profi45 12.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) Nauka kosztuje ale poprowadze cie od poczatku. Będziesz dobrym uczniem to zostaniesz mistrzem ale to potrwa troche.Widze ze musze zacząc z toba od podstaw DIY. Kupisz stary młynek do kawy i będziesz mielił FIlZELINE w nim.Będziemy pracować razem ty będziesz robił co ja ci powiem żebys przystąpił do egzaminu z praktyki:eek:. Edytowane 12 Maja 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 16.05.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Cześć wszystkim Widzę że niestety na forum coraz więcej raczej złośliwości i dziwnie zawiłych odpowiedzi, ale zaryzykuję pytanie, bo mam problem. Z braku finansów robię wciąż jedno pomieszczenie na poddaszu, ale zrobiłem sobie wczesną wiosną, albo późną zimą przerwę. Wszystko miałem już pięknie wyfoliowane, zresztą wklejałem zdjęcia. A teraz patrzę że prawie wszystko mi sfrunęło :/ Jak przyszły upały folia się odkleiła.Może i dobrze że teraz a nie już po płytowaniu. Kleiłem ją na "placki" z taśmy dwustronnej. Myślę że nie najgorszej ( ale pewnie i nienajlepszej skoro odleciało:) ) . Proszę o poradę jaką taśmę zastosować żeby taka sytuacja się nie powtórzyła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.05.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Cześć wszystkim Widzę że niestety na forum coraz więcej raczej złośliwości i dziwnie zawiłych odpowiedzi, ale zaryzykuję pytanie, bo mam problem. Z braku finansów robię wciąż jedno pomieszczenie na poddaszu, ale zrobiłem sobie wczesną wiosną, albo późną zimą przerwę. Wszystko miałem już pięknie wyfoliowane, zresztą wklejałem zdjęcia. A teraz patrzę że prawie wszystko mi sfrunęło :/ Jak przyszły upały folia się odkleiła.Może i dobrze że teraz a nie już po płytowaniu. Kleiłem ją na "placki" z taśmy dwustronnej. Myślę że nie najgorszej ( ale pewnie i nienajlepszej skoro odleciało:) ) . Proszę o poradę jaką taśmę zastosować żeby taka sytuacja się nie powtórzyła. Pozdrawiam ...a do czego tą folię kleiłeś? Do profili? Po przyklejeniu folii zaraz się płytuje... przy słabej taśmie to nawet do drugiego dnia nie można czekać. Jeśli chcesz na dłużej to tylko taśmy coromix (wąska 2-stronna) albo rigipsa - też jak coromix ale szeroka na 50mm. Dobrym sposobem jest przytrzymanie folii kawałkami płyty - przykręcasz kawałki do profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 16.05.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jak wyżej /taśmy butylowe/ i to na krótką metę bo różnice ciśnień spowodują oderwanie od profili 'żagla' jakim jest arkusz paroizolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 16.05.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Jak wyżej /taśmy butylowe/ i to na krótką metę bo różnice ciśnień spowodują oderwanie od profili 'żagla' jakim jest arkusz paroizolacji. Jak nie masz płyty ani pasków to może masz jakieś kawałki cienkich kantówek drewnianych i złapiesz folie do profiliCD . Jak ci zostały jakieś CD profile obracasz je i grzbietam mocujesz do CD na suficie czymkolwie pchełki Fsy. Jak nie masz nic to kup podkładki metalowe Duzy rozmiar zewnętrzny 15-20mm iz małym otworem pod wkrety j,w i połap w miejscach podklejenia taśmą dwustronna. Kupiłes młynek do kawy jak pisałem ? Edytowane 16 Maja 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 24.05.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jak nie masz płyty ani pasków to może masz jakieś kawałki cienkich kantówek drewnianych i złapiesz folie do profiliCD . Jak ci zostały jakieś CD profile obracasz je i grzbietam mocujesz do CD na suficie czymkolwie pchełki Fsy. Jak nie masz nic to kup podkładki metalowe Duzy rozmiar zewnętrzny 15-20mm iz małym otworem pod wkrety j,w i połap w miejscach podklejenia taśmą dwustronna. Kupiłes młynek do kawy jak pisałem ? Zbanowali cie widać nie pekaj damy rade pajacom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 24.05.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) Stary kolega Diy to co bedziemy dylatować i dlaczego ? określimy forumowiczom funkcje dylatacji i wyjaśnimy zasadnośc zastosowania połączeń OK ? uwzględnimy kąty pochyleń i i przejścia w dach mansardowy ! złapiemy punkt zmiany konstrukcji z zastosowami polączeń ok? Edytowane 24 Maja 2012 przez gin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 24.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) Jakie mamy katy przejścia z normalnego do mansardowego ?wyznacz granice paroizolacyjne ? Edytowane 24 Maja 2012 przez gin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 24.05.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) żaden francuzki pajac ci nie pomoze !!!albo sam nauczysz ich budowac albo bedą cie dymac a ty forumowiczów ! jasne !może masz jakieś wątpliwości? Edytowane 24 Maja 2012 przez gin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 24.05.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 narobiłeś pod siebie widze ale połączenia slizgowe są w pełni zasadne ! tylko gdzie je stosujemy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 26.05.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Stary kolega Diy to co bedziemy dylatować i dlaczego ? określimy forumowiczom funkcje dylatacji i wyjaśnimy zasadnośc zastosowania połączeń OK ? uwzględnimy kąty pochyleń i i przejścia w dach mansardowy ! złapiemy punkt zmiany konstrukcji z zastosowami polączeń ok? o'k. Zastanawiająca jest ta cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 28.05.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 o'k. Zastanawiająca jest ta cisza. Liczyłem że wyjaśnisz nam pare kwesti jeśli udzielasz sie w tej tematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 29.05.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Liczyłem że wyjaśnisz nam pare kwesti jeśli udzielasz sie w tej tematyce. Nic nie będzie wyjaśniał dopóki nie zaliczy u mnie praktyki . Ja go teraz prowadze i to mój żabojad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 30.05.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Panowie, jak sobie poradzić z sytuacją, kiedy nie ma do czego przymocować wieszaków? Rozstaw wiązarów mam co 80cm, ale tak wypadło w kilku miejscach, że belka jest dokładnie nad ścianką działową.Dzięki i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.05.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 ja tez chce poznac nowe technologie na bazie starych mlynkow do kawy. Nic nie wiesz ! to do jednej ławy z zabojadem siadaj. Ty tez zaliczysz u mnie praktyke i nie bedziesz sie wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.05.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Panowie, jak sobie poradzić z sytuacją, kiedy nie ma do czego przymocować wieszaków? Rozstaw wiązarów mam co 80cm, ale tak wypadło w kilku miejscach, że belka jest dokładnie nad ścianką działową. Dzięki i pzdr Jesli musisz dać wieszak w miejscu gdzie nie ma belki to wtedy musisz tak belkę sam wstawić... możesz wstawić poprzecznie pomiędzy krokwiami-wiązarami. Możesz użyć łat lub jakiś innych belek. Nawet deska postawiona na sztorc jest bardzo wytrzymała. Do łączenia używaj łączników ciesielskich (kątowniki i inne "blachy") - sam musisz dobrać co najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 01.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Nie kręcimy do profila przyściennego . Pendroxowi chodzi o wieszaki a jak wiadomo wieszaki mocowane są ( w konstr. krzyzowej) do profila głównego a ten może byc najdalej oddalony od ściany o 45 cm. Pendrox. Weź jakies łaty albo porządny profil CD -> 0,6mm i przykręć go miedzy krokwiami i do tego wieszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 01.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Czyli jeżeli Pendrox chce to zrobic poprawnie musi zrobić jak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 02.06.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Rom krótkie pytanie do ciebie ? "piszesz ze mozna skrzywic cos tak aby było prosto" mam problem ,bo u mnie albo jest pion i jest prosto albo go nie ma i jest krzywo. Prosze cie podpowiedz mi jak to jest u ciebie że nie ma pionu a ty twierdzisz ze jest pion i jest prosto ? bo ja mam takie same problemy z poziomami i kątami a ty ich nie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 02.06.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Diy obecny ? bo musimy zacząc zajecia z toba . Młynek kupiłes ?Myslisz że dziadek kituje ? naucze cie syneczku robic takie spoinówki jakie ci sie nie sniły ! Edytowane 2 Czerwca 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts