natus 25.03.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mam pytanie odnośnie paroizolacji: ocieplam wełną 20cm cały skos, czy paroizolację ciągnąć do końca, czy tylko do poziomu sufitu podwieszanego? a nad sufitem na tym stryszku dać coś innego np: geowłókninę? i druga kwestia to rozłożenie paroizolacji na suficie (będę mieć częściowo widoczne jętki), wtedy folia na całości? czy odcinkami między jętkami, a tam gdzie są jętki nie ma być tej folii wcale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdab 25.03.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mam pytanie odnośnie paroizolacji: ocieplam wełną 20cm cały skos, czy paroizolację ciągnąć do końca, czy tylko do poziomu sufitu podwieszanego? a nad sufitem na tym stryszku dać coś innego np: geowłókninę? Ja u siebie też ocieplam cały skos i na "stryszku", nad sufitem stosuję tanią aktywna folię paroizojacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 25.03.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja u siebie też ocieplam cały skos i na "stryszku", nad sufitem stosuję tanią aktywna folię paroizojacyjną. Moja Propozycja na strych: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.276067592430670.63067.228563737181056&type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Moja Propozycja na strych: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.276067592430670.63067.228563737181056&type=1 ...wszystko ładnie i pięknie. Mnie się te podoba ale... na takim stryszku trzeba zrobić wentylację bo folia zamknęła ujście pary... jesli coś przeleci przez strop - a przeleci bo nigdy nie będzie 100% izolacji- to na górze nie ma gdzie ulecieć... wystarczy kratka w ścianie szczytowej lub w kominie. Ja jednak preferuję folię paroprzepuszczalną (dachową) , geowłóknina (taka czarna szmatka jak worek PP do zboża ) lub płyty G-K bez stelaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 26.03.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 ...wszystko ładnie i pięknie. Mnie się te podoba ale... na takim stryszku trzeba zrobić wentylację bo folia zamknęła ujście pary... jesli coś przeleci przez strop - a przeleci bo nigdy nie będzie 100% izolacji- to na górze nie ma gdzie ulecieć... wystarczy kratka w ścianie szczytowej lub w kominie. Ja jednak preferuję folię paroprzepuszczalną (dachową) , geowłóknina (taka czarna szmatka jak worek PP do zboża ) lub płyty G-K bez stelaża. nie wiem czy to widac na zdjeciach ale sa dwa otwory w szczytowych scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 nie wiem czy to widac na zdjeciach ale sa dwa otwory w szczytowych scianach ...i już się nie czepiam wyszło ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 26.03.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 ...i już się nie czepiam wyszło ładnie. Spox-pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.03.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Spox-pozdr wyrywkowo przejrzałem galerię na Twojej stronce - robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 27.03.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 no właśnie tak mi się wydawało, ale już pociągnęli całość w górę , nie chcę tam kratek wentylacyjnych robić- nie wystarczy co jakiś otworzyć wyłazu dachowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 27.03.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 wyrywkowo przejrzałem galerię na Twojej stronce - robi wrażenie nie ukrywam ze troszkę tego przerabiam. Przy okazji tutaj zaglądam aby być na biezaca ewent podpatrzeć wasze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.03.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 nie ukrywam ze troszkę tego przerabiam. Przy okazji tutaj zaglądam aby być na biezaca ewent podpatrzeć wasze prace kolega podwiesza na czymś płyty ? czy do łat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 28.03.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 kolega podwiesza na czymś płyty ? czy do łat ? Rigistil do drewna nic bezpośrednio nie kręce prócz tych listw na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.03.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Co myślicie o takiej obróbce ?? niestety okno wchodzi w krokiew narożną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.03.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ...jesli góra okna nie może być "normalna" przez narożną to chociaż dół zrób "normalny". Taka obróbka w pół-trumnę ładna nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.03.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mam już wyznaczoną ramkę obwodową do skosu w sypialni, chciałem przechytrzyć nie robiąc kosza tylko prosto (lepiej wizualnie w tym przypadku) tyle, że jest problem z podwieszaniem CDeków - skończyły się krokwie i będzie trzeba powiesić jakieś krawiędziaki między boczną prawą ścianą a więźbą do kręcenia grzybów - jak sądzicie? U dołu, tam gdzie najszerzej jest słaby metr na szerokości - coś a'la łata powinno wystarczyć? To moje prywatne poddasze http://img16.imageshack.us/img16/8781/imagee001r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 cd na deskach jet tylko po to aby dobrze to wymierzyć, w krokwi narożnej jest szczelina zapewniająca ciągłość wentylacji jesli jest okno to powinna być wentylacja poprzez szczeline pod deskami piszesz o wełnie pomiedzy deski a okna ale od strony okna czy od środka czy zamiast pianki ??? ...jesli góra okna nie może być "normalna" przez narożną to chociaż dół zrób "normalny". Taka obróbka w pół-trumnę ładna nie jest. wyszło najlepiej tak wizualnie jak było mniej to jakoś tak dziwnie było Okno małe 66x118 służy tylko do doświetlania i wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 hmm kolejny nasladowca colta a w temacie rob kosz bedzie wneka na .... szafke? Wyjdzie niewiadomo co - dziwny zaułek. Dokładając centymetry wełny i przymierzając płyty trochę dziwnie to wygląda. Robiąc na prosto bez kosza jest IMHO wizualnie lepiej. Pozostaje kwestia mocowania profilu - nie mam innego pomysłu jak wykorzystanie kilku łat (w poziomie więźba-ściana) i kręcenie tego fragmentu na esach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 co znajduje sie po drugiej stronie scian/y? To jest ten fragment: http://img190.imageshack.us/img190/4706/pietrobash.jpg http://img16.imageshack.us/img16/8781/imagee001r.jpg Ściana korytarza poszła lekko w prawo, aby minąć słup - ścianka pokoju u góry planu poszła lekko w górę - stąd uskok na półki na książki Tam wypadło podwójne żebro terrivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 przyjmijmy, ze ci wierze piana won i w to miejsce welna. To już nie robi się na pianę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 29.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 http://img16.imageshack.us/img16/8781/imagee001r.jpg Ramka rewelacja . Grzybek skrecony. Fajnie zaczołeś powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts