franzkru 22.11.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam,Możecie mnie poratować zdjęciem obróbki okna dachowego ?Przeszukałem ponad 30 stron tego tematu i niestety nic nie znalazłem. Więc jak ktoś ma i mógłby mi podać link to był bym wdzięczny. Dzieki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.11.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 w niedziele o 21 otwarte sa gdzies sklepy? A po mi od razu sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.11.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 a jaki model schodów strychowych polecacie? Jaką firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.11.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 a jaki model schodów strychowych polecacie? Jaką firmę? To może ja też przyłącze się do pytania. Tylko u mnie zmieszczą się tylko schody o długości 90cm są takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 22.11.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 są, widziałem w Leroyu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.11.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 ja myślałem o schodach Fakro dobre będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.11.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Możecie mi powiedzieć jakiego typu narozniki bedą lepsze: Zewnętrzne: 1. Narożnik standardowy (aluminiowy z dziurkami) 2. Narożnik taki jak poprzedni ale z siatką Wewntrzne: 1. Taśma papierowa 2. Taśma papierowa z naklejoną aluminiowa (chyba to jest aluminium) 3. Siatka do łączeń Tylko takie znalazłem w markecie i zastanawiam się które kupić. Proszę o w miarę szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.11.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 a ja mam pytanie co do rozmieszczenia wieszakówmam takściana-10cm-40-40-40-40-40-40-17-skos czy tak zostawić czy może jakoś to inaczej rozplanować?Druga sprawa pod krokwie chcę dać 15 cm wełny czyli wieszak wysunięty na jakieś 19 cm i zostaje max 8 cm na jetkach/krokwiach nie za mało szczegolnie na skosach?proszę o możliwie szybka odpowiedź bo jutro mam zamiar kontynuować prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 23.11.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 bracholwg mnie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 franz - Z ad.1, W ad.1 wystarczy. Serdecznie dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papcyk 23.11.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam serdecznie. Koledzy mam do Was pytanie odnośnie wykonywania ocieplenia poddasza wraz z k-g ale bez szpachlowania zimą. co o tym sadzicie?? czy moze lepiej wstrzymac sie do wiosny. podkreslam ze dom jest w stanie surowym zamknietym bez ogrzewania. chce ta prace wykonac sam i wydaje mi sie ze dzieki waszym opisa sobie z tym poradze;] ale wyjdzie w praniu:P powiedzcie mi czy nie ma zadnych przeciwskazan zeby to robic w styczniu. pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papcyk 23.11.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 (edytowane) aha i jeszcze jedno jezeli potrzebujecie jakiegos oswietlenia domowego to chetnie w tej sprawie pomoge. wszelkie pytania na priv. pozdrawiam Edytowane 24 Listopada 2010 przez papcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 23.11.2010 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 jak bez szpachlowania to bezproblemowo no może oprócz Ciebie.... paluszki zmarzną a o co cho z oświetleniem - możesz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.11.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 FlashBacku mogę prosic o link do fotek pokazujących prawidłową zabudowę (stelaż) lukarny i okna połaciowego w układzie kombi obok siebie. Ekipa zabiera sie powoli za robotę. Chciałbym im wydrukowac zdjecie w duzym formacie i przykleic aby go ciągle widzieli (to zdjęcie) i czerpali z niego natchnienie. Ludziska pokazcie swoje stelaze z gory dziekuję. radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzywiec 24.11.2010 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam, przymierzam się do adaptacji "niskiego" poddasza: http://lh4.ggpht.com/_WZYn9r-0HKU/TMNBdZmXkPI/AAAAAAAAACo/4Indk9YkdJ4/s720/IMG_1704.JPG Niestety w grę nie wchodzi podniesie dachu tak więc zarówno przy ociepleniu jak i podłodze będzie się liczył każdy cm. Mam pytanie w kwestii ocieplenia, dach jest o strukturze gont, papa, deskowanie. Jak dobrze rozumiem, ze względu na strukturę dachu będzie to poddasze użytkowe typu szczelnego dla pary wodnej czyli od deskowania muszę zostawić od 3 do 6 cm szczeliny wentylacyjnej, następnie wełna do "końca wysokości" krokwi, folia termoizolacyjna lub kolejna warstwa wełny (ze względu na chęć oszczędności cm wolałbym zastosować folię termoizolacyjną) oraz na końcu folia paroizolacyjna. - Czy powinna być szczelina pomiędzy folią paroizolacyjną, a płytami k-g?- Jakich produktów używaliście przy takim sposobie ocieplenia?- Jak powinny wyglądać wloty powietrza pod okapem i w kalenicy (zwykłe przewiercone otwory czy jakieś gotowe "konkretne rozwiązania")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papcyk 24.11.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) jeszcze jedno dobry pomysl zeby najpierw zrobic sufity podwieszane a pozniej gipsowki na scianach?? czy lepiej odwrotnie?pozdrawaim Edytowane 25 Listopada 2010 przez papcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.11.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam. Zabieramy się za ocieplanie poddasza. Druga warstwa wełny, na krokwi - to 10 cm. Jakiej długości powinnam zastosować wieszaki grzybki? Najdłuższe jakie mają w hurtowni to 14 cm, czy takie nie będą za krótkie? wydaje mi się że krótkie bo wełna 10+profil + montaż. W składzie zaproponowano mi profile firmy BUDMAT 0,5mm jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antoniobermuda 24.11.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam forumowiczów. Ja mam takie krótkie pytanko - przeszukałem ten wątek, ale nie udało mi się znaleźć informacji jakiej grubości powinny być regipsy na poddaszu.Gdzieś chyba ktoś pisał że 18mm, ale nie mogę się tego drugi raz doszukać. Mam dach kopertowy kryty dachówką ceramiczną - folia bez deskowania - między krokwie 15cm super maty - na krokwiach 10cm supermaty.Pomóżcie proszę bo nie jestem pewien jakie regipsy zamówić. Majster też mówi że 18mm ale w okolicy na składach mają tylko 12,5 co w sumie mnie trochę dziwi. PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.11.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Z początkowych stron tego wątku wynika że lepsze są grubsze. Ale - przy rozstawie 40 cm powyższe też dadzą radę. No tak czytałam ale jak sobie tak pomyśłęże to jest 0,1 to czy rzeczywiście jest taka różnica? No i chodzi mi o samą firmę Budmat czy jest ok. Dzisiaj przyszła paczka z wieszakami Koelnera 27cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam serdecznie. Koledzy mam do Was pytanie odnośnie wykonywania ocieplenia poddasza wraz z k-g ale bez szpachlowania zimą. co o tym sadzicie?? czy moze lepiej wstrzymac sie do wiosny. podkreslam ze dom jest w stanie surowym zamknietym bez ogrzewania. chce ta prace wykonac sam i wydaje mi sie ze dzieki waszym opisa sobie z tym poradze;] ale wyjdzie w praniu:P powiedzcie mi czy nie ma zadnych przeciwskazan zeby to robic w styczniu. pozdrawaim ja w zeszłym roku jesienią a przed zimą na tym samym etapie zrobiłem ocieplenie, stelaże i zamknąłem to paroizolacją, a w tym roku na spokojnie wiosna czy latem gdy już ciepło i sucho położyłem płyty i poszpachlowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts