Jani_63 29.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 "Przepytaj" kolegę aadamuss24 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157129-Karii&p=4490055&viewfull=1#post4490055 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 ...sorki za off ale musialem... no normalnie musiałem!!!... jak się ustawi 5 postów na stronę to jest już 797stron!!! Jeszcze 3 strony czyli 15 postów i tematowi stuknie 1000stron!!! ...ja mam ustawione max czyli 40 postów na stronę... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 29.01.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Niektórzy po prostu nie zmienili ustawień, a Redakcja "fabrycznie" ustawiła na 20 postów/ stronę. Sorry że rozwiałem mit o Twoim "sokolim oku" odczytującym drobny druk w rozdzielczości 1280pikseli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Mój szwagierek ma monitor 47" wiec 1280pikseli to pikuś ...a co do mitów... ja nie jestem Sokole Oko tylko Crazy Horse -czyli ten co dał łupnia gen. Custerowi pod Little Bighorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekt 30.01.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam!Ja na swoim poddaszu zamierzam zastosować poprzeczny układ płyt wzdłuż profili.Zamierzałem wstawiać krótkie odcinki profili poprzecznie do zastosowanego stelażu(co 120 cm,na łączeniu płyt) mocując je na łącznikach poprzecznych.Pewnie to zminimalizowało by pęknięcia.Zasadnicze pytanie brzmi:czy istnieje potrzeba stosowania takiego układu,jeśli mam mały rozstaw profili(średnio ok. 35-36 cm,licząc w osiach)?Ten problem dotyczy zarówno sufitu,jak i skosów.A drugie pytanie z którym zwracam się głowie do Rom-Kona.O ile dobrze śledzę Twoje wypowiedzi na forum to Ty stosujesz sztywne połączenie między sufitem a skosem.Czy to również dotyczy się tych profili głównych CD równoległych do siebie między sufitem a skosem?Czy te profile łączysz wkrętami?W moim przypadku jest już na to za póżno(profile już wiszą).Co proponujesz bym zrobił?Czy łączyć to tak jakby to było sztywne połączenie(stosując siatki,itp.),czy zastosować połączenie ślizgowe preferowane przez Flash Back'a?Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 30.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Bardziej miałem na myśli żeś Ty Szalony Koń o sokolim oku Mnie się papa śmieje na razie do 27", ale puki co dostaję oczo-wytrzeszczu będąc zmuszonym patrzeć na 22" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.01.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam! Ja na swoim poddaszu zamierzam zastosować poprzeczny układ płyt wzdłuż profili.Zamierzałem wstawiać krótkie odcinki profili poprzecznie do zastosowanego stelażu(co 120 cm,na łączeniu płyt) mocując je na łącznikach poprzecznych.Pewnie to zminimalizowało by pęknięcia.Zasadnicze pytanie brzmi:czy istnieje potrzeba stosowania takiego układu,jeśli mam mały rozstaw profili(średnio ok. 35-36 cm,licząc w osiach)?Ten problem dotyczy zarówno sufitu,jak i skosów. A drugie pytanie z którym zwracam się głowie do Rom-Kona.O ile dobrze śledzę Twoje wypowiedzi na forum to Ty stosujesz sztywne połączenie między sufitem a skosem.Czy to również dotyczy się tych profili głównych CD równoległych do siebie między sufitem a skosem?Czy te profile łączysz wkrętami?W moim przypadku jest już na to za póżno(profile już wiszą).Co proponujesz bym zrobił?Czy łączyć to tak jakby to było sztywne połączenie(stosując siatki,itp.),czy zastosować połączenie ślizgowe preferowane przez Flash Back'a?Z góry dziękuje za odpowiedz. Nie widzę powodu do stosowania poprzecznych profili przy rozstawie co 40cm... można ale to trochę jak z niedźwiedziówką na wruble - niby też można ale... Przy polączeniu skos-sufit profile łączę na sztywno wtedy pracują razem ale jesli nie są to pomieszczenia bardzo duże to nie bałbym się "zesztywnić" siatką i taśmą naroznikową... Flash za to preferuje ślizgi... to też dobre rozwiazanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.01.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 a powiedzcie mi jak się robi ściankę z KG ale poprzeczną tzn pomiędzy dwoma ściankami z KG? profil U mocuje sie do profila C ze ściany prostopadłej? Czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
one questions 31.01.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Przy polączeniu skos-sufit profile łączę na sztywno wtedy pracują razem ale jesli nie są to pomieszczenia bardzo duże to nie bałbym się "zesztywnić" siatką i taśmą naroznikową... Flash za to preferuje ślizgi... to też dobre rozwiazanie... Rom, możesz powiedzieć co znaczy pomieszczenie bardzo duże? U mnie raczej też po fakcie ponieważ nie skręciłem profili na sztywno, a skos jest o wymiarach 4,60 na 2,10. Czy usztywniać siatką, może jakąś taśmą? Może ślizg? Wdzięczny byłbym również jeśli Flash wyraziłby swoją opinię na temat zastosowania ślizgu. Jak wykonać prawidłowo takie połączenie skos/sufit. dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apollocrv 31.01.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam. Mam pytanie czy łączenia płyt o szerokości 120 cm frezowane muszą być skręcone do profila cd 60? Układ płyt poprzeczny do profili jak na zdjęciu... Czy muszę tak podzielić profile żeby wypadały na tych właśnie frezowanych końcach... Sufit podwieszany jakieś 13 m^http://img253.imageshack.us/img253/7310/aaaaaahq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 31.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 ...jak dasz jeszcze jedną folię i zamkniesz wełnę pomiędzy nimi to będzie już całkiem źle! bez tej drugiej folii bedzie znacznie lepiej ale pod warunkiem że będzie 5 cm wełny... jeszcze jedno dlaczego jeśli tam jeszcze raz folie na stelaż to będzie zupełnie źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 jeszcze jedno dlaczego jeśli tam jeszcze raz folie na stelaż to będzie zupełnie źle? całkiem źle... zamkniesz wełnę pomiędzy foliami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam. Mam pytanie czy łączenia płyt o szerokości 120 cm frezowane muszą być skręcone do profila cd 60? Układ płyt poprzeczny do profili jak na zdjęciu... Czy muszę tak podzielić profile żeby wypadały na tych właśnie frezowanych końcach... Sufit podwieszany jakieś 13 m^ http://img253.imageshack.us/img253/7310/aaaaaahq.jpg Płytę przycinasz na 2,4m jesli profile co 40cm lub na 2,5m jeśli profile co 50cm... niestety ani moduł 40 ani 50 nie pokrywają się z płytą 2,6m... płyta dostosowana jest do ścian przy wysokości standardowej tj. 2,6m. Sa również w sprzedaży płyty 2m i 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Rom, możesz powiedzieć co znaczy pomieszczenie bardzo duże? U mnie raczej też po fakcie ponieważ nie skręciłem profili na sztywno, a skos jest o wymiarach 4,60 na 2,10. Czy usztywniać siatką, może jakąś taśmą? Może ślizg? Wdzięczny byłbym również jeśli Flash wyraziłby swoją opinię na temat zastosowania ślizgu. Jak wykonać prawidłowo takie połączenie skos/sufit. dzięki pozdrawiam duże powierzchnie to np. 30m² i więcej sufitu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) a powiedzcie mi jak się robi ściankę z KG ale poprzeczną tzn pomiędzy dwoma ściankami z KG? profil U mocuje sie do profila C ze ściany prostopadłej? Czy jakoś inaczej? brachol nygusie ty jeden zajrzyj do zeszytów technicznych np. rigipsa tam są takie detale. http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/02_sciany_dzialowe/ ...pobierz szczegóły konstrukcyjne... trochę waży - 14MB ...zobacz jaki masz problem i dopasuj rozwiązanie... ja na odległość nie mogę stwierdzić co będzie dla Ciebie najlepsze... Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 31.01.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 całkiem źle... zamkniesz wełnę pomiędzy foliami No i co wtedy ? Przecież to folia paroizolacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 No i co wtedy ? Przecież to folia paroizolacyjna? no a jesli ta folia będzie tak nie do końca paroizolacyjna a ta druga okaże się bardziej paroizolacyjna? Pierwsza przepuści a druga już mniej to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.01.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 brachol nygusie ty jeden zajrzyj do zeszytów technicznych np. rigipsa tam są takie detale. ...zobacz jaki masz problem i dopasuj rozwiązanie... ja na odległość nie mogę stwierdzić co będzie dla Ciebie najlepsze... dzięki już odrobiłem lekcje coś mi się wydaje że padła już odpowiedź na podobne pytanie ale nie mogę znaleźć chodzi mi mianowicie o odległość UD od ostatniego mocowania na CD w miejscach ścianek działowych z KG jest tak że z jednej strony od ostatniego mocowania jest odległość 60 cm czy nie będzie to za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john.doe 31.01.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Zupełnie z innej beczki Chcę na poddaszu mieć tylko oświetlenie w suficie, oparte na żarówkach LED. Jak zabezpieczyć folie i wełnę? Szukałem jakiś puszek ale znalazłem tylko jednej firmy za 25 zł, troszkę drogo... może więc jakieś "domowe" sposoby? Zdjęcia mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Zupełnie z innej beczki Chcę na poddaszu mieć tylko oświetlenie w suficie, oparte na żarówkach LED. Jak zabezpieczyć folie i wełnę? Szukałem jakiś puszek ale znalazłem tylko jednej firmy za 25 zł, troszkę drogo... może więc jakieś "domowe" sposoby? Zdjęcia mile widziane rura kanalizacyjna Ø160 ucieta na około 9-10cm i z folii zrobione denko... wkleja się taką doniczkę w miejscu występowania halogenu w folię i szczelnie okleja taśmą... w płycie wystarczy przewiercić otwór... no i to wszystko... ...jesli chodzi o większe średnice np. do głośników to robi się z obciętych wiaderek od farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts