Rom-Kon 20.03.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 No cóż była fala krytyki jak położyłem stelaże, teraz po ponad roku, wiszą płyty, nic nie spadło, nic nie pękło, wszytko na sztywno, nie ma narazie ani cm żadnego akrylu..... no i słynnego ugięcia nie widać... http://s20.postimage.org/t973a2wzt/2013_02_10_540.jpg ...nie trać nadziei! Może się jeszcze to ugięcie pojawi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.03.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No cóż była fala krytyki jak położyłem stelaże, teraz po ponad roku, wiszą płyty, nic nie spadło, nic nie pękło, wszytko na sztywno, nie ma narazie ani cm żadnego akrylu..... no i słynnego ugięcia nie widać... http://s20.postimage.org/t973a2wzt/2013_02_10_540.jpg Wiesz o czym ja pisałem ? Wykończ to na gotowo i włącz niwelator !!!!! ale widzę że nie dotarło do ciebie i nie dotrze o co mi chodziło!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.03.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) ...nie trać nadziei! Może się jeszcze to ugięcie pojawi?! I ty babanów nie widzisz ? to jak mamy debatować .Moze nie chcesz ich widziec ? Edytowane 21 Marca 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 I ty babanów nie widzisz ? to jak mamy debatować .Moze nie chcesz ich widziec ? Jak nie przyłożę łaty to nie widzę... widzę natomiast że fotki są robione "krótkim" obiektywem. Pewnie znacznie krótszym niż 35mm. Wiem również że na standardowym poddaszu nie występuje coś takiego jak: "ugięcie profili pod ciężką wełną". Można przy montażu profile ponaginać ale jeśli jest grzybek co 60-80cm to żadna wełna tego nie ugnie! Wiem również że jeśli ruszt jest stabilny i dobrze opłytowane i spoinowane to nawet fale Dunaju nie popękają! Nie robiłeś nigdy "krzywych" sufitów? Nie giąłeś łuków? Jeśli rzeczywiście nie giąłeś płyt to Ci wyjaśnię - Tam to dopiero jest dociąganie płyt do profili!! I co pęka? ...u mnie jakoś nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Rom jest zawsze w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. Nie kuźwa! Napier***lić gipsu (najlepiej taniego szuwaksu) i niech się odparzy... a co! Twoje to? Edytowane 21 Marca 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.03.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Jak nie przyłożę łaty to nie widzę... widzę natomiast że fotki są robione "krótkim" obiektywem. Pewnie znacznie krótszym niż 35mm. Wiem również że na standardowym poddaszu nie występuje coś takiego jak: "ugięcie profili pod ciężką wełną". Można przy montażu profile ponaginać ale jeśli jest grzybek co 60-80cm to żadna wełna tego nie ugnie! Wiem również że jeśli ruszt jest stabilny i dobrze opłytowane i spoinowane to nawet fale Dunaju nie popękają! Nie robiłeś nigdy "krzywych" sufitów? Nie giąłeś łuków? Jeśli rzeczywiście nie giąłeś płyt to Ci wyjaśnię - Tam to dopiero jest dociąganie płyt do profili!! I co pęka? ...u mnie jakoś nie. Pobierz sobie ta jego fote i zobacz na poziomy ! przybliż i bez łaty zobaczysz nie wnikam co byłoby z łata i niwelatorem bo wiem. Ja nie twierdziłem ze CD na grzybku sie ugnie pod wełna. Widziałem to jak zrobił ruszt i nie musiał dla mnie kręcić płyty bo miał banana juz na ruszcie i teraz wszystko wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.03.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Dzięki chłopaki za odpowiedzi i cenne informacje , tylko jeszcze jedno pytanie podbijam co ile dawać wkręta w ud bo nie uzyskałem typowej odpowiedzi ? Są jakieś zasady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.03.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Dzięki chłopaki za odpowiedzi i cenne informacje , tylko jeszcze jedno pytanie podbijam co ile dawać wkręta w ud bo nie uzyskałem typowej odpowiedzi ? Są jakieś zasady ? Dawaj co 20-30cm i nie dawaj tam gdzie wpada CD w UD ,od CD 10cm wkret ,następny 20cm dla rozstawu CD 40cm. Edytowane 21 Marca 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.03.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 W stanach płytowanie jest odbierane tak jak u nas powinno być odbierane zbrojenie zalewane w betonie. Norma to 5 wkrętów na suficie i 4 wkręty na ścianie (płyta 125cm) Ja zawsze dawałem 5szt na 120cm (bok, bok, środek, 2xśrodek pomiędzy bokiem a środkiem) i mamy piękną symetrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (...) i mamy piękną symetrię ...i całkowicie niezgodne z zaleceniami producentów systemu. Ale jak już to wspomniałem - Twoje to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Dzięki chłopaki za odpowiedzi i cenne informacje , tylko jeszcze jedno pytanie podbijam co ile dawać wkręta w ud bo nie uzyskałem typowej odpowiedzi ? Są jakieś zasady ? Dawaj co 20-30cm i nie dawaj tam gdzie wpada CD w UD ,od CD 10cm wkret ,następny 20cm dla rozstawu CD 40cm. Profi dobrze gada... można mu polać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.03.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) ...i całkowicie niezgodne z zaleceniami producentów systemu. Ale jak już to wspomniałem - Twoje to? Całe szczęście że w europie piszą inaczej, przy naszych zdolnościach manualnych i tak płytkiej wyobraźni co drugi sufity leżałby na podłodze. ...możesz napisać który system zaleca montaż płyty do przyściennego? Dawaj co 20-30cm i nie dawaj tam gdzie wpada CD w UD ,od CD 10cm wkret ,następny 20cm dla rozstawu CD 40cm. ... ile to konkretnie będzie:) Edytowane 21 Marca 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.03.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Profi dobrze gada... można mu polać. Więc siup w ten ...... I o taką odpowiedź mi chodziło serdeczne dzięki , widzicie nie wiedziałem np że nie dawać wkręta tam gdzie wpada cd w ud , ale to jeszcze przed wykonaniem więc nie ma problemu Jak to czasami dobrze kilka razy zapytać U mnie na 1,2m 8-10 wkrętów wypada . Chyba dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 21.03.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Nawet jak mam ugięcie - a dziś sprawdze z ciekawości na 2.5m poziomicy..... to mi to zwisa, wiem gdzie mam napewno błąd.... lewy narożnik ale nie poprawiałem tego. Tylko wasze wprawne fachowe oczy dostrzegają nieprawidłowości. Uważam ze jest zrobione lepiej niż zribiłby to niejeden "fachowiec" a i tak nie miałbym gwarancji że bedzie poprawnie. W każdym razie dzięki za dobre słowo i krytyczne opinie:) To dopiero drugi dom który buduje... trzeci bedzie perfecto:D Edytowane 21 Marca 2013 przez Akrimka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.03.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 To dopiero drugi dom który buduje... trzeci bedzie perfecto Łaaaaa , dopiero drugi , mnie na jeden nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 21.03.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Łaaaaa , dopiero drugi , mnie na jeden nie stać Pierwsze szlify na budowie jako nastolatek zdobywałem z tatą.... teraz wybudowałem swój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 22.03.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam warto kupić ten specjalny uchwyt do bitów, wiecie o co mi chodzi , ten z regulacją, nie wiem jak to się fachowo nazywa.Czeka mnie zrobienie całego poddasza. Ps. Jakie oznaczenie mają bity do czarnych wkrętów, zawsze się motam w markecie i jakie polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.03.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Ph2 kiedyś miałem dobrą koloru złotego, nie pamiętam skąd. W rigipsa wkrętach są dobre, na paczkę wystarczają. Edytowane 22 Marca 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 22.03.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam warto kupić ten specjalny uchwyt do bitów Warto !!!! właśnie ukończyłem montaż płyt i jak się nie ma wprawy to pomaga i to bardzo podobno są też takie które nie zasłaniają wkręta , wtedy lepiej widać jak się wkręca może warto taki znaleźć , tylko ja go nie używałem . normalnym za 3 zł też super szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 22.03.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Znalazłem coś takiego może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts