ArKaMa 30.11.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Jeszcze jedno - Flash, oceniasz na podstawie zdjęć czy z natury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 30.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 zdjec i natury. Zatem co wg ciebie jest do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 30.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 noo o Na dolnych glifach gdybym nie robił uskoków wyjdzie idealny pion, a gdyby tak w tym miejsu zalac dobrze pianką nie wystarczy? A jeśli już robić to ile on ma mieć 5,10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 01.12.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 WitamProszę o jeszcze jedną radę powiedzcie mi jak zamontować schodki/właz do poddasza nieużytkowego(stryszku) I do czego sie montuje, przykręca profil V?? Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 01.12.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Witam Proszę o jeszcze jedną radę powiedzcie mi jak zamontować schodki/właz do poddasza nieużytkowego(stryszku) I do czego sie montuje, przykręca profil V?? Z góry dziękuje za odpowiedzi Włazy montuje sie do elementów więzby dachowej najczęściej jętek. Profil v montuje sie najczęściej na płyte i łączy się go z elementami nośnymi jak profile. http://www.profiltech.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wawrzont 01.12.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Pytania do fachowca, który ma doświadczenie z izolowaniem poddaszy folią termorefleksyjną: czy przerwa na powietrze musi być zarówno od strony wełny jak i płyty gk? I czy jak folia schodzi na poddaszu na podmurówkę poniżej murłaty, to też trzeba ją przyklejać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Pytania do fachowca, który ma doświadczenie z izolowaniem poddaszy folią termorefleksyjną: czy przerwa na powietrze musi być zarówno od strony wełny jak i płyty gk? I czy jak folia schodzi na poddaszu na podmurówkę poniżej murłaty, to też trzeba ją przyklejać? fachowcem nie jestem, ale spróbuje odpowiedzieć: 1. przerwa nie jest wymagana 2. przy murłacie, przy murowanych kominach, folie przyklejałem taśmą dwustronną butylową, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkornacki 04.12.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Czy w narożu wklęsłym, przykręca się płytę do UD łączącego płaszczyzny skosów ? I jak spoinuje się tego typu łączenia? Edytowane 4 Grudnia 2011 przez marcinkornacki za krótka wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smook81 06.12.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 a ja mam pytanko troszkę z innej beczki gdzie kupić w dobrej cenie wełnę mineralną ISOVER super mata? może macie jakieś internetowe "kontakty" które warto polecić? chętnie się zapoznam. Dodam tylko, że u mnie w okolicy trudno jest taką wełnę dostać a jak już jest to cena za m2 kreuje się w wysokości około 25 zł. (chyba troszkę dużo) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smook81 06.12.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 z moich obliczeń wynika iż potrzeba 84 rolki 15 cm oraz 24 rolki 5 cm miejscowość to Lubicz koło Torunia. Czy możesz coś załątwić? no i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.12.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 a ja mam pytanko troszkę z innej beczki gdzie kupić w dobrej cenie wełnę mineralną ISOVER super mata? może macie jakieś internetowe "kontakty" które warto polecić? chętnie się zapoznam. Dodam tylko, że u mnie w okolicy trudno jest taką wełnę dostać a jak już jest to cena za m2 kreuje się w wysokości około 25 zł. (chyba troszkę dużo) pozdrawiam ja kupowalem tutaj - http://www.pph-henko.pl/?promocje,54 warunki cenowe były bardzo atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 06.12.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Jeszcze jedno - Flash, oceniasz na podstawie zdjęć czy z natury? Flashback, dzięki za wizyte i cenne uwagi do budowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smook81 07.12.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Chyba źle coś obliczyłeś wychodzi że potrzebujesz (352.8m2 wełny 150mm i 273.6m2 wełny 50mm) Zawsze drugiej warstwy wychodzi więcej u Ciebie jest odwrotnie. Witam nie mogłem wcześniej odpisać ale mi się wydaje że dobrze obliczyłem. A to dlatego jest więcej 15 cm bo ocieplam tzn. stryszek samą 15-tką no bo po co dawać na przemian jak i tak nikt tam całych dni nie będzie siedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.12.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 muszę kupić płyt K-G do zabudowy pomieszczenie ma 33mkw same skosy, wiem ze będzie dużo odpadków, z jak dużym zapasem kupić, żeby nie brakło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkornacki 08.12.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 plus 10% dokup i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 jak masz dużo skosów to 10% będzie mało, wziąłbym min. 15% a nawet 20% - lepiej niech 1 płyta zostanie niż ma zbraknąć i kombinacje z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.12.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 co racja to racja głównie o transport chodzi, ale myślałam, że się mój ulubiony wykonawca odezwie to miałabym 100% pewność wojgoc Ty u siebie miałeś folię z ekranem pamiętasz nazwę/ firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Eurovent 115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 09.12.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) WitamMam pytanko do fachowcow , jak laczyc plyty na skosach ( dach czterospadowy,polączenie skosu ze skosem),chodzi oczywiscie o przygotowanie stelazu, jak to zrobic aby bylo w miare prosto i dobrze. (laczenie dwoch profili U? jak? moze profil V? etc.?) Z gory dzieki. Edytowane 9 Grudnia 2011 przez przemo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.12.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Eurovent 115 dzięki idę czytać o jej właściwościach chce ją dać do łazienki Edytowane 9 Grudnia 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts