odaro 25.08.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 a kto ma to wiedziec jak nie tan co to robi. sa trzy wersje 1-ok. 33,3cm; 2 - 40cm i 3 - 50cm Którą wersję TY preferujesz. Wersji wykonawcy jeszcze nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 26.08.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 a kto ma to wiedziec jak nie tan co to robi. sa trzy wersje 1-ok. 33,3cm; 2 - 40cm i 3 - 50cm Chyba raczej jest więcej wersji. Można np dać w rozstawie: CD#1 - 10 cm od ściany CD#2 - 40 cm od poprzedniego CD#3 - 40 cm od poprzedniego CD#4 - 30 cm od poprzedniego CD#5 - 50 cm od poprzedniego CD#6 - 40 cm od poprzedniego CD#7 - 50 cm od poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.08.2010 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Krotkie pytanie jest sens w tej chwili ocieplac poddasze i robic zabudowę w wypadku jak nie mam jeszcze kotła i nie wiem czy zdążę przed zimą go zamontowac.Czy mroz niska temp zaszkodzi takiej zabudowie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.08.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziekuje. Jak radzicie ugrysc temat : ile ocieplenia zapodac miedzy jętkami wychodzi mi 22 cm http://images38.fotosik.pl/328/31024efa165d4bccmed.jpg miedzy krokwiami 24 cm http://images38.fotosik.pl/328/ba0151d759e8ac55med.jpg w tej chwili do jetki mam 250 cm wylewki na piętrze okolo 7 cm plus 4 styro. w chwili jak dam 5 cm wełny na mijankę bedzie 245 cm wyskosci ale bedzie 30 cm ocieplenia - wystarczy?? na krokwiach dac ocieplenia 10 plus 12 cm ?? ma to sens czy zostawic 20 z jedej rolki? poprosze o radę acha dodam ze stryszek tez mam juz ocieplony i wyłozony osb (rekuperator ) Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.08.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 u mnie płytowanie w toku, kupiłem sobie taka maszynkę do podnoszenia płyt na allegro, super sprawa, praktycznie w 1 osobą można kłaść g-k http://www.phonex.pl/forum/sufity.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.08.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Strych jedynym miejscem wolnym na to urządzenie garaz odpada strych juz mam ocieplony ale nieogrzewany wymiana powietrza to podstawa , bez reku 3 pokoje nie mialy by wentylacji lepsze to niz ..... taki projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 28.08.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Jestem po rozmowach z trzema różnymi ekipami od zabudowy i ocieplenia poddasza. Jedna z ekip stosuje szczelinę paroizolacyjną twierdzą,że jeśli położy się wszędzie folie i zrobi jakiś błąd to w wełnie może rozwijać się potem grzyb(folie dają tylko w łazience). Druga stosuje folię na całym poddaszu, aby uniknąć jak mówią zawilgocenia płyt. Trzecia też daje folię tylko srebrną . Którzy robią to właściwie może ktoś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 28.08.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam czytam to forum dokładnie i znalazłem wiele technik na poziomowanie UD i grzybków. Ponieważ wykonam ocieplenie z teściem a człowiek wiekowy to nie mogę mu przetłumaczyć że tak to się robi. On twierdzi że poco bawić się z jakimiś sznurkami połączonymi na UD i odmierzanie na krokwiach skoro można między profile UD wsunąć CD i do niej przyłożyć poziomicę i od razu wpinać i mocować grzybki. Duże wady ma taka technika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 28.08.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Dawidowski nie ten szyk argumentow cos pomyliles. Tak tłumaczyli, a że jetem laikiem w tych sprawach dlatego pytam się(mogłem oczywiście coś pomylić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.08.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Czy stosujecie pod profile Taśmy piankowe samoprzylepne np taka Taśma piankowa akustyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.08.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 ja zastosowałem jedynie pod profile przyścienne zabudowy geberitów w łazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.08.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 ja dałem wszędzie, zawsze coś poprawi akustykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.08.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 ja dałem wszędzie, zawsze coś poprawi akustykę Czy służy ona tylko poprawie akustyki czy ma może jeszcze inne zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 28.08.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 tylko, tylko czy to tylko czy aż tyle a tak poważnie, sufit do dość duża "membrana" która przenosi drgania na ściany, więc trzeba próbować ile się da odizolować tą "membranę" od ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.08.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 tylko, tylko czy to tylko czy aż tyle a tak poważnie, sufit do dość duża "membrana" która przenosi drgania na ściany, więc trzeba próbować ile się da odizolować tą "membranę" od ścian Raczej chodziło mi o to czy może te pianki dodatkowo zmniejszają ewentualne pęknięcia K-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 29.08.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 procz startowych tak jest to, robione. czy ma wady? mniejsze niz przy sznurkach. Czyli UD szlaufwagą poziomuję wsuwam profile CD i ewentualne "zwisy" niweluję poziomicą i od razu wkręcam grzybki Szkoda tylko że skosów nie da się tak zrobić a jakoś nikt nie zdradza jaki jest najłatwiejszy sposób na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 29.08.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Raczej chodziło mi o to czy może te pianki dodatkowo zmniejszają ewentualne pęknięcia K-G to jest "taśma akustyczna" więc na pękanie nie ma raczej wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 29.08.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Szkoda tylko że skosów nie da się tak zrobić a jakoś nikt nie zdradza jaki jest najłatwiejszy sposób na nie Przykręcasz skrajne profile do skosu, rozciągasz sznurek i do niego heja z następnymi, prostszego sposobu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekjw2523 31.08.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 ok wszystko jasne, ale jeszcze was zamęczę....Jak jedna osoba opisywała sposób poziomowania UD to napisała że trzeba od jednej krokwi obniżyć się o 12 cm w przypadku dodatkowego 10 cm warstwy wełny czy coś przegapiłem bo chyba trzeba odjąć 10. Może wiecie o co mu chodziło "np jak druga warstwa wełny ma mieć 10cm grubości, to sobie zaznaczam 12cm..."" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 31.08.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 ok wszystko jasne, ale jeszcze was zamęczę.... Jak jedna osoba opisywała sposób poziomowania UD to napisała że trzeba od jednej krokwi obniżyć się o 12 cm w przypadku dodatkowego 10 cm warstwy wełny czy coś przegapiłem bo chyba trzeba odjąć 10. Może wiecie o co mu chodziło "np jak druga warstwa wełny ma mieć 10cm grubości, to sobie zaznaczam 12cm..."" 10cm ocieplenia plus 3cm profil, dasz 12cm to wełna będzie się elegancko trzymała lekko dociśnięta profilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts