wojtirz 28.02.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Podłóż podkładkę No właśnie tak zrobiłem bo nie widziałem innego rozwiązania. Dzięki za opd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 01.03.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Panowie krótkie pytanie - co najpierw: gładź i szlifowanie na gotowo czy wiercenie otworów pod gniazdka/kontakty/kaloryfer/oświetlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 01.03.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Pierwsza gładź. ...otwory pod gniazdka i kontakty, pierwsze słysze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 01.03.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 ...otwory pod gniazdka i kontakty, pierwsze słysze:) Ale o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 01.03.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ale o co kaman? Zawsze spotykałem gniazdka które zaciskały się w puszkach, dlatego pisze że pierwsze słyszę o otworach pod gniazdka i kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 01.03.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Zawsze spotykałem gniazdka które zaciskały się w puszkach, dlatego pisze że pierwsze słyszę o otworach pod gniazdka i kontakty. AAAAA rozumiem. Jasna sprawa że pod puszki w których to będą gniazdka etc. A że pierwsza gładź to dzięki. Teraz będę musiał wymyśleć jakieś drzwiczki by móc się dostać za przedściankę (wysunięta 1,5m od kolankowej). Robicie takowe z karton gipsu i profili czy kupujecie jakieś gotowe (metal / drewno) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 01.03.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 To wytnij najpierw otwory na puszki, wklej je według tynku i dopiero gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 01.03.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam ponownie dostałem dobrą ofertę na wełnę URSA i mama teraz dylemat co wybrać Isover Super-Mata czy URSA DF 32 PLATINUM? Proszę fachowców o podpowiedź. Podpinam się pod pytanie,dotychczas nie miałem okazji pracować na Ursa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.03.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Podpinam się pod pytanie,dotychczas nie miałem okazji pracować na Ursa Ja robiłem na 39ce, parametry takie same jak uni-mata ale niestety gorsza jakość niż isover. Podejrzewam że 32 ursy będzie gorsza niż 33 isovera chodź parametry mówią coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo7olo 02.03.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam,Mam pytanko do fachowców. Mam ofertę na profile Metpol do zabudowy g/k. Czy to wart polecenia system czy może szukać innego np. Rigips lub inne? Bardzo proszę o poradę. Dodam, że system będzie montowany na grzybkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 02.03.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Szukaj innego - Knauf, Rigips, Nida..Zwróć uwagę aby poszczególne elementy pochodziły od jednego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.03.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ważna też jest grubość profila np. 0.50 , 0.55 ,0.60 im grubszy tym lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo7olo 02.03.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dziękuję za podpowiedzi. Mam jeszcze innego dostawcę dystrybutora Knaufa więc może Knauf. Zastanawiam się więc teraz nad wełną - może też Knauf? Wcześniej myślałem żeby dać Isover. Macie może jakieś informacje lub doświadczenia, która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Upychałem coś 0.042 knaufa i powiem że jest straszny śmierdzący flak:), stawiałbym na isovera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) knaufa to tylko sheetrocka polecam:D no i kołki SM bo są lepsze od rygipsa w sumie to i płytę mają lepszą. Edytowane 2 Marca 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo7olo 02.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dzięki Rafał. Widzę, że jeszcze muszę zgłębić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 03.03.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, Mam pytanko do fachowców. Mam ofertę na profile Metpol do zabudowy g/k. Czy to wart polecenia system czy może szukać innego np. Rigips lub inne? Bardzo proszę o poradę. Dodam, że system będzie montowany na grzybkach. Jako amator (mam słabe porównanie) mogę je polecić. Są w sztywne (CD) i mają perforację. UD nie ma perforacji ale umówmy się że nie jest ona koniecznie potrzebna. Do poddasza używam razem z wieszakami koelnera i wszystko pasuje do siebie. Grubość 0,6 mm jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo7olo 03.03.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie przykręcania płyt g/k. Mój wykonawca twierdzi, że zawsze przykręcał je poziomo wzdłuż profili CD tak, że krawędzie płyt łączyły się na profilu i były do niego przykręcone dzięki czemu tworzyły sztywną konstrukcję i nie było pęknięć na łączeniach. Z tego co się do tej pory naczytałem aktualnie wszelkie wytyczne mówią, żeby płyty przykręcać prostopadle do CD-ków. Teraz sam nie wiem czy zrobić tak jak mówi mój wykonawca czy upierać się przy drugim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 03.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Stara szkoła to kręcenie wzdłuż cd, teraz kręci się płyty prostopadle do profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo7olo 03.03.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 No właśnie tyle już wiem, że to stara szkoła, ale on tylko tak jak do tej pory robił. Swoją drogą czy w związku z tym, że teraz kręci się prostopadle ten starszy sposób był w czymś wadliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts