profi45 31.03.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Nawet nie mam zamiaru tego komentowac-pozdr Nawet nie wiesz jak rozsadnie postąpiłeś-pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 31.03.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Nawet nie wiesz jak rozsadnie postąpiłeś-pozdr. tylko pasuje jeszcze potomnym opisac co jest nie tak w takowym połaczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 31.03.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 tylko pasuje jeszcze potomnym opisac co jest nie tak w takowym połaczeniu? Po świętach ? przemyśl ? nie blefuje ,tylko uprzedzam że stoisz na minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 31.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jak chcesz to ocieplac? Poszło międzykrokwiowo 15 (żółte) + 10 nakrokwiowo w niedostępnym już fragmencie. http://img850.imageshack.us/img850/8008/ocieplenie.jpg Oprócz tego - 15 cm tak jak widać w rogu - w sumie niepotrzebne, skoro docieplony był ukryty fragment, ale blisko mam grzejnik, więc minimalizuję ucieczkę przez skos. http://img824.imageshack.us/img824/9886/bashkoszowa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuszsc 31.03.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=108804&d=1333134624 tylko 3 rzeczy bym poprawil rom-kon 2mm/2m to juz po szpachlowaniu nic dziwnego dlaczego tak uparcie na koniec tynkujesz plyty Może napiszesz które trzy rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jesteś tego pewien że musi? jeśli nie zamocuje płyty do kolankowej czyli nie przerobi stelaża to lepiej by nie dawał taśmy na połączenie sztywne czyli wywijane na płytę i kolanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuszsc 31.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Sprawdziłem łatą na skosie będzie max 5mm poprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.03.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) (...) rom-kon 2mm/2m to juz po szpachlowaniu nic dziwnego dlaczego tak uparcie na koniec tynkujesz plyty to że ja mam dużo mniej to nie znaczy że informatykowi też mam napisać że ma mieć max 1mm! ...a przy "tynkowaniu" całych płyt to ja pozostanę ...i nie przesadzaj bo to nie kącik ogrodniczy i może Ci doniczek zbraknąć. 2mm to ma taśma ultraflex! aaaa zapomniałem że Ty takich taśm nie używasz! Robisz wszystko na ślizgach! Edytowane 31 Marca 2012 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.03.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Sprawdziłem łatą na skosie będzie max 5mm poprawiać ? tak to już za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuszsc 31.03.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Tak myślałemCzyli popuścić wieszaki i ustawić do łaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Może napiszesz które trzy rzeczy ? 1) "pomieszałbym" łączenie profili 2) inaczej bym zrobił łączenie skos-sufit profile sufitowe włożyłbym w profil UD przykręcony "po narożniku" do ostatniego profila CD na skosie 3) ostatni rząd grzybków -ten przy ścianie - wpinam z ręki po włożeniu wełny... ciężko wełnę wsunąć w tak cienką szczelinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuszsc 01.04.2012 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 1) "pomieszałbym" łączenie profili 2) inaczej bym zrobił łączenie skos-sufit profile sufitowe włożyłbym w profil UD przykręcony "po narożniku" do ostatniego profila CD na skosie 3) ostatni rząd grzybków -ten przy ścianie - wpinam z ręki po włożeniu wełny... ciężko wełnę wsunąć w tak cienką szczelinę 1 łączenia są pomieszane 2 czyli cd musiałbym zrobić wyżej mam tam płatew która przeszkadza. 3 rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 01.04.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Flash ? wiemy jak rom wytycza i robi skos. Domyślam sie jak inni to robia. Pisałem wczesniej nie raz nie dwa jak ja to robie.Tylko niestety nie doczekałem sie odpowiedzi jak ty to robisz:)Prosze cie podpowiedz mi jak ty to robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 01.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Pomoge ci wiesz dlaczego odpusciłem elastyczy knaufa i zamieniłem go na profil v w poziomie na kolankowych ?Skąd mozesz to wiedziec:o mamy tu widze fachowców ale moze ktos inny sie wychyli Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 01.04.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 mam pytanko, kolankowa-skos, jak na foto, trochę nie wyraźnie ale opisze o co chodzi, pomiędzy płytą skosu a ścianą kolankową zostaje mi taki pasek wolnej przestrzeni około 5 cm, co tam wcisnąć, i jak to obrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuszsc 01.04.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=108804&d=1333134624 tylko 4 rzeczy bym poprawil Jaja sobie robicie. Przeczytajcie sobie temat : "Ocieplam poddasze - krótkie .... ,a wy sobie żartujcie jak nie ma o czym pisać to niech moderatorzy się obudzą i zamkną ten temat , a Ty sobie otwórz swój i pisz ile byś poprawił ale nic więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuszsc 01.04.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 A ty się skąd urwałeś.Choć raz coś komuś pomogłeś ,doradziłeś.Po co ty w ogóle odwiedzasz to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 01.04.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 A ty się skąd urwałeś. Choć raz coś komuś pomogłeś ,doradziłeś. Po co ty w ogóle odwiedzasz to forum. Jak byś czytał a nie tylko pytał to byś cos wiedział.Skórki z bananów podłóz żeby sie slizgało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Licznik bijesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.04.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 1 łączenia są pomieszane 2 czyli cd musiałbym zrobić wyżej mam tam płatew która przeszkadza. 3 rozumiem 1) co drugi rząd jest w tym samym miejscu - niby dobrze ale lepiej jak jeszcze bardziej się mijają. Pierwszy profil masz na 4m i brakuje powiedzmy 1m więc ucinasz ten metr z drugiego i pozostaje Ci 3m. Wpinasz 3m i brakuje 2m... pozostają 2m i docinasz 3m... i tak dalej ale trzeba uważać by każdy profil przycięty wisiał minimum na dwóch wieszakach - tu akurat tak jest. 2) widzę płatew ale nie wiem czy profile sufitowe wchodzą pod nią czy kończą się przed płatwią i dalej wolny koniec dochodzi do skosu (płyta "ślizga" się po płatwi) jeśli tak to wtedy mas rację - nie można dać UD na krawędzi CD. 3) już wyjaśniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts