kulca 14.03.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 dobrze wietrzyć po tynkach, plus folia paroizolacyjnia szczelnie doklejona do płyt po obrzezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A czy oprócz folii jest jeszcze jakiś inny sposób żeby je zabezpieczyć ? Może zagruntować całość przed tynkami ? Chociaż wątpię żeby grunt coś pomógł... ;/ ponumeruj kazdą, zdejmij, wełnę osłoń folią, a po tynkach załóż ponownie - tylko musisz je zmagazynować w suchym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxxx 14.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A do takiego rozwiązania nakłonił mnie znajomy który od ładnych paru lat pracuje na zachodzie i tam taka kolejność prac jest normalna. Mówił że nie ma problemu z pęknięciami po obwodzie, bo daję się tylko warstwę akrylu i jest ok. Łatwiej wyliczyć ilość metrów do otynkowania, a poza tym płyty opierają się dodatkowo na tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 dobrze wietrzyć po tynkach, plus folia paroizolacyjnia szczelnie doklejona do płyt po obrzezu możesz sobie wietrzyć, wietrzyć, wietrzyć - pamiętac trzeba, że tynk co zbyt szybko odparuje będzie pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A do takiego rozwiązania nakłonił mnie znajomy który od ładnych paru lat pracuje na zachodzie i tam taka kolejność prac jest normalna. Mówił że nie ma problemu z pęknięciami po obwodzie, bo daję się tylko warstwę akrylu i jest ok. Łatwiej wyliczyć ilość metrów do otynkowania, a poza tym płyty opierają się dodatkowo na tynkach. tak, bez podparcia przez tynk poddasze by się zawaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.03.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 wietrzyć, miałem na myśli wentylować, nie robić przeciągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 wietrzyć, miałem na myśli wentylować, nie robić przeciągów kolega juz tynkował czy tez przed tynkowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxxx 14.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Może by się nie zawaliło ale jak widziałem jak trzymają kołki szybkiego montażu w Porothermie to wybacz... Jakoś nie wyobrażam sobie rozbierania całej zabudowy (notabene dzisiaj skończonej) i późniejszego jej montażu. Podejrzewam że połowa płyt i tak by się nie nadawała. Do stelażu i tak podklejona jest paroizolacja więc o wełnę się nie martwię. Obkleję wszystko folią malarską od spodu i jak przetrwa tynki i posadzki to będzie dobrze a jeśli nie, to wtedy pomyślę jak podziękować koledze za dobre rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ale się czepiacie, co ma gość zrobić w tej sytuacji, zdejmować te płyty?? Ja już po tynkach, G-K robiony po nich, aczkolwiek wełnę miałem wsadzoną przed, na czas tynkowania dobrze zabezpieczona folią paroizolacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Może by się nie zawaliło ale jak widziałem jak trzymają kołki szybkiego montażu w Porothermie to wybacz... Jakoś nie wyobrażam sobie rozbierania całej zabudowy (notabene dzisiaj skończonej) i późniejszego jej montażu. to czemu z miesiąc temu nie zadałeś tego pytania? lub wystarczyło odwiedzić ten wątek. przy okazji - tynki cem-wap czy gipsowe robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxxx 14.03.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Kolega nie buduje, tylko zakłada C.O. u "Helmuta" i widzi że tam tynki są robione po regipsach. Może mają jakieś specjalne płyty, nie wiem... Za miesiąc będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxxx 14.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Cementowo-wapienne, filcowane. Śledzę ten wątek od samego początku, przyznaję się że całości nie czytałem, ale kiedyś mi sie w oczy rzuciło że ktoś miał podobny problem i ktoś mu poradził żeby ze spoinowaniem poczekał do wiosny jak już będzie po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 14.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Kierownik Budowy odpowiada za taka kolej rzeczy. Płyty nadaja się na smietnik. Ktoś dobrze radził zeby je odkręcić i przykręcic na nowo. Nic się im nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 14.03.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tu tasma ma nie tylko kleic co uszczelniac. Work. Kolega ma płyty położone i będzie tynkował co ma teraz zrobić z paroizolacja według ciebie Ekspercie ? wstaw jakies fotki z dzurawego dachu i doradż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Cementowo-wapienne, filcowane. Śledzę ten wątek od samego początku, przyznaję się że całości nie czytałem, ale kiedyś mi sie w oczy rzuciło że ktoś miał podobny problem i ktoś mu poradził żeby ze spoinowaniem poczekał do wiosny jak już będzie po tynkach. jak cem-wap to wietrzyc zza bardzo nie możesz bi Ci popekają i tyle z tynków. Kolega jak robi u Helmuta to nie znaczy, że Helmut we wszystkim ma racje. Już teraz wysyłaj sms-a do kolegi, by część zarobionych Helmutowych eurasów szykował na Twoje poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxxx 14.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ciekaw jestem czy u Ciebie na budowie kierownik bywał codziennie, bo u mnie jest po każdym etapie. Doradziłeś, wyraziłeś swoja opinie na ten temat, więc dziękuję. Nie musisz pisać szyderczych postów tylko dla nabijania licznika. Jeśli płyty ulegną zniszczeniu, to wymienię je na nowe, przykręciłem je raz to przykręcę i drugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 14.03.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A czy oprócz folii jest jeszcze jakiś inny sposób żeby je zabezpieczyć ? Może zagruntować całość przed tynkami ? Chociaż wątpię żeby grunt coś pomógł... ;/ Zagruntuj płyty folia i taker gesto i poczekaj na pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 14.03.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tu tasma ma nie tylko kleic co uszczelniac. Work. oki dzięki coś się wątek lekko rozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ciekaw jestem czy u Ciebie na budowie kierownik bywał codziennie, bo u mnie jest po każdym etapie. Doradziłeś, wyraziłeś swoja opinie na ten temat, więc dziękuję. Nie musisz pisać szyderczych postów tylko dla nabijania licznika. Jeśli płyty ulegną zniszczeniu, to wymienię je na nowe, przykręciłem je raz to przykręcę i drugi... masz rację, zagolopowałem się - juz nie ma mego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.03.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Jakie producenta akryl używacie i czy nie ma później problemów z zamalowaniem akrylu. A może ktoś używał mas polimerowych zamiast akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts