f.5 25.11.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Pytanie czy mozna przewody elekryczne 2 sztuki w peszlu ominąc kładąc 2x5 cm pod plus 2x5 cm nad nimi. razem 20cm na jętce? http://images45.fotosik.pl/336/d6de3bca1b60228bmed.jpg czy są jakies przeciwwskazania takowego rozwiązania? Raz jeszcze proszę o fotki stelazy lukarny za tydzien beda mi niezbędne. Flashu mam link do Twojej picassy wiele mi to pomoze lecz lukarny tam nie ma Edytowane 25 Listopada 2010 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 25.11.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 27 cm to całkowita długość tych wieszaków? W moich 14-tkach "nóżka" ma 14 cm, razem z "kapeluszem" wychodzi 17. Powinno nam wystarczyć do wełny 10 cm. myślałam że cały wieszak ma 14cm Mój cały ma 27 cm a druga warstwa wełny to 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 26.11.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 witajcieutknąłem na etapie montażu schodowych na stryszek - takich składanych - standardjak obrobić połączenie z płytami?jeszcze ich nie przykręciłem bo nie wiem....znalazłem takie listewki plastykowe w leroyu - taki u z jednym dłuższym boczkiem... aha Matildaja docinałem dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papcyk 27.11.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 (edytowane) jakas pomoc co do powyzszych moich pytan?? Edytowane 27 Listopada 2010 przez papcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papcyk 27.11.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Tak ja planowałem kładę wiatroizolację i oto pierwsze zdjęcia. http://a.imageshack.us/img833/2024/pict0113k.jpg http://a.imageshack.us/img529/306/pict0111d.jpg ? co sądzicie o takim rozwiazaniu szczeliny przy pelnym deskowaniu?? tak czy lepiej za pomoca sznurka?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 27.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Wiatroizolacja w tym miejscu to raczej niepotrzebny wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.11.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 co sądzicie o takim rozwiazaniu szczeliny przy pelnym deskowaniu?? tak czy lepiej za pomoca sznurka?? pozdro To pozwól że sam siebie ocenie. Jest to napewno dodatkowy wydatek ale jak Ci zależy na jak najlepszym wyoknaniu to jak najbardziej polecam. Myślę że jest to jedyny sposób który uchroni Cię przed wykonawcami którzy zbytnio nie przejmują się szczeliną wentylacyjną na Twoim dachu. Miałem też okazję sprawdzić jak działa taka szczelina. Przy silniejszym wietrze u góry przestrzeni między krokwiowej mało mi głowy nie urwało jak mocowałem peszel z przewodami elektrycznymi. Ja jestem zadowolony że tak zrobiłem. Dodatkowo z wiatroizolacji zrobiłem rękawy które dodatkowo izolują od przenikania wiatru nad murłatą w miejscu gdzie izolacją elewacji łączy się z ociepleniem poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 27.11.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 (edytowane) . Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.11.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 ja mam europrofil i jest stabilny, cienki tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.11.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Też mam budmata, wzięliśmy najpierw kilka sztuk na próbę z hurtowni i przywieźli budmata. Nie mam porówniania do innych profili, ale te nie wzbudzają jakoś szczególnie mojego zaufania , faktycznie cienkie. Ale że w okolicznych hurtowniach nie mają nic innego więc tak jakby nie mam wyjścia. Jak weźmiesz do ręki profil Rigispa wtedy zobaczysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzywiec 27.11.2010 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Krzywiec podaj wymiary. Wysokosc krokwi, wysokosc podloga jetki/kleszcze. Deskowany dach bedzie szczelny dopiero gdy przestrzen krokwi wypelnimy w pelni izolacja. http://images41.fotosik.pl/416/22e6e1c231174ef3med.jpg http://images43.fotosik.pl/421/cac49870fa80c3d2med.jpg http://images37.fotosik.pl/396/79ee920fb835e349med.jpg Jak rozumiem zostawiam np. 4 cm na szczelinę, robię sznurkowanie lub kładę wiatroizolacje, potem 10 cm welny, następnie folie termoizolacyjną 2 mm (w celu zaoszczędzenia cm) i na sam koniec paroizolacje i mogę montować k-g jako sufit. Zgadza się? Wloty i wyloty maja byc na calej szerokosci rozstawu krokwi, otworki. Ile i gdzie bys nie nawiercil nic nie daja procz zawilgocenia i grzyba. Jakiś inny pomysł jak to rozwiązać aby nie doprowadzić do zawilgocenia i grzyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
depcioch 29.11.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 witam serdeczniemam pytanie jak wykonać konstrukcję z profili do połączenia skosu z przedścianką z karton-gips?W jaki sposób przymocować profil UD pod kątem do profila CD ? Słyszałem że podobno jest jakiś profil V do tego. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.11.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) Próbowałem rozgryźć temat połączenia ślizgowego i prawidłowego montażu folii paroizolacyjnej i doszedłem do ciekawego mommentu. W Polsce tacy producenci jak Kanuf i Rigips nie zalecają wręcz zakazują pod groźbą utraty gwarancji skręcania profila CD z UD albo płyty karton-gipsowej z profilem UD. A okazuje się że ten sam Kanuf ale w Niemczech zaleca skręcanie wszystkiego ze wszystkim aby zmontować sztywne połączenie. Taką informację uzyskałem z działu technicznego Kanuf. Na moje pytanie czemu tak jest różnica padła odpowiedź że w Polsce więźba dachowa jest robiona z niesezonowanego drewna i te zalecenia są dostosowane do Polskich warunków. I co Wy na to??????? Okazuje się że wszytko jest względne nawet takie świętości jak połączenie ślizgowe Jest tu ktoś na forum niemieckojęzyczny. Podobno na stronach niemieckich Knauf jest podana instrukcja montażu gdzie jest podane skręcanie profilu CD z UD. Edytowane 29 Listopada 2010 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.11.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) Czy ktoś miał styczność z schodami strychowymi tego producenta i zna jakieś opinie na ich temat. Schody strychowe Radex Edytowane 29 Listopada 2010 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 29.11.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jak weźmiesz do ręki profil Rigispa wtedy zobaczysz różnicę. Nie wspominając o przykręcaniu płyt, do Rigipsa trzeba się trochę przyłożyć z wkrętarką, do budmatu wkręty same wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.11.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja w swojej okolicy niestety nie znalazłam profili rigipsa i knaufa wszędzie budmat. Trudno najwyżej na łeb mi się zwali. Pocieszam się tym że nie mam profili z supermarketu Odaro no nieźle ciekawe co na to inni bo ja jestem ciekawa opinii Czyli w sumie ja mogę wszystko do siebie skręcać bo więźba ma już 3 lata więc już chyba się wysezonowała co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 29.11.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja w swojej okolicy niestety nie znalazłam profili rigipsa i knaufa wszędzie budmat. Trudno najwyżej na łeb mi się zwali. Pocieszam się tym że nie mam profili z supermarketu Spokojnie, jak jest wykonanie zgodnie z zasadami, rozstaw profili, wieszaków, wkrętów taki jak ma być, wieszaki wpięte prawidłowo to nie ma prawa nic się zwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja w swojej okolicy niestety nie znalazłam profili rigipsa i knaufa wszędzie budmat. Trudno najwyżej na łeb mi się zwali. Pocieszam się tym że nie mam profili z supermarketu Odaro no nieźle ciekawe co na to inni bo ja jestem ciekawa opinii Czyli w sumie ja mogę wszystko do siebie skręcać bo więźba ma już 3 lata więc już chyba się wysezonowała co? Moja więźba też stoi 3 lata czyli tyle ile schnie drzewo ale nic się nie poskręcała bo była dobrze zrobiona. Nie znasz może niemieckiego w mowie i uczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.11.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 profile co 40cm, wieszaki na każdą krokiew. Aż strach będzie spać pod skosami My dopiero zaczynamy i właśńie walczymy z obróbką okna...... No ale pierwsze pomieszczenie w 60% zrobione. Mam pytanie jak mocować profile cd do ud jak są już na wieszakach.Toż to jakaś parodia normalnie wychodzi. Nie wspomnę już o wypoziomowaniu tego wszystkiego... Od czego najlepiej zacząć? My rozwiesiliśmy najpierw wieszaki potem ud. Walka z poziomami była okrutna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.11.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Nie znasz może niemieckiego w mowie i uczynku nein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts