profi45 04.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 to najpierw wiesz o co mi chodzi a potem nie? Piszę ze sposób ze sznurkiem jest lepszy/ szybszy bo nie trzeba biegać od jednej sciany do drugiej i popuszczać bądź podciągać grzybki. Poza tym skoro piszesz, że zaczyna się od scianki kolankowej dodaj, ze zaczynanie od skosu sufitu jest tak samo poprawne. Zaczynanie od skosu sufitu ? znów nie jestem pewny mozna jasniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 04.03.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Off-topic: "Dzień dobry, poproszę kilometr sznurka do snopowiązałki i zszywki... będę ocieplał poddasze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 04.03.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 to najpierw wiesz o co mi chodzi a potem nie? Piszę ze sposób ze sznurkiem jest lepszy/ szybszy bo nie trzeba biegać od jednej sciany do drugiej i popuszczać bądź podciągać grzybki. Poza tym skoro piszesz, że zaczyna się od scianki kolankowej dodaj, ze zaczynanie od skosu sufitu jest tak samo poprawne. Pytam bo cuda widziałem i przerabiałem i domyslam sie o co chodzi ale wole byc pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 05.03.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 No właśnie. Od skosu sufitu. Kończę go gdzieś przy murłacie nie dokręcająć się do niej i potem stawiam ściankę kolankową ( o ile zachodzi taka potrzeba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.03.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 przy obróbce okna jest tak ze odległość profili cd od okna wynosi 38 cm i tak sie zastanawiam czy wystarczy jak oprę płytę w oknie i przykręcę do ud czy może dać jakiś profil pośrodku płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruś.rybnik 10.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nie no nie wytrzymuje już....!!!czytam wątek od samego początku(obecnie post nr 1800) i nie chciałem nic pisać póki nie dobije do końca, ale tak się wku...em....Flashblack !!! jak Ty też tak na budowie pierdo...sz jak tu na tym forum to ja Ci chłopie współczuje. Za kogo Ty się uważasz ? Ludzie, którzy tutaj piszą po porady(dot. narazie do postu 1800 bo dalej nie wiem co się dzieje) w większości nie mają pojęcia. Ty albo tego nie rozumisz albo ja jestem z innej planety. Za niektóre Twoje odpowiedźi jak by się dało to powinieneś nieraz dostać plaskacza. Jak nie masz ochoty ludziom czasami pomóc to lepiej nic nie pisz.Ludzie, którzy nie wiedzą o co mi biega to zapraszam do lektury tego wątku od początku ze szczególnym uwzględnieniem odpowiedzi i porad Flashblacka. pozdrawiam i do usłyszenia jak dojade do końca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.03.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nie no nie wytrzymuje już....!!! czytam wątek od samego początku(obecnie post nr 1800) i nie chciałem nic pisać póki nie dobije do końca, ale tak się wku...em.... Flashblack !!! jak Ty też tak na budowie pierdo...sz jak tu na tym forum to ja Ci chłopie współczuje. Za kogo Ty się uważasz ? Ludzie, którzy tutaj piszą po porady(dot. narazie do postu 1800 bo dalej nie wiem co się dzieje) w większości nie mają pojęcia. Ty albo tego nie rozumisz albo ja jestem z innej planety. Za niektóre Twoje odpowiedźi jak by się dało to powinieneś nieraz dostać plaskacza. Jak nie masz ochoty ludziom czasami pomóc to lepiej nic nie pisz. Ludzie, którzy nie wiedzą o co mi biega to zapraszam do lektury tego wątku od początku ze szczególnym uwzględnieniem odpowiedzi i porad Flashblacka. pozdrawiam i do usłyszenia jak dojade do końca ! wychodzi na to, że jesteś z innej planety. poza czasem specyficznym jezykiem Flash daje sensowne porady - ale to moja subiektywna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.03.2011 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Wystarczy, ze wsuniesz plyte w felc ramy i przykrecisz do ud ustalajacych swiatlo okna. oki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john.doe 11.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Koledzy wykonawcy pytanie za 100 punktów: ile bierzecie za położenie drugiej warstwy ocieplenia? Otóż moi wykonawcy (chłopaki dorabiają sobie po godzinach) mają "alergie" na wkładanie wełny (profile już zrobili) i zapytali się mnie czy sam sobie nie chcę zrobić ocieplenia, ja jestem na tak bo pierwszą warstwę sam sobie robiłem i szło mi całkiem nieźle, ale oczywiście nie za darmo więc ile musieli by zejść na m2 (za robotę sobie policzyli 35zł bez pierwszej warstwy ocieplenia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 No właśnie. Od skosu sufitu. Kończę go gdzieś przy murłacie nie dokręcająć się do niej i potem stawiam ściankę kolankową ( o ile zachodzi taka potrzeba). Kolega jako autoryzowany wykonawca Rigips nie może inaczej wykonywac prac na poddaszu bo utraci gwarancje na swoją prace.System na którym pracuje ogranicza możliwosci i wymusza na nim wykonanie najpierw skosu i potem jak zachodzi potrzeba dostawia kolankową kręcąc UD 30 po kątem do skosu naturalnie.W ten sposób kolega nie ma innego wyjścia jak sznurki rozciagnąc na skosie pomiędzy UD i wstawiać grzybki itd .Teraz mam do kolegi i innych fachowców pytanie aby mi wytłumaczyli jak wykonac analogicznie w ten sposób i tym systemem zabudowe w dwóch koszach lub czterech na na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Nie będe ukrywał ze kiedyś sprawiło mi to dużo kłopotów ale chciałbym sie tego nauczyc bo moze żle sie nauczyłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 te a po kija krecic ud 30 do skosu? tylko dlatego, ze widziales rysunek na stronie rigipsa Musi bo mu sie scianka kolankowa przewróci a jak ktos potem dołozy na nia kaloryfer to na slizgu ma sie trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 System Rigips nie przewiduje innych rozwiazań no wiesz liga mistrzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Sam nie rozumiem tego rozwiazania Rigipsa bo wszedzie szkolą fachowców ze nic na sztywno nie łączyc !!! a tu wyjatek z kolankowa nagle a miało sie wszystko ślizgać .Ale już nie "KLATKA" tylko ruszt skosu ,na to płyta i dopiero kolankowa ruszt i na nią płyta idziemy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 a to nie wiedzialem. ty jestes liga to nie pogadam moge sie jedynie uczyc ja sie tez czegos od ciebie nauczyłem ale uczymy sie całe zycie i nie chce być guru bo robicie fajna robote ale czasem sie róznimy i nie jestem liga mistrzów tylko solidna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 To jak mam te sznurki w koszch pozawieszać pod grzybki na skosach i wyznaczyć potem kolankową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 mysle, ze lepiej byloby omowic to na budowie. macie niedaleko do siebie, to moze spotkajcie sie a wnioski ze spotkania opiszcie w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 12.03.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Podaruje wam panowie doradcy to pytanie bo jak rozwiesiłem sznury to starszy pan "DZIADEK" z którym kiedys robiłem popukał sie w głowe i powiedział do mnie "Pranie bedziesz wieszał na tych sznurkach czy budował" ja cie naucze i zaczeła sie moja edukacja.1 zasada- sprawdz przekatne w pomieszczeniu po podłodze jak sa równe to do dzieła bo kąty sa proste ,piony 2 zasada- zaczynaj budowac od scianek kolankowych, a-z profili i pokryj je płytami lub murowanych bo prawie zawsze jakas kolankowa jestb-zamknij murłate murując dodatkowy bloczek lub cegłe zawsze pod krokwie i otynkuj całość jak sie nie da to rapica wywin z zapasem na kolankową i otynkuj grubiej,lub przyklej na klej tzw. placki płyty do kolankowej daj pare dybli ,jak otynkowana tylko do wysokości murłaty można skuc min. 10 centymetrów tynku w to miejsce dokleic pasek płyty najlepiej fermacell lub GKF koniecznie dać dyble aby sie dobrze trzymała.MAMY KOLANKOWĄ jest to bardzo istotny element do dalszych prac bo pozwoli nam w miare bezbłednie kontynuować dalsze nasze prace na poddaszu.Może tak powinno sie zaczac szkolic forumowiczów i wielu fachowców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 12.03.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 mysle, ze lepiej byloby omowic to na budowie. Dobry pomysł wysle ci numer tel to pogadamy tylko skończe swoje streszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 12.03.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 MAMY KOLANKOWA -wyznaczamy poziomy na kolankowych i poziomy sufitów patrz posty kolegów. Wężyk z wodą ,poziomice ,lasery.Kolankowa gotowa pokryta płytą ,lub otynkowana łatwo i czytelnie wyznaczyć linie poziomów ołówek łata lub odstrzelic murarskim sznurkiem.Do kolankowych w wyznaczonych poziomach montujemy Profile-V, lub Profil elastyczny knaufa do wyboru na wkrety lub kołki szybkiego montażu do wcześniejszych moich kombinacji z profilami UD,UW nie opisuje bo to siara dzisiaj coś polecać takiego.Możemy wykonac sufity, ruszt i pokryc płytą na gotowo lub wykonywać skosy ruszt i płyta na gotowo i potem sufity .W sumie sufit musi byc w poziomie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts