DIY 10.05.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Bardzo trafny zwrot 'i prawie nigdy'. Nie zabraniam ci wykonywać prac 'po twojemu' rób jak uważasz.I jak o praktyce, ona właśnie umożliwia mi taki montaż by docinki z szerokości miały swoje wymagane 30cm.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.05.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Bardzo trafny zwrot 'i prawie nigdy'. Nie zabraniam ci wykonywać prac 'po twojemu' rób jak uważasz. I jak o praktyce, ona właśnie umożliwia mi taki montaż by docinki z szerokości miały swoje wymagane 30cm. Dobranoc. Prawie nigdy to promile nie procenty i uwzglednnic nalezy przy tym inne błędy montazowe . Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 11.05.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam,moge prosić o odpowiedź w temacie taśmy ślizgowej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 11.05.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witamczyli, wymiar A od sciany murowanej ma byc 5mm, a jaka ma byc ta tasma slizgowa przyklejania do sciany? papierowa czy pakowa?czym wypelnic spoine miedzy plyta a murem ,czy folie nalezy uciac z gora plyty czy tez wywinac w dół? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 11.05.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Hej,Panowie, jak wykonać taki detal: lewa strona zdjęcia, sufit nad schodami - to wgłębieniehttp://www.projektyzwizja.pl/uploads/image/hovigallery/43/1387.jpg to wnęka wokół firanekhttp://www.projektyzwizja.pl/uploads/image/hovigallery/43/1390.jpg Może ktoś spotkał się z detalem tego elementu lub jest w stanie go narysować lub opisać? Z odwrotną sytuacją - gzymsik obniżony - nie ma problemu bo fotek i rozrysowanych detali jest kilka w sieci (np u RomKoma w dzienniku - dzięki Rom). Bardzo fajnie to wygląda, ale nie wyobrażam sobie jak tam wsadzić rękę żeby to zaszpachlować i pomalować, a co dopiero przykręcić pchełkę...Będę wdzięczny za pomoc.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Panowie ślizgać można się na lodzie, śniegu, oleju, mokrej trawie, skórce od banana itp. ale nie na poddaszu! prościej jest wkleić taśmę ORIGINAL lub zwykłą papierówkę! Rom zmieniłeś miejsce zamieszkania? Niech sie ślizgają na własnych dupach to coś zrozumieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Ale wczoraj dałem separacje ślizgowa ! Właz na poddasze w betonowym stropie ,obrobiony alusami i miedzy deski włazu a alu dałem tasme ślizg ! bo tu uważałem że to swietne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 DIY jak cudownie że jesteś powiedz mi czy separacje slizgową powinienem stosowac w glifach okien połaciowych ? mam tam dylatacje i ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.05.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Hej, Panowie, jak wykonać taki detal: lewa strona zdjęcia, sufit nad schodami - to wgłębienie http://www.projektyzwizja.pl/uploads/image/hovigallery/43/1387.jpg to wnęka wokół firanek http://www.projektyzwizja.pl/uploads/image/hovigallery/43/1390.jpg Może ktoś spotkał się z detalem tego elementu lub jest w stanie go narysować lub opisać? Z odwrotną sytuacją - gzymsik obniżony - nie ma problemu bo fotek i rozrysowanych detali jest kilka w sieci (np u RomKoma w dzienniku - dzięki Rom). Bardzo fajnie to wygląda, ale nie wyobrażam sobie jak tam wsadzić rękę żeby to zaszpachlować i pomalować, a co dopiero przykręcić pchełkę... Będę wdzięczny za pomoc. pzdr Nie ma problemu trzeba tylko przemyśleć sprawę kolejności... najpierw szpachlujesz sufit tam gdzie ma być szczelina i malujesz na biało bo póżniej będzie kłopot z dojściem. Później wykonujesz stelaż i płytujesz pionowe elementy i też malujesz. Przykręcasz spodnią płytę i do niej przykręcasz lub wklejasz (dwie metody) pionową krawędziówkę - docinasz pasek płyty i przykręcasz do profila UD i cały ten zestaw przykręcasz do płyty. Od góry półnarożnik od dołu narożnik i szpachel... reszta normalnie. Na moim fotosiku są panele oświetleniowe i szczegóły wykonania wystarczy zaadaptować do "lokalnych warunków" - praktycznie to jest to samo tyle że panel jest na całym suficie. Album jest tu: http://www.fotosik.pl/u/rom-kon/album/827812 Edytowane 11 Maja 2012 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Nie ma problemu trzeba tylko przemyśleć sprawę kolejności... najpierw szpachlujesz sufit tam gdzie ma być szczelina i malujesz na biało bo póżniej będzie kłopot z dojściem. Później wykonujesz stelaż i płytujesz pionowe elementy i też malujesz. Przykręcasz spodnią płytę i do niej przykręcasz lub wklejasz (dwie metody) pionową krawędziówkę - docinasz pasek płyty i przykręcasz do profila UD i cały ten zestaw przykręcasz do płyty. Od góry półnarożnik od dołu narożnik i szpachel... reszta normalnie. Na moim fotosiku są panele oświetleniowe i szczegóły wykonania wystarczy zaadaptować do "lokalnych warunków" - praktycznie to jest to samo tyle że panel jest na całym suficie. Album jest tu: http://www.fotosik.pl/u/rom-kon/album/827812 Rom juz 10 raz słysze od ciebie ze trzeba przykręcić płyte do UD ! nawet w obróbce kibla podwieszanego. A pisałes że sie nie kreci do UD i moze byc miekki jak gówno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 DIY skromne pytanko 50 latka z praktyka.Kiedy moge przykrecic płyte do UD a kiedy nie moge i gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Tylko mi sie nie zesraj ogólnikowo ? konkretnie poddasze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 11.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 DIY jak cudownie że jesteś powiedz mi czy separacje slizgową powinienem stosowac w glifach okien połaciowych ? mam tam dylatacje i ? Cóż to, za dylatacja?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Cóż to, za dylatacja?. ChoDzi płyta czy nie chodzi tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 pierdolnik się robi, azor bierz go! Pitbula nie mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 11.05.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 RomKom, wielkie dzięki, krótko i rzeczowo - Twój avatar jest bardzo trafnie dobrany Naszkicuje to w robocie w pon. bo jestem po kilku piwkach i nie wiem czy wszystko załapałem... Zdrówko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 pierdolnik się robi, azor bierz go! Kolega potrzebuje czasu widać w goglach ale poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.05.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 do kogo tak piszesz, można wiedzieć? Niech odpocznie troche bo sie wystraszył widac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 12.05.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) ChoDzi płyta czy nie chodzi tam? Połączenie 'pióro-wpust' płyta-wpust w skrzyni okna, samo z siebie połączenie 'przesuwne'. Nie denerwuj się, nie denerwuj się, wsadź sobie do ust zieloną herbatkę i naciągaj, naciągaj... Edytowane 12 Maja 2012 przez DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 12.05.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Połączenie 'pióro-wpust' płyta-wpust w skrzyni okna, samo z siebie połączenie 'przesuwne'. Nie denerwuj się, nie denerwuj się, wsadź sobie do ust zieloną herbatkę i naciągaj, naciągaj... A jak wykańczasz to możesz zdradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts