gabba 22.08.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 To ja zadam pytanie ogólne: O czym pamiętać przed kładzeniem ocieplenia na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.08.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) To ja zadam pytanie ogólne: O czym pamiętać przed kładzeniem ocieplenia na poddaszu? ...jeśli jest pełne deskowanie to o poprawnej wentylacji "miejsc trudnych" czyli w koszach i narożach... ale to nie przed poddaszem ale jeszcze w trakcie deskowania dachu... ...no i może o dobrym wyborze ekipy... Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.08.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) a czy prawidłowe będzie jak zrobię tak że dam wieszaki w ten sposób żeby była odległość 15 cm między krokwiami a płyta i w to miejsce wstawić wełnę 15cm? Z tego co widziałem to zazwyczaj zostaje szczelina 2,5 cm czyli grubość profilu i dopiero potem idzie płyta gk. Chciałbym tak zrobić bo płyta chodzi mi w jednym pokoju w swiatło okna w ścianie szczytowej. Tylko wtedy pewnie trzeba by wełne upychac w profile Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
on czyli ja 22.08.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam Jak wykończyć ten odcinek zazanaczony czerowna kreską Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 22.08.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam ekspertów Wykańczam poddasze i stąd moje pytanie a raczej potwierdzenie bo już trochę mi się miesza od czytania tego wszystkiego poniżej daję link do zdjęcia. 1. Na skosy przykręcam wieszaki bezpośrednie do profili CD a na sufit wieszak kotwowy bezpośredni do CD na ściany daję profile UD w które wsuwam profil CD ? 2. Następnie na zejściu sufitu i ściany daję profile kątowe ? 3. Następnie czy jest sens dawania pod profile UD taśmy wibracyjnej która "podobno" ma zapobiegać pęknięciom 4. Czy może sufit trzeba robić szkieletowy z kolejną warstwom profili na krzyż by był bardziej stabilny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/77f798f25397b58b.html Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez marekjw2523 dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 ...lepiej zrezygnować z takiej opcji bo nigdy to nie wychodzi tak jak powinno... za malo przestrzeni wentylacyjnej dla żarówek (przepalają się) no i problem z paroizolacją... ja zawsze radzę odpuścić sobie taki montaż ...lepiej podwiesić panel oświetleniowy i tam dać halogeny... Czy dotyczy to również led-ów? Czegoś takiego np jak to, 3W.? http://www.halogen.pl/index.php?site=produkt&what=n&id=2557 Mam dostęp do sufitu od góry, wszystko tam mogę zrobić, co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.08.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Niedawno pisałem wątku o zastosowaniu wiatroizolacji "Mam pełne deskowanie i papa czyli będzie szczelina wentylacyjna. Planuje zamiast sznurowania które miałoby chronić aby wełna nie dochodziła do desek dać folie, membranę. Na krowie chcę nabić łaty 4x5cm a między nimi rozpiąć w/w folie. Wtedy wełna miała by oparcie na łatach i folii zamiast sznurka. Jako folie chcę użyć folii o właściwościach wiatroizolacji np. Corovin z firmy Corotop" Temat nie wzbudził szczególne zainteresowania a tu proszę Isover w swoich filmach instruktażowych zaleca stosowanie wiatroizolacji przy pełnym deskowaniu takim samym sposobem jak ja sobie to wymyśliłem. Jak jest ktoś zainteresowany to filmy są tutaj Isover Szkoła izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.08.2010 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Zależnie od konstrukcji, rodzaju krycia. Ogólnie zacząć należy od ustalenia parametrów izolacyjnych dla możliwej do wykonania grubości przegrody. nie wiem dokładnie czy to bylo do mnie ale jeżeli tak to wyjaśniam: dach deskowany między krokwie 15 cm wełny i na krokwie 15 cm i tutaj jest ten mój problem bo najlepiej jakbym w jednym tylko pokoju ale zawsze zrobił tak żeby płyta była na 15 od krokwi i żeby zmieściła się welna to bym musiał ją naciąć w miejscach profili tak żeby wełna weszła w profile i na całej powierzchni dotykała płyty. Muszę tak zrobić bo jak dam niżej to zabudowa chodzi mi w światło okna no chyba że dam niżej ale wtedy będę musiał sciąć jeden narożnik w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.08.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 przy krokwi 200 welna 180-200 nie mniej i nie wiecej. pod krokwie oczywiscie 100 o ile nie ma innych konfliktow (okna, drzwi, grzejniki itp). No dobrze, a co z zamianą uni maty na super matę? Ile mogę zyskać? Jest sens inwestować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 23.08.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Ok w takim razie wszędzie wykonam wieszakami kotwowe a co do tych profili kątowych są one w ofercie Norgipsu i daje się je na styki płyt Dlaczego obecny stan prac nie pozwala na wykonanie prac ociepleniowych i co ze sufitem czy wystarczy profil CD czy może jeszcze dać krzyżaki i kolejną warstwę profili na krzyż jak ktoś mi zalecił by było bardziej stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 23.08.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Z tym tynkowaniem to dobre po prostu krokwie zostały ubrudzone przez wykonawce ścian . Oczywiście je oczyszczę dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.08.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Czy spotkaliście się z takim mykiem. Może warto odrzucić sznurek Taśma polipropylenowa do montażu wełny A tyle kosztuje na Allegro Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 sznurek też można tackerem przybijać, więc po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.08.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 sznurek też można tackerem przybijać, więc po co przepłacać? Powiem szczerze że jeszcze nie wiem ile kosztuje sznurek a na link trafiłem przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.08.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Powiem szczerze że jeszcze nie wiem ile kosztuje sznurek a na link trafiłem przypadkowo. 2000mb okolo 12 zyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.08.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 odaro, to naprawde zajebista rzecz jaka potezna moc by utrzymac 3kg/m^ duza szpula (sznurek polipropylenowy) 30-40zł/ok.2000m male poreczne szpule 7-10zł/500m No ale wykonawcy taka taśma to chyba przyspiesza robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.08.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 dlaczego tak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.08.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 podwiazania wymagaja welny miekkie. krotko mowiac te o lamdzie rzedu 0,039 w gore /0,05. przyspiesza? mowa o tej tasmie tak? oczywiscie , ze przyspiesza i podnosi prestiz Oczywiście prestiż nowoczesnego wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.08.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Oczywiście prestiż nowoczesnego wykonawcy ...a ja używam Typowe Polipropylenowe Wiązadło Dowełnowe Typu Poddaszowego a mocuję Udarowym Szybkomocowaczem Powiększonołebkowym Dowiązadłowym też Typu Poddaszowego ...niestety Wiązadło upodobali sobie rolnicy i używają jego do pras zbierających (profanacja!) a Szybkomocowacz upodobali sobie dekarze do mocowania papy (no tu już przegięcie! P R O F A N A C J A !!!) ...oj nazbierało się trochę postów.... trzaby coś skrobnąć ...jak znajdę trochę czasu... Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 24.08.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam posiada ktoś dokładny schemat jak wykonać stelaż krzyżowy jednopoziomowy... i proszę bez głupich docinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts