Ermua 20.11.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Szanowni Forumowicze. Prośba o poradę. Jakie mocowania profili zastosować ES czy WP (grzybki) Podobno ES nie stanowia mostków termicznych, z Kolei na WP pracuje się podpbno szybciej lepiej ? jak to jest ... Większość Ci powie że na grzybkach i ja też to powiem Zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.11.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) a na koniec i tak nie trzyma Dobre Prośba o poradę. Jakie mocowania profili zastosować ES czy WP (grzybki) Podobno ES nie stanowia mostków termicznych, z Kolei na WP pracuje się podpbno szybciej lepiej ? jak to jest ... Też miałem podobny dylemat ale dla mnie grzybek okazał się szybszy i łatwiejszy w poziomowaniu A ja mam pytanie , łazienka , suficik wychodzi 2 m na 35 cm pozostała część sufitu to skos 2 m na 3 m czy przy ścianie dawać na tym małym suficie profil obwodowy ud czy wystraczy dosunąć cd do samej ściany co zalecacie ? Edytowane 21 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.11.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) cd odsunięty tak by swobodnie go wpiac. Tutaj nie mam problemu z wieszakami jest wełna na konstrukcji, To pytanie ? Jeśli tak to : 20 cm pomiędzy krokwiami podwiązane sznurkiem , 5 cm na stelażu dosunięta do drugiej wełny i samych krokwi i jętek (wysokość nie pozwoliła mi opuszczać sufitu bym mógł układać wełnę na stelażu , walczyłem o każdy cm) boczne ściany zamontowane ud w które wchodzą profile cd , kolankowa profil V , ściana przeciwna do kolankowej jak na razie brak ud z ww powodu , i nie wiem czy montować tam ud czy nie ? Edytowane 21 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.11.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Czy sufit, czy poddasze ,zawsze ud-na tym się bazujemy. "przy okładzinie jakim jest poddasze" - złota myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.11.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Czy sufit, czy poddasze ,zawsze ud-na tym się bazujemy. Na bocznych ścianach są ud nie ma tylko ud na ścianie na przeciwko kolankowej na małym suficiku który ma , dokładnie zmierzyłem teraz , 33 cm gdzie 12 cm zajmują 2 profile cd jak wepcham tam jeszcze ud to matkooo będzie tam ciasno więc czy jest sens ? Zamontować ud i wepchać cd w ud czy odsunąć go właśnie ile jak jest tam tak ciasno ?Jak nie wepchnę cd w ud to w sumie 15 cm zajmą profile i zostanie 18 cm przestrzeni . Jak sądzicie ? To dopiero rebus napisałem , może ktoś zrozumie:) Zdjęcie słabej jakości ale lepszego aparatu nie mam , tak by było jaśniej pchać na ścianie po lewej jeszcze ud ? . Edytowane 21 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.11.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Jak będziesz szpachlował na sztywno lepszy jest ud na ścianie niż cd wiszący, co innego na ślizgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.11.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Jak będziesz szpachlował na sztywno lepszy jest ud na ścianie niż cd wiszący, co innego na ślizgach. O i tu mi zabiłeś klina bo nie zdecydowałem czy na sztywno czy ślizg w tym miejscu zrobić. Drugie pytanie co zrobić jak w jednym z pokoi sufit podobny też jakieś 35 cm szerokości z tym że długi na 4 m 20 cm dwie boczne ściany zamontowany profil ud kolankowa profil V a przeciwna ściana do kolankowej jest z rigipsu , montować tam ud ? jeśli tak to czym go przykręcić do płyt ? Edytowane 21 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.11.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) O i tu mi zabiłeś klina bo nie zdecydowałem czy na sztywno czy ślizg w tym miejscu zrobić. Drugie pytanie co zrobić jak w jednym z pokoi sufit podobny też jakieś 35 cm szerokości z tym że długi na 4 m 20 cm dwie boczne ściany zamontowany profil ud kolankowa profil V a przeciwna ściana do kolankowej jest z rigipsu , montować tam ud ? jeśli tak to czym go przykręcić do płyt ? Jak robisz na sztywno to montować ud-wkrętami przez płytę do profili w ściance ewentualnie kołki molly lub podobne. Edytowane 21 Listopada 2012 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.11.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dzięki serdeczne rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.11.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.11.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Jeszcze jedno , cd wsuwać w ud czy dać je jak najbliżej ud ? Sufity ja wyżej , nie są za szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 jak na sztywno to ten cd w ogóle nie jest potrzebny gdy będzie przymocowany ud do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 22.11.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 jak na sztywno to ten cd w ogóle nie jest potrzebny gdy będzie przymocowany ud do ściany Ale można go dać ? skoro już mam ich trochę i mi zostaną ? Na jaką odległość je odsuwać jak już są czy może się je wsuwa w ud ? Są jakieś zalecenia ? Czy lepiej je wyrzucić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.11.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Jak chcesz to daj, ale przy sztywnym laczeniu cd jest zbedny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 22.11.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 ale przy sztywnym laczeniu cd jest zbedny. Dzięki serdeczne za odpowiedź , teraz już wiem jak ślizg to może być bez ud jak sztywno to bez cd A jak dam ud i cd to jak się go umieszcza odsuwa od ud wsuwa w ud , jak to jest ? wiem że upierdliwy jestem ale już tak mam i pytam gnębiąc innych oczywiście taki mały suficik , bo przy większych sufitach odległości znam , przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.11.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Aby nie dotykał do ud ,możesz odsunąć 1cm -wtedy będziesz mógł zrobić ślizg lub sztywno.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 22.11.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 mam dach czterospadowy dach caly ocieplony 15cmna stropie drewnianym leży ok 50cm celulozy chcę ocieplić strych[na środku stropu 45m2 mscianki chće ocieplić 30cm wełnyfarmacel folia paroizolacyjna wełna [czy dodać na zewnątrz folię paroprzepuszczalną?]strych prawdopodobnie zawsze będzie nieużytkowy na co mam uważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) [czy dodać na zewnątrz folię paroprzepuszczalną?] Jeżeli chodzi o ścianki kolankowe to nie ma sensu dawać tam folie. ...folia nie spełnia swojego zadania, musielibyśmy zrobić odpływ wody która się na niej skrapla. Edytowane 22 Listopada 2012 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 23.11.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) pomyliles przegrody, Nie wydaje mi się. [czy dodać na zewnątrz folię paroprzepuszczalną?] Jeżeli chodzi o ścianki kolankowe to nie ma sensu dawać tam folie. ...folia nie spełnia swojego zadania, musielibyśmy zrobić odpływ wody która się na niej skrapla. ...chodzi oczywiście o folię paroprzepuszczalną. Edytowane 23 Listopada 2012 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrTracy 23.11.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Obróbka okien dachowych. Wykonawca boczne glify okien wykonywał u mnie z dwóch kawałków płyt GK.Czy takie wykonanie obróbki okna jest prawidłowe ?Demotować to ?Mam 10 okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts