Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplam poddasze - krotkie pytania...

denes

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak chcesz to ocieplac?

Poszło międzykrokwiowo 15 (żółte) + 10 nakrokwiowo w niedostępnym już fragmencie.

http://img850.imageshack.us/img850/8008/ocieplenie.jpg

Oprócz tego - 15 cm tak jak widać w rogu - w sumie niepotrzebne, skoro docieplony był ukryty fragment, ale blisko mam grzejnik, więc minimalizuję ucieczkę przez skos.

http://img824.imageshack.us/img824/9886/bashkoszowa.jpg

(...)

rom-kon 2mm/2m to juz po szpachlowaniu nic dziwnego dlaczego tak uparcie na koniec tynkujesz plyty :D

to że ja mam dużo mniej to nie znaczy że informatykowi też mam napisać że ma mieć max 1mm! ...a przy "tynkowaniu" całych płyt to ja pozostanę ;)

...i nie przesadzaj bo to nie kącik ogrodniczy i może Ci doniczek zbraknąć. 2mm to ma taśma ultraflex! aaaa zapomniałem że Ty takich taśm nie używasz! Robisz wszystko na ślizgach!

Edytowane przez Rom-Kon

Może napiszesz które trzy rzeczy ?

1) "pomieszałbym" łączenie profili

2) inaczej bym zrobił łączenie skos-sufit profile sufitowe włożyłbym w profil UD przykręcony "po narożniku" do ostatniego profila CD na skosie

3) ostatni rząd grzybków -ten przy ścianie - wpinam z ręki po włożeniu wełny... ciężko wełnę wsunąć w tak cienką szczelinę

1) "pomieszałbym" łączenie profili

2) inaczej bym zrobił łączenie skos-sufit profile sufitowe włożyłbym w profil UD przykręcony "po narożniku" do ostatniego profila CD na skosie

3) ostatni rząd grzybków -ten przy ścianie - wpinam z ręki po włożeniu wełny... ciężko wełnę wsunąć w tak cienką szczelinę

1 łączenia są pomieszane

2 czyli cd musiałbym zrobić wyżej mam tam płatew która przeszkadza.

3 rozumiem

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=108804&d=1333134624

tylko 4 rzeczy bym poprawil

Jaja sobie robicie.

Przeczytajcie sobie temat : "Ocieplam poddasze - krótkie ....

,a wy sobie żartujcie jak nie ma o czym pisać to niech moderatorzy się obudzą i zamkną ten temat ,

a Ty sobie otwórz swój i pisz ile byś poprawił ale nic więcej .

1 łączenia są pomieszane

2 czyli cd musiałbym zrobić wyżej mam tam płatew która przeszkadza.

3 rozumiem

1) co drugi rząd jest w tym samym miejscu - niby dobrze ale lepiej jak jeszcze bardziej się mijają. Pierwszy profil masz na 4m i brakuje powiedzmy 1m więc ucinasz ten metr z drugiego i pozostaje Ci 3m. Wpinasz 3m i brakuje 2m... pozostają 2m i docinasz 3m... i tak dalej ale trzeba uważać by każdy profil przycięty wisiał minimum na dwóch wieszakach - tu akurat tak jest.

2) widzę płatew ale nie wiem czy profile sufitowe wchodzą pod nią czy kończą się przed płatwią i dalej wolny koniec dochodzi do skosu (płyta "ślizga" się po płatwi) jeśli tak to wtedy mas rację - nie można dać UD na krawędzi CD.

3) już wyjaśniony.