kalio 25.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dokładnie o coś takiego mi chodziło czyli już wiem jak się kierować Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.02.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Zbyszek jak poprawisz ewidentne błędy w streszczeniu to i ja zalinkuje. dziękuję. Podpowiedz , co mam poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dziękuję. Podpowiedz , co mam poprawić. Naprawde dużo sie już tego nazbierało i trzeba przemyślec co zostawić a co wyjeb na zawsze mam nadzieje.Inaczej nie ruszymy z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram02 27.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam wszystkichmam krokwie o grubości 16cm, wełny chcę dać 25cm. Wykonawca zaproponował dwie warstwy wełny: 20 między krokwie (po nabiciu 5 cm kantówki na krokwie) i 5 cm na zakładkę. Czy to dobry pomysł? Może lepiej dać 15 cm wełny między krokwie i na to w 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 czesc szlifierka, prosze usun mnie z tego poradnika I twich pare przemyśleń tez warto by usunać bo nie aktualne już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Flasch nie odpadaj z gry . Zawsze mozesz dać wyższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam wszystkich mam krokwie o grubości 16cm, wełny chcę dać 25cm. Wykonawca zaproponował dwie warstwy wełny: 20 między krokwie (po nabiciu 5 cm kantówki na krokwie) i 5 cm na zakładkę. Czy to dobry pomysł? Może lepiej dać 15 cm wełny między krokwie i na to w 10 cm. Ta 5ka nabita nie głupie dla esa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 lepsza opcja to: 15 i 10cm Dla kogo lepsza wykonawcy ? inwestora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dla kogo lepsza wykonawcy ? inwestora ? ...dla Inwestora i dla wykonawcy. wełna 5cm to szmata obojętnie jakiej firmy - dziesiątka się jeszcze trzyma kupy... no i jesli na wieszakach a nie na ESach to też lepiej 15+10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dla jednego i drugiego Wykonawca jedzie pod esa ewidentnie i warto mu nie przeszkadzać bo opanował temat . Z teori mamy tyle samo wastwy ocieplenia. 5 ka jak cos nie tak wyjdzie to mniejszy ból dla każdego. Jak 10che ściśniesz pod profil to 15 ka odczuje ale 5ki nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 5 ke to tniesz jak serek i nakładasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 I twich pare przemyśleń tez warto by usunać bo nie aktualne już są. Oczywiście że nieaktualne! Przecież cały czas wchodzą nowe technologie. Ty jesteś na forum od zeszłego roku ja już prawie 5lat! W tym czasie powstały nowe materiały inne się upowszechniły, inne jeszcze tak staniały że są dostępne dla szerszego grona Inwestorów... weź np. Vario - 10lat temu kosztowało około 15-18zł/5kg a dziś 25zł/5kg więc relatywnie staniało i to bardzo! To samo gotowe, wiaderkowe masy... V-profil jeszce dziś nie jest dostępny jak UD czy CD ale pewnie za 5lat wejdzie do standardu... i tak z wieloma rzeczami. Ale żeby zaraz usuwać posty? Bo nieaktualne? ...a zostawić to. To jest historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 5 ke to tniesz jak serek i nakładasz. ...no fakt! Tylko że we czterech bo we dwóch to potrafi się rwać w rękach pod własnym ciężarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 wydaje mi się że rodzaj konstrukcji nie ma nic wspólnego z ociepleniem ...no Tobie się tylko wydawało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 przypuśćmy coś takiego: jeżeli wykonawcy w jakiś sposób, a tak zdarzyć się może że nie ociepli dobrze 20-ką w takim układzie zostaje tylko 5cm ocieplenia drugiej warstwy. Gdy będzie 15 i 10 - taka warstwa jest bezpieczniejsza. No i tu trafiona uwaga! W pełni się zgadzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 przypuśćmy coś takiego: jeżeli wykonawcy w jakiś sposób, a tak zdarzyć się może że nie ociepli dobrze 20-ką w takim układzie zostaje tylko 5cm ocieplenia drugiej warstwy. Gdy będzie 15 i 10 - taka warstwa jest bezpieczniejsza. Jak ma spierdo...... to nic nie pomoże nikomu fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Oczywiście że nieaktualne! Przecież cały czas wchodzą nowe technologie. Ty jesteś na forum od zeszłego roku ja już prawie 5lat! W tym czasie powstały nowe materiały inne się upowszechniły, inne jeszcze tak staniały że są dostępne dla szerszego grona Inwestorów... weź np. Vario - 10lat temu kosztowało około 15-18zł/5kg a dziś 25zł/5kg więc relatywnie staniało i to bardzo! To samo gotowe, wiaderkowe masy... V-profil jeszce dziś nie jest dostępny jak UD czy CD ale pewnie za 5lat wejdzie do standardu... i tak z wieloma rzeczami. Ale żeby zaraz usuwać posty? Bo nieaktualne? ...a zostawić to. To jest historia. Rom stojąc w miejscu cofamy sie. Jechałes pare lat sam na forum a ludzie ucza sie od innych i na tym to polega i twoje doswiadczenia i innych szanuje i szukam dalej lub wykorzystuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) robiąc na grzybkach to najpierw robisz stelaż i sprawdzasz i ewentualnie korygujesz a potem dajesz wełnę - szczególnie jeśli jest to dach wielospadowy z "udziwnieniami". Bo jeśli dasz druga warstwę wełny to nie masz dostępu do mocowania wieszaka... więc wełnę wciągasz pod profile a wełna 5cm to szmata więc... wiadomo. Przy konstrukcji na ESach możesz nabić wełnę na ESy i dopiero mocować profile - pchełki masz dostępne więc mozesz dowolnie korygować - tu wełna 5cm lepiej się nada... To że teraz używam wieszaków tzw. grzybków to nie znaczy że kiedyś nie robiłem na ESach! Dobrze znam tą technologię - i wady i zalety - bo na niej zaczynałem! edit: no i łaty są węższe od krokwi - lepsze nadbitki z desek dociętych na szerokość krokwi... jesli trzeba to 2-3 warstwy. Wełna wtedy lepiej leży... mniejsze mostki. Edytowane 27 Lutego 2012 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Jedzie pod siebie fakt. Bilans spiedrd roboty 20+5 czy 15+ 10 i tak i tak wyjdzie na 0.Ale warto wykonawcy zaufać bo jak go rozłościmy to zachowa sie jak kelner co zeszcza sie do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Rafał w tym wzgledzie ma rację... rozbierałem (częściowo) konstrukcję po poprzednikach i sytuacja taka:wełna 18+5... łazienka z lukarną... skosik od lukarny muszę rozebrać... zdejmuję wełnę 5cm a pod spodem nie ma pierwszej warstwy! Dziura! To miejsce było oddzielone od warunków zewnętrznych aż pięcioma centymetrami wełny! Jak to pokazałem to Inwestorowi włosy dęba stanęły! gdyby była druga warstwa 10cm zawsze byłoby lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts