brachol 10.02.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 jak już są tutaj tematy oswietleniowe to zapytam W którym miejscu zazwyczaj umieszcza się centralne światło górne w pokoju na poddasz ze skosami rzecz jasna. Czy lampę umieścić na środku części poziomej sufitu czy może bliżej skosu? Chodzi mi o to żeby cały pokój był równo oświetlony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 10.02.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 To pytanie już padło. Odpowiedź musiała Ci umknąć http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania...&p=4522113&viewfull=1#post4522113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 To pytanie już padło. Odpowiedź musiała Ci umknąć dzięki za duży ten wątek i nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 13.02.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) witam, przygotowuję się do ocieplania poddasza....w tym filmiku jest pokazane jak po kolei, ale odnoszę wrażenie po przeczytaniu kilkunasty stron tego tematy, że chyba są tam błędy.....http://www.youtube.com/watch?v=lFjZtEOwyrE proszę o usystematyzowanie mojej wiedzy..1)mając membrane ile mam zostawić szczeliny iczy nie powinnam rozciagnoąć tam sznurka( jaki jest sposob na ten sznurek-przybić skoble iprzekladac czy jak?)(krokwie 18cm, chciałam 3cm szpary i 15cm 1 warstwa) i po tej warstwie znowu sznurek czy nie trzeba?2)drugą warstwę chcę 10 lub 15cm... jak wtedy przykręcić te profile do krokwi i czy wypełniać je tez paskeim 15 cm czy jak?jak trzyma się ta 2 warstwa...3)w filmiku nie dają tej żółtej foli...czy tak też jest poprawnie?...4)zauważyłam ty na forum że okna dachowe uszczelnia się pianką...czy zawsze się tak robi?5)najważniejsze pytanie tojak gygląda polożenie pierwszej warstwy wełny od dału, zazaz za murłata...coś tam sie daje dodatkowo (w tej szparze między dachem a murem)wiem że pytania laika,ale proszę o pomoc...czytam i czytam a takiej dokładnej listy co pokolei i jak, najlepiej ze zdjęciami nie mogę znaleść na tych 204 stronach...więc może ktoś napisałby jak w pigulce ma to wyglądać...mam prosty dach więc chce to zrobić sama...ale chciałabym uniknąć błędów... Edytowane 13 Lutego 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marshall_89 13.02.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Myślę że ten filmik ci coś podpowie http://www.isover.pl/Szkola-izolacji/Filmy-montazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.02.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Przy grubych izolacjach nie będzie to jednak taka zwykła żółta folia. możesz rozwinąć tą myśl? Jaką w takim razie dawać izolacje przy ociepleniu 15 toprock + 15 superrock? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 13.02.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 FlashBack bardzo dziekuję za odowiedź...mam jeszcez pytanie czy można zrobic to ocieplenie przed tynkami (wiadomo, że bez płyt k-g, ale 2 warstwy wełny i folię?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 ja bym najpierw zrobił tynki a potem ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 FlashBack pisałeś ze przy grubej izlolacji do paroizolacji nie powinno stosować sie foli żółtej .Ja mam u siebie położone w sumie 28 cm (18 cm Toprock +10 cm Superrock ) a na to daną folie paroizolacyjną metalizowaną .Czy uważasz ze ta metalizowana jest ok?Wiem ze troche późno już o to pytam ale jakoś wcześniej w ogóle nie przyszło mi do głowy a przecież mogłam jak doradzasz dać folie Rockwoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 a którą metalizowaną połozyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emka79 13.02.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 czesc, mam juz ulozony stelaz przez ekipe, niestety nie mam pojecia jaka jest tolerancja bledu przy takich pracach. czy wszystkie profile musza idealnie trzymac sie laty, czy moga byc jakies otchyly? jesli tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.02.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) wojgoc na fakturze nie ma nazwy Pisze tylko folia paroizolacyjna metalizowana -1,5 Edytowane 13 Lutego 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 a nie masz zdjęć? na folii powinna byc nazwa.A cenowo ile płaciłes za rolkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.02.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Cenowo wychodziło 2,11 zl /mkw (netto) a zdjecia tez dużo nie pomoga bo nie ma na niej nazwy.Musze zapytać wykonawcy czy na opakowaniu była jakaś nazwa.Myślisz że dałam ciała dając taka folie? Kurcze ciagle myślałam nad rodzajem wełny i jej grubościa i totalnie wyleciał mi aspekt folii.Powiedziałam w hurtowni że ma być jakaś lepsza to taką dowieżli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 14.02.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Panie i Panowie, a ja mam pytanko z innej beczki - rury do reku... czy ułożona w warstwie ocieplenia skosu musi być "indywidualnie ociplona" i zabezpieczona, czy można tak jak na fotce?? Dodam, że rura w tej chwili jest ułożona w wyciętym w wełnie "kanale" (wełna 15 cm nacięta na ok 6 cm i na to pójdzie wełna 5 cm). Z góry dziękuję za fachowe opinie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Pomysl moze nad czyms takim http://images40.fotosik.pl/609/7f8fbfa22940d6f5med.jpg2 miesiace temu tez stałęm przed takim dylematem w tej chwili na gorze gzymsu bedą 2 lampki i bedzoe to przytulna wnęka i ładny akcent w pokoiku.pozd. radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 14.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 f.5dzieki, takie cudo też będę miał, ale akurat w tym pomieszczeniu nie bardzo mi to pasuje i muszę puścić w ociepleniu...Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 14.02.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kanał wentylacyjny "indywidualnie" izolowany w warstwie ocieplenia ma mniejsze straty ciepła (chłodu) ze względu na zamknięcie warstwy powietrza w bezpośredniej bliskości tego kanału.W takim przypadku warstwa powietrza działa jako dodatkowy izolator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 14.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Jani, dzięki, słuszna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwbrzezinski 14.02.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Flash, projektowałem to oczywiście ja. Jeżeli uważasz, że to jakieś traszne przestępstow, to napisz proszę dlaczego... Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts