one questions 26.01.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 10cm to nie jest dużo.... spokojnie można tak zrobić... Dzięki Rom-Kon. Jednak FlashBack namieszał mi profilem V i znowu nie wiem. Czy Ty stosujesz ten profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
one questions 26.01.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 W sam raz na profil v Ehhh, jak zwykle zamieszasz , a z tego co pamiętam sam odradzałeś taki profil pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
one questions 27.01.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 skoro juz jestes po ociepleniu. powiedz mi jak dobrales izolacje miedzykrokwiowa. oczywiscie w przypadku mocowania profili sufitowych na "grzybkach" wlasciwie je dobrales i zamocowales do krokwi przed welna. Flash, to do mnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchrem 27.01.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Mam pytanie jak to jest z krawędziami ciętymi. Fazujecie je zanim przykręcicie płytę czy dopiero po przykręceniu a przed szpachlowaniem.I jak wygląda sprawa pierwszej płyty przylegającej do ściany - obcinamy oryginalne spłaszczenie płyty czy zachowujemy. A jak mamy ciętą krawędź przylegającą do ściany to też fazujemy?W moim wypadku mam ściany tynkowane tradycyjnie, a sufity podwieszane. Robię wg. wskazówek na "ślizg". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.01.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dzięki Rom-Kon. Jednak FlashBack namieszał mi profilem V i znowu nie wiem. Czy Ty stosujesz ten profil? ...jeszcze nie miałem przyjemności stosować tego profilu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 27.01.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ocieplam poddasze wełną rock wool 15cm+5cm i sprzedawca zapytał mnie jaki współczynnik przenikalności ma mieć ta wełna. Może jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.01.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja się też nad tym zastanawiałam i wydaje mi się że fazowanie jest słuszne bo zminimalizuje prawdopodobieństwo powstania "górki". No ale to tylko takie moje przemyślenia odnośnie fabrycznego fazowania płyt do połączeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.01.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ocieplam poddasze wełną rock wool 15cm+5cm i sprzedawca zapytał mnie jaki współczynnik przenikalności ma mieć ta wełna. Może jakieś podpowiedzi? Przy takiej małej grubości to współczynnik możliwie najlepszy!!! ...ale pomyśl o 15+10cm bo to dzisiaj już standard a wtedy już można nawet trochę obniżyć swoje wymagania bo lepsza wełna to droższa wełna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.01.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja się też nad tym zastanawiałam i wydaje mi się że fazowanie jest słuszne bo zminimalizuje prawdopodobieństwo powstania "górki". No ale to tylko takie moje przemyślenia odnośnie fabrycznego fazowania płyt do połączeń... ...nie, nie po to się fazuje... ale ogólnie fazowanie przy ścianie zalecają ja niestety trochę odbiegam od zaleceń i nie fazuję - ułatwiam sobie pracę ale przy stosowaniu taśmy separacyjnej i pełnych taśm (nie siatkowych) nie zauważyłem by powstały jakieś pęknięcia w miejscu innym niż narożnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 położyłem u siebie wełnę między krokwie i teraz przyszedł czas na drugą warstwę. Problem jest taki że jak na razie na poddaszu nie ma ścianek działowych (mają być z KG) i zastanawiam się czy można ścianki działowe dokręcić do profili CD czyli najpierw profile CD na całej długości i potem do tego ścianki czy może ścianki zamocować niezależnie do więźby i profile CD tylko pomiędzy ściankami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.01.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ...nie, nie po to się fazuje... ale ogólnie fazowanie przy ścianie zalecają ja niestety trochę odbiegam od zaleceń i nie fazuję - ułatwiam sobie pracę ale przy stosowaniu taśmy separacyjnej i pełnych taśm (nie siatkowych) nie zauważyłem by powstały jakieś pęknięcia w miejscu innym niż narożnik... człowiek zawsze się czegoś nowego nauczy serio myślałam że chodzi o wyeliminowanie górki Kurcze okno nam w łazience wychodzi w rogu tzn teraz jest ok ale jak przyszedł stelaż pod te 15 cm to tak jakoś dziwnie wyjdzie róg ścięty - ma ktoś tak bo na 100% gdzieś fotkę widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.01.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 wyjdzie nam coś takiego... http://pu.i.wp.pl/k,MjA5MDkxNTcsNzkxNDI0,f,DSC01652.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 27.01.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Witam między krokwiami 15 Ursa -> folia paroizolacyjna -> pod stelaż 5 Ursa Czy wystarczająco?? Pytanie jeszcze czy w zaznaczonym miejscu mogę dać styropian czy lepiej watę?http://oi56.tinypic.com/2a9u1z8.jpghttp://oi55.tinypic.com/vhai6q.jpghttp://i56.tinypic.com/11w64vo.jpg Edytowane 27 Stycznia 2011 przez siarakks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 27.01.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 czemu nie ta folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.01.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 chyba nie tam folia? Czyli jak teraz dasz drugą warstwę wełny to jeszcze raz folia? Czy zostawisz bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 27.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 teraz dojdzie wata 5 cm pod stelaż i na to KG.Moje pytanie czy między te belki na korytarzu i w pokoju z wolim okiem mogę dać styropian 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 a jak chcesz chronić przed wilgocią tą drugą warstwę wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.01.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 może wysokoparoprzepuszczalna a na to wszystko paroszczelna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 27.01.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Są to zwykłe pokoje mieszkalne nie żadna łazienka ani kuchnia więc nie przesadzajcie z tą wilgocią jeśli jest dobra wentylacja w domu to ta folia mogła by być a nie musi jeśli majstrom od KG się coś nie będzie podobało to dam drugą warstwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) ...jeśli nie bedzie więcej niż 5cm wełny to folia może być w tym miejscu... ale no nie wygląda to zbyt ładnie... i to nie chodzi o estetykę... Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts