gin 29.10.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 hehe dobra popierd...a nie mow, ze tak ugotowaliscie klienta Zdjęcie poglądowe wykonane dla małych skosów jeszcze bez podparć krokwiowych z poprzecznymi CD.To zdjęcie miało na celu wykorzystanie i takiej możliwości kombinacji Vi UD rozumiem że ty tylko potrafisz zafundowac klientowi 2 lub 3 CD na małym skosie ? To jest konstrukcja w pełni rozprężna czego jeszcze nie rozumiesz ale może uda mi sie czegos cie nauczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.10.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 masz cos do dodania? Sznurki ? mało istotna sprawa ale fakt. Pokaz mi jedno zdjęcie swojej roboty i nie czepie sie duperel obiecuje .No odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Napisałeś mądre słowa "dach jest codziennie w innym miejscu" a my mieliśmy pisać o dylatacjach które ty zalecasz ?Wróc do tematu dylatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Dam ci swoje zdjecie i pokaż mi gdzie maja byc dylatacje według ciebie ? gdzie połączenie slizgowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Ci co cie uczyli sami nie rozumieją o co chodzi z tymi dylatacjami w suchej zabudowie poddasza.Pisze o tym bo wszyscy sie pogubili i nie zdaja sobie sprawy na jak głeboka wode wypłyneliśmy.Paru emerytów z zagranicy wcisnelo tobie kit a ty innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 30.10.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Jestem po wstępnych rozmowach z wykonawcami izolacji poddasza. Planowane przez nas ocieplenie wełną mineralną to 15 cm wełny, między krokwie 15 cm. Następnie 20 cm wełny pod krokwiami na ruszcie,folia, następnie płyty G-K. Wykonawcy twierdzą że będą mieli problem z wykonaniem ocieplenia pod krokwiami na ruszcie metalowym, proponują na drewnianych łatach. Czy to jest równie dobre rozwiązanie i nie będzie z tym kłopotów? Dom w melisie z Archonu. Dach pokryty dachówką, na krokwiach membrana bez deskowania. Czy ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 sznurki! ooo ales mnie rozmieszyl.... normalnie do lez swoje prace pokazuje jedynie prospektom. Młody doszczelnił wełne.Ale z tymi prospektami twoimi to dobre ! No to mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 31.10.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 gin, profi45, kapsel czy jak tam trzeba tobie mówić. Podlinkowałem te kilka zdjęć licząc na twój profesjonalny komentarz wykonawcy. I jak chcesz być partnerem w dyskusji? mów mi jak nie wiesz po prostu James .....James Bond. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark13cool 04.11.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witam, mam następujące pytanie. Między murłatą a ociepleniem elewacji (styropian 15 cm) mam szczelinę ok 0,5 do 1 cm (klej do styropianu). Czy ocieplając poddasze pierwszą warstwą wełny należy:1 ocieplić tylko do zewnętrznej krawędzi murłaty 2 ocieplić murłatę, szczelinę i wjechać wełną na styropian ile się da. Zastanawiam się czy ta szczelina pełni jakąś funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 04.11.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Mark13cool, Ja połączyłem wełnę ze styropianem (15styro + 15 wełny) w krokwiach 18, na dachu mam membrana wiec jest szczelina wentylacyjna i nie mam ciągłość ocieplania. Do kolegów fachowców mam pytanie, Jak krecić grzbki tzn na jaka odległośc od krokwi jesli chce dac 10cm qwłny w poprzek? Dawałek około 11.5 cm tak zeby profil za bardzo nie ściskał wełny nabitej na grzybki, czy to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 04.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 1 ocieplić tylko do zewnętrznej krawędzi murłaty 2 ocieplić murłatę, szczelinę i wjechać wełną na styropian ile się da. . ...dobre i skuteczne ocieplenie to ocieplenie ciągłe bez żadnych przerw... połóż wełnę tak, aby "połączyła" się ze styropianem elewacyjnym, wtedy ocieplenie będzie ciągłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 04.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja mam tak jak na foto http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=45182&d=1298658239 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 06.11.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Witam mam pytanie odnośnie stelaża, chciałbym zrobić stelaż krzyżowy dwupoziomowy ale sufit chce opuścić o max 10 cm jętki w pomieszczeniu ida równolegle z krokwiami na skosach. Profile cd na skosach umieszczam na grzybkach a profile na suficie na es. Stelaż do którego sa przykręcone es jest równolegle do krokwi i opiera sie na profil ud na ścianie, stelaż dolny prostopadle do krokwi z jednej strony wchodzi w ud ale jak on ma sie trzymać po drugiej stronie nie mam gdzie przykręcić ud bo zaczyna sie skos ? Na początku skosu dawać profil cd jak najbliżej ściany kolankowej czy go od niej oddalić http://img824.imageshack.us/img824/5391/20111105313.jpg Mam za nisko osadzone okno jakieś rady jak je obrobić chodzi mi głownie o dolny glif http://img40.imageshack.us/img40/9104/20111103310.jpg Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 6 Listopada 2011 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ja mam tak jak na foto http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=45182&d=1298658239 A co to masz takiego taśma wentylacyjna okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.11.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 http://img824.imageshack.us/img824/5391/20111105313.jpg Mam za nisko osadzone okno jakieś rady jak je obrobić chodzi mi głownie o dolny glif http://img40.imageshack.us/img40/9104/20111103310.jpg Krzysiek Może obróbka z parapetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 06.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 okno do poprawki. misiu dla mnie oczywiste jest, ze skoro chcesz na suficie krzyzowke (10cm ) to powinienes wiedziec jak ja zakonczyc przy skosie. dzis jakis sezon na idiotyczne pytania. Wiem że okno jest źle osadzone nie pytałem czy je poprawiać tylko jak można je najlepiej w takiej sytuacji obrobić, co jest dla ciebie banalne dla innych może sprawiać pewien kłopot pytam po to żeby nie popełnić bledu , ciężko jest przebrnąć przez wszystkie watki i znaleźć odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.11.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 no wlasnie ile jest w tym prawdy, myslisz , ze takie rozwiazanie zalatwia sprawe ciaglosci? w rozumieniu dach elewacja. ...sorki, ale nie rozumiem pytania... możesz rozwinąć myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark13cool 06.11.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 no rozwin (ty zaczales) temat. dlaczego uwazasz, ze ocieplenie bedzie ciagle. FlashBack proszę odpowiedz na zadzne przezemnie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 06.11.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) na imagesh... nie wyglada to zle, wywal cegly zakrywajace murlate. popraw welne bo ten optyk jest do dupy. z sufitem rob sobie jak chcesz. ogolnie to teraz cale poddasze kwalifikuje sie pod ESy. zrobe tak jak piszesz z tymi cegłami , powiedz mi jeszcze czy jest sens robienia stelaża krzyżowego jak opuszczę sufit o 10 cm może krzyżowy pojedynczy W którymś poście pisałeś żeby rura odpowietrzająca kanalize nie szła koło krokwi możesz napisać dlaczego u mnie właśnie tak idzie Edytowane 6 Listopada 2011 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 odaro nie osmieszaj sie toz to idiotyczne pytanie. lol To podaj mi jakiś przykład taśmy wentylacyjnej okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts