Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplam poddasze - krotkie pytania...

denes

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@join32, tak. Przy czym gęstość wełny będzie wyższa niż masa granulatu, a sama wełna obciąża jedynie konstrukcję nośną sufitu.

'Uwaga. Jeżeli materiał izolacyjny spoczywa na płytach g/k to masa izolacji nie powinna przekraczać 5kg/m^.'

Pomimo, że styropian nie posiada klasy palności A to będzie zabezpieczony termicznie przed ogniem od góry, dołu i boków.

Gryzonie nie mają problemów z osiedlaniem się w wełnie więc nie powinieneś martwić się ich ewentualną obecnością w granulacie styropianowym.

Witam mam pytanie.Mam wełnę między jętkami potem strop jest obniżony o 20cm i na nim druga warstwa.Czy mogę między te warstwy wdmuchnąć kulki styropianowe dla wypełnienia tej pustki?Ja się mają kulki do myszy czy to nie będzie raj dla tych gryzoni?

Po ch....j Ci te kulki a przede wszystkim ta przerwa?

Dla twojego spokoju zrobiłem tak.

http://images48.fotosik.pl/497/63c2755ddd58d8b8m.jpg

Chcę wypełnić pustkę żeby to docieplić ,a nie mogę napchać waty bo nie wejdę na stelaż,a dwa pomieszczenia już zrobione i tylko w jednym mogę przez strop nadmuchać styro.

Możesz tę przestrzeń wypełnić granulatem styropianowym. Spora część amatorów wykonuje identyczne warstwowanie izolacji poziomej z tym, że tę drugą warstwę montują nie pomiędzy jętkami a w krokwiach po samą kalenicę.

Bardzo proszę o zerknięcie na zdjęcie z budowy i odpowiedź na pytanie:Czy taki system zabudowy jest poprawny.

W tym systemie nie ma profili montowanych do ściany.Czy to nie jest błąd wykonawcy.Profile przy samej ścianie to CD60

dach 314.jpg

dach 316.jpg

Dziekuję za odpowiedź

Edytowane przez piotrek146

Bardzo proszę o zerknięcie na zdjęcie z budowy i odpowiedź na pytanie:Czy taki system zabudowy jest poprawny.

W tym systemie nie ma profili montowanych do ściany.Czy to nie jest błąd wykonawcy.Profile przy samej ścianie to CD60

[ATTACH=CONFIG]155288[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]155289[/ATTACH]

Dziekuję za odpowiedź

Nastepny debil jak flasch czy diy to montował.Chociaż ci dwaj panowie akurat nie montuja tylko doradzają .

Edytowane przez profi45

[ATTACH=CONFIG]155288[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]155289[/ATTACH]

Dziekuję za odpowiedź

No trochę tak pod górkę... nie wiem z jakiego powodu nie dali UDeka... może kable? Może sufit nad ścianami? Ogólnie teraz będzie problem z paroizolacją. Oczywiście nie jest to również p.poż ale jeśli nie ma takiego nastawienia to pomijalny aspekt. Nie jestem taki kategoryczny w odpowiedzi jak profi ale mogło to być trochę lepiej... no i lepiej się poziomuje gdy są UDeki. ja co prawda do UD nie przykręcam płyt (są wyjątki) ale daję właśnie jako profil do startu i do paroizolacji.