Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplam poddasze - krotkie pytania...

denes

Recommended Posts

hehe dobra popierd...a

Przechwytywanie%252520w%252520trybie%252520pe%2525C5%252582noekranowym%2525202011-10-29%252520192239.jpg

nie mow, ze tak ugotowaliscie klienta

Zdjęcie poglądowe wykonane dla małych skosów jeszcze bez podparć krokwiowych z poprzecznymi CD.To zdjęcie miało na celu wykorzystanie i takiej możliwości kombinacji Vi UD rozumiem że ty tylko potrafisz zafundowac klientowi 2 lub 3 CD na małym skosie ?

To jest konstrukcja w pełni rozprężna czego jeszcze nie rozumiesz ale może uda mi sie czegos cie nauczyc

• Odpowiedzi 12,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem po wstępnych rozmowach z wykonawcami izolacji poddasza. Planowane przez nas ocieplenie wełną mineralną to 15 cm wełny, między krokwie 15 cm. Następnie 20 cm wełny pod krokwiami na ruszcie,folia, następnie płyty G-K. Wykonawcy twierdzą że będą mieli problem z wykonaniem ocieplenia pod krokwiami na ruszcie metalowym, proponują na drewnianych łatach. Czy to jest równie dobre rozwiązanie i nie będzie z tym kłopotów? Dom w melisie z Archonu. Dach pokryty dachówką, na krokwiach membrana bez deskowania. Czy ktoś podpowie?

Witam, mam następujące pytanie. Między murłatą a ociepleniem elewacji (styropian 15 cm) mam szczelinę ok 0,5 do 1 cm (klej do styropianu). Czy ocieplając poddasze pierwszą warstwą wełny należy:

1 ocieplić tylko do zewnętrznej krawędzi murłaty

2 ocieplić murłatę, szczelinę i wjechać wełną na styropian ile się da.

Zastanawiam się czy ta szczelina pełni jakąś funkcję.

Mark13cool,

Ja połączyłem wełnę ze styropianem (15styro + 15 wełny) w krokwiach 18, na dachu mam membrana wiec jest szczelina wentylacyjna i nie mam ciągłość ocieplania.

Do kolegów fachowców mam pytanie,

Jak krecić grzbki tzn na jaka odległośc od krokwi jesli chce dac 10cm qwłny w poprzek? Dawałek około 11.5 cm tak zeby profil za bardzo nie ściskał wełny nabitej na grzybki, czy to dobrze?

1 ocieplić tylko do zewnętrznej krawędzi murłaty

2 ocieplić murłatę, szczelinę i wjechać wełną na styropian ile się da.

.

...dobre i skuteczne ocieplenie to ocieplenie ciągłe bez żadnych przerw...

połóż wełnę tak, aby "połączyła" się ze styropianem elewacyjnym, wtedy ocieplenie będzie ciągłe...

Witam mam pytanie odnośnie stelaża, chciałbym zrobić stelaż krzyżowy dwupoziomowy ale sufit chce opuścić o max 10 cm jętki w pomieszczeniu ida równolegle z krokwiami na skosach. Profile cd na skosach umieszczam na grzybkach a profile na suficie na es. Stelaż do którego sa przykręcone es jest równolegle do krokwi i opiera sie na profil ud na ścianie, stelaż dolny prostopadle do krokwi z jednej strony wchodzi w ud ale jak on ma sie trzymać po drugiej stronie nie mam gdzie przykręcić ud bo zaczyna sie skos ?

Na początku skosu dawać profil cd jak najbliżej ściany kolankowej czy go od niej oddalić

http://img824.imageshack.us/img824/5391/20111105313.jpg

Mam za nisko osadzone okno jakieś rady jak je obrobić chodzi mi głownie o dolny glif

http://img40.imageshack.us/img40/9104/20111103310.jpg

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez Krzysiek.A

okno do poprawki.

misiu dla mnie oczywiste jest, ze skoro chcesz na suficie krzyzowke (10cm :D) to powinienes wiedziec jak ja zakonczyc przy skosie.

dzis jakis sezon na idiotyczne pytania.

Wiem że okno jest źle osadzone nie pytałem czy je poprawiać tylko jak można je najlepiej w takiej sytuacji obrobić, co jest dla ciebie banalne dla innych może sprawiać pewien kłopot pytam po to żeby nie popełnić bledu , ciężko jest przebrnąć przez wszystkie watki i znaleźć odpowiedz

na imagesh... nie wyglada to zle, wywal cegly zakrywajace murlate. popraw welne bo ten optyk jest do dupy.

z sufitem rob sobie jak chcesz. ogolnie to teraz cale poddasze kwalifikuje sie pod ESy.

zrobe tak jak piszesz z tymi cegłami , powiedz mi jeszcze czy jest sens robienia stelaża krzyżowego jak opuszczę sufit o 10 cm może krzyżowy pojedynczy

W którymś poście pisałeś żeby rura odpowietrzająca kanalize nie szła koło krokwi możesz napisać dlaczego u mnie właśnie tak idzie

Edytowane przez Krzysiek.A