Uzarex 29.11.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Przepraszam że tak późno ale "Arbeit macht frei " jaką taśmę będziesz wklejał na łączenie sufit/skos? Jeszcze nie kupiłem żadnej , czekam na przypływ gotówki najpierw chcę przykręcić płyty bo już mam . Profile mam zrobione w ten sposób jak robi to Rom : http://www.fotosik.pl/u/rom-kon/zdjecie/18/album/675992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Polecam original strait-flex-a lub trochę cięższą do wklejenia medium, absolutnie mid-flex która sprawdza się bardziej w innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 29.11.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 A co z tym fazowaniem jak to wykonać w takim przypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Tak jak napisał gin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Lub tak, płyty na czerwono: taśma tak: Wtedy ma to ręce i nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 29.11.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Udaje że myślę Tak na szybko zdjęcia jak to mniej więcej wychodzi : Na suficie oryginalna faza : Tu na skosie oryginalna faza : A tu płyta po urządzeniu do fazowania tak ma to mniej więcej wyjść ? Ogólnie to chodzi o to by jedna płyta zaszła jak najwięcej na drugą płytę ? Wklejenie taśmy : pod spodem w rogu trochę masy na to taśma z wierzchu narożnik taśmy ma być bez masy ? taśma ma być w rogu widoczna dobrze rozumuję ? Polecam original strait-flex-a A dwa razy droższa Rigips ultraflex warta swojej ceny warto ją wkleić w moim przypadku ? Ładnie też chcę tak mieć http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207335-Adaptacje-poddaszy&langid=1 Edytowane 29 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 dobrze myślisz! taśma original lub medium mają linie, właśnie w miejscu w którym ma nie być gipsu ---linia ma być widoczna--- po szpachlowaniu i przytarci na gotowo pod malowanie.Co do Twojego pomysłu z fazami na łączeniu to mija się z celem wklejenia taśmy, ponieważ nie wkleisz pod odpowiednim kątem taśmy gdy będziesz miał fazę, ----albo chcesz mieć płaską powierzchnię----(Twoja faza) ----albo proste linie na zarysach poddasza---- i minimalne odchylenie na taśmę i masę nie widoczną gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) A dwa razy droższa Rigips ultraflex warta swojej ceny warto ją wkleić w moim przypadku ? Ładnie też chcę tak mieć http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207335-Adaptacje-poddaszy&langid=1 Tam jest medium,cztery lata temu zaczynałem na original ...mid-flex-glif okna góra/dół, -wszystkie spoiny na sztywno- taśma papierowa sheetrock 76,2mb, -kątownik dallas sheetrock, -wszystko wklejane na zielonego sheetrocka, -pierwsza i druga warstwa sheetrock niebieski, -grunt śnieżka:D Edytowane 29 Listopada 2012 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 29.11.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Co do Twojego pomysłu z fazami na łączeniu to mija się z celem wklejenia taśmy, ponieważ nie wkleisz pod odpowiednim kątem taśmy gdy będziesz miał fazę, ----albo chcesz mieć płaską powierzchnię----(Twoja faza) ----albo proste linie na zarysach poddasza---- i minimalne odchylenie na taśmę i masę nie widoczną gołym okiem. Gdzieś się pogubiłem czyli jak to zrobić w moim przypadku jak jedna płyta ma tą oryginalną fazę ? jak ciąć i dosunąć tą drugą ? Możesz coś wymalować na tych zdjęciach co wrzuciłem ? Edytowane 29 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 W łazience połączenie skos sufit wyjdzie mi że na skosie płyta ma oryginalne fazowanie zaś na suficie już nie fazować płytę na suficie ? połączenie będzie na sztywno , suficik jest mały ok 2 m na 35 cm jak to jest ? w łazience masz coś takiego? ...w takim układzie ciężko jest wklejać bo na fazie jest grubo gipsu i taśma wpada za głęboko(nie widać lini) najlepiej jest wklejać taśmę gdy dwie płyty stykają się ze sobą z obciętymi fazami oryginalnymi. ...czyli górna płyta taka sama jak na skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.11.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Kolega forumowicz wykonał na łaczeniach dylatacje i nie ma problemu z fazowaniem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 29.11.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Kolega forumowicz wykonał na łaczeniach dylatacje i nie ma problemu z fazowaniem:rolleyes:[ATTACH=CONFIG]151445[/ATTACH] przyjdzie kit będzie git:lol2: Edytowane 29 Listopada 2012 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 29.11.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 W łazience wychodzi tak : ale jeszcze w jednym pomieszczeniu mam na odwrót czyli oryginalna szeroka faza na suficie : Jak obetnę tą oryginalną szeroką fazę to mi płyty braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 29.11.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Kolega forumowicz wykonał na łaczeniach dylatacje i nie ma problemu z fazowaniem:rolleyes:[ATTACH=CONFIG]151445[/ATTACH] Gdzie ty to Gin znalazłeś Może chce zminimalizować naprężenia Jeszcze jedno , pozostałe pomieszczenia , płyty będą miały nie oryginalne łączenia i jak dosuwam jedną płytę do drugiej to powstaje taki mały trójkącik pustej przestrzeni gdzie nie schodzą się płyty nie przeszkadza to w niczym ? Edytowane 29 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.11.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Gdzie ty to Gin znalazłeś Może chce zminimalizować naprężenia Tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209454-Poddasze-maskowanie-%C5%82%C4%85cze%C5%84-p%C5%82yt-G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 29.11.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 a może to będzie ruchomy / przesuwny sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.11.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 a może to będzie ruchomy / przesuwny sufit Fachowa nazwa SUFITY PŁYWAJACE;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.11.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Jeszcze jedno , pozostałe pomieszczenia , płyty będą miały nie oryginalne łączenia i jak dosuwam jedną płytę do drugiej to powstaje taki mały trójkącik pustej przestrzeni gdzie nie schodzą się płyty nie przeszkadza to w niczym ? Raf ma racje linie pod wklejenie narożnika wyznaczaja ci przecinające sie płaszczyzny sufitu i skosu.W przypadku gdy jedna krawędz jest orginalna a druga fazowana nie uzyskasz jej.W twoim przypadku orginalna faze musisz wyprostować spoinówka zaciągając uniflotem ,dopiero pasujesz druga płyte .Trójkaty o których piszesz wypadaja jak są odchyłki od kata prostego.Zniweluje je narożnik. Edytowane 29 Listopada 2012 przez gin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 29.11.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Raf ma racje Wiem że ma racje Trójkaty o których piszesz wypadaja jak są odchyłki od kata prostego.Zniweluje je narożnik. Chodzi mi o taki efekt : Bo płyty nie mają się jak zejść by się ładnie stykały A jak najpierw przykręcę obie płyty tak jak tu : i wtedy zaszpachluję uniflotem , wtedy skleją się ze sobą i na to taśma to będzie źle ? Edytowane 29 Listopada 2012 przez Uzarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 29.11.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Wiem że ma racje Chodzi mi o taki efekt : [ATTACH=CONFIG]151459[/ATTACH] Bo płyty nie mają się jak zejść by się ładnie stykały Bez znaczenia jest ten trójkat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts