Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplam poddasze - krotkie pytania...

denes

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cytat
2. jakie i jak zamontować wieszaki zarówno na skosy jak i poddasze, tak żeby weszło jeszcze 10 cm wełny? ma ktoś może zdjęcia lub opis?

Tu masz przykładowe zdjęcie , więcej znajdziesz jak przeglądniesz wodza album jak pisał rafał2011

http://www.fotosik.pl/u/rom-kon/zdjecie/133/album/675992

A co do kolegi z dylatacjami to właśnie wczoraj wpadła mi w pracy prasa z artykułem na całą stronę o ocieplaniu poddasza i wiecie co tam napisali że należy wykonać szczeliny na łączeniach płyt ok 2 mm by napchać tam masy która usztywni połączenia :wtf:

Choć powiem szczerze że takich opinii już sporo słyszałem

Edytowane przez Uzarex

Uzarex napisał:
(..)

Rom a jak ty to robisz ? bo profile łączysz tak samo , pewnie obcinasz fazowania :(

już porobiłem fotki. jak wrzucę na fotosik to zapodam... pewnie wieczorkiem usiądę do kompa...

A nożyki do fazowania sa dostępne w lirojku... za ile nie wiem.

Uzarex napisał:
(...)

A co do kolegi z dylatacjami to właśnie wczoraj wpadła mi w pracy prasa z artykułem na całą stronę o ocieplaniu poddasza i wiecie co tam napisali że należy wykonać szczeliny na łączeniach płyt ok 2 mm by napchać tam masy która usztywni połączenia :wtf:

Choć powiem szczerze że takich opinii już sporo słyszałem

szczeliny tak ale przy płytach fermacell - no chyba że znów marketingowo zmieniają technologię... juz parę razy takie coś przeżyłem ;)

Cytat
szczeliny tak ale przy płytach fermacell

Tylko że nie pisali nic o płytach fermacell tylko ogólnie , robić szczeliny na łączeniach płyt , nawet nie pisali gdzie tylko że wszędzie , fakt gazeta regionalna ale... później dziwić się że każdy popełnia błędy jak ja :(

Cytat
już porobiłem fotki. jak wrzucę na fotosik to zapodam... pewnie wieczorkiem usiądę do kompa...

To fajnie , może coś podglądnę :) i rozwiąże mój problem :)

Cytat
A nożyki do fazowania sa dostępne w lirojku... za ile nie wiem.

A ta faza to tak ma wychodzić ?

DSC00770.jpg

Dodatkowo zauważyłem na zdjęciu które wrzucił Gin że faza jest zrobiona od spodu , czyli ogólnie chodzi o to by płyty zeszły się jak najbardziej ? i tak jak pisałem wyżej by zachodziły na siebie by było wszystko bardziej sztywne ? bo już się gubię :) rozumie fazy na łączeniach , ale od spodu ?

Edytowane przez Uzarex

rafał2011 napisał:
tylko śnieżka grunt

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem karty katologowe produktu!!! Śnieżka Grunt jak sama nazwa wskazuje nie jest gruntem tylko farbą podkładową! I przed malowaniem powierzchni chłonnych (gips, papier itp.) należy użyć środka gruntującego!

Dla tych którym ironia obcą jest wyjaśnienie: chlebak jak sama nazwa wskazuje służy do noszenia granatów! A dlaczego chlebak? Bo granaty w nim chleboczą! :p

Edytowane przez Rom-Kon

w nazwie jest chyba grunt?

to z karty produktu: "suche spoiny płyt gipsowo-kartonowych przeszlifować papierem ściernym lub siatką i odpylić"

http://www.chemiabudowlana.info/pliki/karta_produktu/karta_produktu_sniezka_grunt.pdf?PHPSESSID=c3aebcb 7b5aa03e9e1c2b1c198d8dc31

Rom-Kon napisał:
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem karty katologowe produktu!!! Śnieżka Grunt jak sama nazwa wskazuje nie jest gruntem tylko farbą podkładową! I przed malowaniem powierzchni chłonnych (gips, papier itp.) należy użyć środka gruntującego!

Rom Twój post przypomniał mi słynne expose:

http://www.youtube.com/watch?v=9fVSLFYWTZk

Edytowane przez rafał2011

rafał2011 napisał:
w nazwie jest chyba grunt?

(...)

Dokładnie tak jak napisałeś "w nazwie jest grunt" to tak jak kupiłem prostownik o nazwie 6A i o prądzie ładowania akumulatora 3.45A

...ciekawe co jeszcze wymyślą marketingowcy... dezodorant 48h? Wiec po co się myć?

...z tego co wiem to jesteś "fachowcem" od organizowania robót a nie wykonawcą. Twoje ręce nie skalane robotą na budowie. Może gdybyś wziął pędzel w rękę to mniej byś głupot plótł. Życie szybko weryfikuje papierowe teorie...

Rom-Kon napisał:
Dokładnie tak jak napisałeś "w nazwie jest grunt" to tak jak kupiłem prostownik o nazwie 6A i o prądzie ładowania akumulatora 3.45A

...ciekawe co jeszcze wymyślą marketingowcy... dezodorant 48h? Wiec po co się myć?

Pamiętasz motto? przypomnę Tobie!

"Nie kłóć się z głupim bo najpierw zniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem."

Więc niech będzie Twoja racja, mój święty spokój.

Rom-Kon napisał:
...z tego co wiem to jesteś "fachowcem" od organizowania robót a nie wykonawcą. Twoje ręce nie skalane robotą na budowie. Może gdybyś wziął pędzel w rękę to mniej byś głupot plótł. Życie szybko weryfikuje papierowe teorie...

Naucz się tak szpachlować jak ja, to i dla Ciebie się coś znajdzie.

http://www.youtube.com/watch?v=R3dGkv5yWEo&feature=youtu.be

Edytowane przez rafał2011