostaje dobrac sie do poprawy akustyki i ruszyc z montazem. krzyzowca nie na grzybkach czyli oddzielać te poszczególne pomieszczenia jakoś, jak? nad sufit wsadzam 10cm superrocka, UD podklejam taśmą akustyczną, o takiej akustyce myślisz? nie na grzybkach, to jak najlepiej do drewnianych belek stropowych (szerokie na 5cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 08.08.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) jak się taki podział realizuje w praktyce? Napisz proszę coś więcej o tej akustyce, co dokładnie trzeba by zrobić?Czy takie wieszaki będą dobre? http://www.phonex.pl/forum/wieszaki.jpg Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg_25 09.08.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 witam, ponawiam pytanie - jak zamocowac druga warstwe welny tam gdzie nie ma stelaza? np na stryszku. wiem, ze mozna nabic laty prostopadle do krokwi, czy to jedyny sposob? greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 09.08.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Czym można najlepiej zabezpieczyć oprawki oświetlenia będącego w podwieszanym suficie, by nie stykała się się z warstwą ocieplenia?Czytałem o doniczkach, rurach ocynk, co będzie najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts