raf1 30.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A te pierwsze z dołu CD na czym sa powieszone ? Nie ma ich na zdjęciu ale dziś wzmocniłem je na blaszkach przykręconych do murłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Nie ma ich na zdjęciu ale dziś wzmocniłem je na blaszkach przykręconych do murłaty ciekawe jak to zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.01.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Do wlodo. Miałeś przykręcone profile przyścienne podczas "wpinania" profili ? czy dopiero na koniec je przykręcałeś? Jakiej marki masz wieszaki? a jakie CD? Weż jakis krótki kawałek CD i wepnij go i zobacz czy po wpięciu da rade go przesunąć u stronę UD? Ewentualnie weź kombinerki i delikatnie skręcisz grzyba a po wpięciu skręcisz grzyba w odwrotna stronę .CD krótszy o 2 cm od rozstawu UD od środka mierząc. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 30.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ciekawe jak to zrobiłeś coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) prowizorki trzymaja najdłużej podobno Ten pierwszy jest nosnym profilem? Edytowane 30 Stycznia 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodo 30.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 zygi72 ja robiłem właśnie tak jak profi45 ci opisuje.W zasadzie przy moim dachu kopertowym to same skosy ,wiec wkładanie raczej proste.Miałem dwa trudne miejsca,gdzie grzybek był blisko UD.W jednym wypadku nasunąłem najpierw profil CD na grzybek i po nim przesunąłem do UD.W drugim,po prostu wygiąłem kombinerkami grzyba,a po wpięciu całego z powrotem go wyprostowałem.Jak masz profile CD składane z dwóch części to też łatwo sobie poradzić z tymi UD.Zapinasz CD na grzyby,przesuwasz jeden w lewo drugi w prawo,w jeden wkładasz łącznik,którego krawędzie górne(te co mają wejść w drugi profil)trochę obcinasz.Nie musisz wtedy tak szeroko rozsuwać tych dwóch CD żeby je połączyć.Jeżeli jednak masz za mało luzu to pozostaje odgięcie górnych krawędzi CD, a po włożeniu łącznika z powrotem zagięcie.Trochę na siłę ale czasami tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 30.01.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 prowizorki trzymaja najdłużej podobno Ten pierwszy jest nosnym profilem? Tak to wygląda uwierz mi że możesz się na tym powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.01.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]166234[/ATTACH] Tak to wygląda uwierz mi że możesz się na tym powiesić Ja powiesiłbym tam tego co ci tak doradził za krawat:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 31.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ja powiesiłbym tam tego co ci tak doradził za krawat:lol: A tam ściemniasz ,lepiej pokaż jak ty robisz:yes:. Jakim gipsem wykańczaliście na gotowo ,bo kupiłem Gipsar i po szlifowaniu można go zetrzeć miotłą - taki szajs:o? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 31.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A tam ściemniasz ,lepiej pokaż jak ty robisz:yes:. Jakim gipsem wykańczaliście na gotowo ,bo kupiłem Gipsar i po szlifowaniu można go zetrzeć miotłą - taki szajs:o? Stronę wcześniej pisali że pierwszą i drugą warstwę sheetrock z niebieskim wieczkiem! ale ja tam się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 31.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 http://northeast.knaufamfinteriors.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 31.01.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tak na przykład A tam ściemniasz ,lepiej pokaż jak ty robisz:yes:. Róznie robie jak mam wene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tak na przykład [ATTACH=CONFIG]166601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]166603[/ATTACH] Róznie robie jak mam wene[ATTACH=CONFIG]166604[/ATTACH] Klatkę dla królasów budujesz? No nie może być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 31.01.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Klatkę dla królasów budujesz? No nie może być! napierwszy rzut oka tak wygląda ale czekalismy na płyty bo zabrakło a robote trzeba było ciagnąc jaki czujny jesteś Edytowane 31 Stycznia 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 01.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A tam ściemniasz ,lepiej pokaż jak ty robisz:yes:. Jakim gipsem wykańczaliście na gotowo ,bo kupiłem Gipsar i po szlifowaniu można go zetrzeć miotłą - taki szajs:o? Na gotowo robię Fast G1, jest dobra bo nie zastyga, możesz za 2 dni przyjść przemieszać i nakładać. Szlifowałem papierem 150, nie zostają ślady, elastyczna, ogólnie sporo lepsza niż Gipsar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 02.02.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 pomaganie wam czyli osobom w stylu zrobie sobie sam uwazam za strate czasu Rom-Kom przestań się boczyć i zacznij cukrować oni potrzebują pocieszenia Zaczynasz bać się o własna dupę bo rom ,rafał się skumamy po fachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 02.02.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Zaczynasz bać się o własna dupę bo rom ,rafał się skumamy po fachu ? Też jestem tego zdania pora świadczyć usługi w szerszym zakresie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodo 03.02.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ech WY "FACHOWCY"....Czytam ten wątek,powoli dobijam do końca.Dzięki zawartym tu informacją ocieplam swoje poddasze.Jak wielu mi podobnych,czasu przy budowie zawsze brakuje,a tu zamiast rzeczowych informacji ,otrzymujemy żenujące odpowiedzi w stylu "konstrukcja do d...","okno do poprawki","skręcaj,optykaj swoja kasę wydajesz,ja robię inaczej".Kto WAS w młodości skrzywdził?od dziewczynek WAS wyzywali?do szkoły mieliście pod górkę?,czy co innego,że teraz z domowego zacisza plujecie po całym świecie,i wyżywacie się na słabszych( w wiedzę)?Nie ma żadnego przymusu ani obowiązku umieszczania swojej wiedzy na forum,każdy robi to dobrowolnie i powinien to robić fachowo.Głupie odpowiedzi,wyśmiewanie się,żarty z wykonań,itd.świadczą o wielkim lekceważeniu nas,szukających pomocy.Marnujecie nasz czas,dostarczacie dodatkowego stresu,sugerujecie coś co później okazuje się żartem.Taka to "pomoc".Wątek z rzeczowymi odpowiedziami miałby może połowę obecnej ilości stron.Jednak WY udowadniając sobie która babka w waszej piaskownicy jest ładniejsza,lepiej zrobiona,ma więcej lub mniej zmarszczek itd.rozciągacie go dwukrotnie.Nic nie wnoszą do wątku WASZE gierki,podpuszczanie się nawzajem,wyśmiewanie z rozwiązań konkurencji.My takiej wiedzy nie potrzebujemy !WASZE podejście do pomocy jest wyrażone parę postów wyżej:"pomaganie wam czyli osobom w stylu zrobię sobie sam uważam za stratę czasu".Mam nadzieję,że jest to prawdziwa deklaracja i wreszcie pozostaną w wątku ludzie chcący pomagać innym a nie udowadniający całemu światu "to ja jestem najmądrzejszy".Tego wszystkim forumowiczom i sobie życzę.Włodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 03.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Ciekawe rozwiązanie konkurencji . I co? tak mam robić. Wełnę i ruszt na odwal się kliencie? Powodzenia wlodo. Nie jestem konkurencją działam w innej branży nawet nie budowlanej. Tak wygląda po kręceniu płyt i jak na amatora to wcale nie jest żle Niestety wlodo ale masz rację w 100% A wełna zawsze była tak dawana Edytowane 3 Lutego 2013 przez raf1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 03.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Pytanie odnośnie słynnego połączenia ślizgowego, płyta vs ściana otynkowana c/w: Na ścianie taśma jest, w szczelinkę Uniflot, na to nie wywynięta na ścianę fizelina dwa razy dana. Wszystko jest fajnie, ale czekam i czekam a pęknięcie mi się nie robi. Hehe. Ja tego do końca nie rozumiem. Ja mam teraz sam nozykiem przeciąć fizelinę która jest tam powiedzmy na 1 mm przy ścianie? Proszę o pomoc w tej kwestii. Na to należy dać gładź i dopiero akryl? Trochę się pogubiłem I jeszcze pytanie odnośnie okna: Oplytowane wszystko ładnie, płyta w rowku okiennym siedzi. Ale jak się przyjrzeć to rowek powiedzmy ma 12,8 mm a płyta 12,5 mm. Należy tą minimalną szczelinkę zostawić czy zaakrylować, a może fizelina i Unifloot? Proszę również o poradę Czy w miejscach zaznaczonych strzałką zalecane jest dawać narożnik np. Midflex? A może papierowa? Pozdrawiam Edytowane 3 Lutego 2013 przez Ermua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts