rafał2011 13.07.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Chciałbym zawsze robić, podkreślam słowo chciałbym. Mi nic więcej do szczęścia nie było potrzebne jak TT, czy MF. Ale wszystko tak naprawdę zależało od Inwestora. Jak chciał mi kupować TT do połączenia suf/skos to łączenia robiłem fizeliną a prosiłem tylko o MF. I w ramach ścisłości. Ja uważam, że idzie je porozciągać ale wszystko wyjdzie na farbie, a każdy z nas zawsze jak najszybciej chce zakończyć robotę i nie ma czasu na poprawki i grzebanie się na robocie, dlatego mi szybciej wychodzi bez zbędnych poprawek po malowaniu, wyszpachlować całe płyty. A często zdarzało się tak, że Inwestor poczuł w sobie nitkę malarza i chciał sam malować, wówczas lepiej dla mnie było szpachlować po całości, bo jeśli robiłbym tylko spoiny to nie ukrywam po farbie trzeba było gdzieś zrobić poprawki, czy też jeszcze bardziej porozciągać spoiny. A to strata czasu. Pozdrawiam i miłego weekendu Kolegom życzę. Z. Jak dla mnie dziwne podejście, Chciałbyś robić na tt i mf a co do czego schodzisz na flizelinę zamiast użyć zwykłej taśmy za 15zł 75mb która jest wytrzymalsza od flizeliny. Nie rozumiem tego! tak jak nie rozumiem dlaczego mf_a wklejasz na skos/sufit przecież original i medium wyprowadzisz lepszą linie niż na mf_e. Druga sprawa to koszty: Załóżmy że na poddasze 200m² wychodzi 200mb taśmy, przy tt 200mb x 1.33zł = 266zł przy zwykłych taśmach 75mb (taśma) x 3szt = 45zł Jak widać różnica duża, do tego dochodzi tak jak pisałeś szersze rozciąganie co w rezultacie daje większe zużycie materiału do szpachlowania. Taśmy MF na skomplikowane poddasze niech wyjdzie żeby było łatwiej liczyć 90mb po Cena mid flex z allegro 83.90zł x 3szt = 251.7zł cena original troszkę mniejsza 74.90zł x 3szt = 224.7zł cena medium jest najlepsza tylko do tej taśmy trzeba mieć trochę wprawy w robocie a nie w gadaniu 64.90zł x 3szt = 194.7zł Wnioski wyciągnijcie sami;) Edytowane 13 Lipca 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 13.07.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 I żeby była pełna jasność - Zeus to nie jest moje drugie konto!!! :D Kolega widać jest z tych co twierdzą że nie opłaca się jeździć na poprawki Od razu przychodzi na myśl "uderz w stół, a nożyce się odezwą" Ale przecież Wodzu jest jeden jedyny w swoim rodzaju:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.07.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 A widzisz jednak nie jestem sam Są jeszcze inni którym poprawki się nie opłacają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.07.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Druga sprawa to koszty: Załóżmy że na poddasze 200m² wychodzi 200mb taśmy, przy tt 200mb x 1.33zł = 266zł przy zwykłych taśmach 75mb (taśma) x 3szt = 45zł Jak widać różnica duża, do tego dochodzi tak jak pisałeś szersze rozciąganie co w rezultacie daje większe zużycie materiału do szpachlowania. Taśmy MF na skomplikowane poddasze niech wyjdzie żeby było łatwiej liczyć 90mb po Cena mid flex z allegro 83.90zł x 3szt = 251.7zł cena original troszkę mniejsza 74.90zł x 3szt = 224.7zł cena medium jest najlepsza tylko do tej taśmy trzeba mieć trochę wprawy w robocie a nie w gadaniu 64.90zł x 3szt = 194.7zł Wnioski wyciągnijcie sami ...zadowolenie Inwestora z zastosowanych najwyższej jakości taśm TT i MF - bezcenne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 13.07.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) A widzisz jednak nie jestem sam Są jeszcze inni którym poprawki się nie opłacają. Faktycznie, czytając posty kolegi zeusa można rzec że jest Twoim lustrzanym odbiciem ...zadowolenie Inwestora z zastosowanych najwyższej jakości taśm TT i MF - bezcenne! Ja jednak wolę robić coś sensownego z głową i wiedzieć gdzie użyć jakiego materiału, tak aby jakość była zadowalająca dla inwestora jak i dla mnie samego. Nie pchając się w niepotrzebne koszty;) Edytowane 13 Lipca 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.07.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Faktycznie, czytając posty kolegi zeusa można rzec że jest Twoim lustrzanym odbiciem Ja jednak wolę robić coś sensownego z głową i wiedzieć gdzie użyć jakiego materiału, tak aby jakość była zadowalająca dla inwestora jak i dla mnie samego. Nie pchając się w niepotrzebne koszty;) ...u mnie ma być jakość najlepsza dla Inwestora! No i tym się różnimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 13.07.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Panowie powiedzcie mi czy jest sens kupować srebrną folię paroizolacyjną czy wystarczy żółta.I co sądzicie o wełnie schwenk climawool (lambda 0,34) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 13.07.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Kolega Rafał2011 chyba księgowym powinien zostać Każdy robi na tym co mu podpasowało, Ty robisz tak i koniec. Widać może nie potrafisz wyszpachlować grubasa i musisz używać papieru, nie wiem. Patrząc na Twoje spoiny to takimi na pewno nie rozciągniesz. Mnie nauczyli tak, że to potrafię. Ale jak pisałem nie mam czasu na jakieś rozciągania, wole całe płyty przejechać. Jeśli jesteś taki skrupulatny w obliczeniach (mogę się mylić, jeśli to zrobię to Cię gorąco przepraszam) to Ty używasz Sheetrock'a ? Jeśli tak, to ile kosztuje Cię ta woda w wiaderku ? I o tym już nie wspominasz ? Po prostu lubisz ten towar i nim jedziesz. I na tym zakończymy. Pozdrawiam Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.07.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Panowie powiedzcie mi czy jest sens kupować srebrną folię paroizolacyjną czy wystarczy żółta. I co sądzicie o wełnie schwenk climawool (lambda 0,34)Srebrna... hmm... przerost formy nad treścią, żółta... a no żółta żółtej nie równa, trochę pewnie przepuści ale ludzie kupują za ciężkie pieniądze już z gruntu dziurawą folię (paroregulator) że to niby lepsza bo trochę przepuszcza, najlepsza paroizolacyjna to Isover Stopair - to już dla ekstremistów szczelnej paroizolacji. Typowy Mercedes. Sam musisz wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.07.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 (...) Po prostu lubisz ten towar i nim jedziesz. I na tym zakończymy. Pozdrawiam Z. Po prostu marketingowiec dał mu czapeczkę z daszkiem, koszulkę z logo i ze dwie miarki zwijane to i polubił towar - normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 13.07.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Srebrna... hmm... przerost formy nad treścią, żółta... a no żółta żółtej nie równa, trochę pewnie przepuści ale ludzie kupują za ciężkie pieniądze już z gruntu dziurawą folię (paroregulator) że to niby lepsza bo trochę przepuszcza, najlepsza paroizolacyjna to Isover Stopair - to już dla ekstremistów szczelnej paroizolacji. Typowy Mercedes. Sam musisz wybrać... a czy mógłbyś podpowiedzieć jaką folię wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 13.07.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 ja znalazłem cos takiegohttp://allegro.pl/jes-folia-paroizolacyjna-gr-0-2mm-atest-najtaniej-i3333436684.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 13.07.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Kolega Rafał2011 chyba księgowym powinien zostać Każdy robi na tym co mu podpasowało, Ty robisz tak i koniec. Widać może nie potrafisz wyszpachlować grubasa i musisz używać papieru, nie wiem. Patrząc na Twoje spoiny to takimi na pewno nie rozciągniesz. Mnie nauczyli tak, że to potrafię. Ale jak pisałem nie mam czasu na jakieś rozciągania, wole całe płyty przejechać. Jeśli jesteś taki skrupulatny w obliczeniach (mogę się mylić, jeśli to zrobię to Cię gorąco przepraszam) to Ty używasz Sheetrock'a ? Jeśli tak, to ile kosztuje Cię ta woda w wiaderku ? I o tym już nie wspominasz ? Po prostu lubisz ten towar i nim jedziesz. I na tym zakończymy. Pozdrawiam Z. Co do rozmiarów spoin to pierwsza warstwa 10" druga 12" są odpowiednie szpachelki jak i narzędzia do automatycznego szpachlowania spoin o takich wymiarach, więc ja nie będę tego zmieniał. Tak robiłem sheetrockiem, kupowałem większe ilości to i cenę miałem dobrą. W sumie podliczając wszystkie materiały których ja używałem Masa sheetrock, taśmy na spoiny sheetrock, taśmy medium, mid-flex na rozwarte, narożniki dallas wyjdzie taniej niż vario, uniflot i taśmy o których wy piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 13.07.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Po prostu marketingowiec dał mu czapeczkę z daszkiem, koszulkę z logo i ze dwie miarki zwijane to i polubił towar - normalne Marketingowców jeszcze nie było jak ja robiłem sheetrockiem w Polsce teraz jak knauf trzyma wszystko będą marketingowcy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 13.07.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Zaprosisz jakiegoś na budowę to pewnie da Tobie jakieś skarpetki:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 13.07.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 jeszcze jedno pytanie. czy dawać wełnę na ściankę kolankową. Ścianka kolankowa ma 1 m wysokości. Podpowiedzcie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 13.07.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 jeszcze jedno pytanie. czy dawać wełnę na ściankę kolankową. Ścianka kolankowa ma 1 m wysokości. Podpowiedzcie co i jak. Oczywiście. Pozdrawiam Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 14.07.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 a czy mógłbyś podpowiedzieć jaką folię wybrać. Jedna z lepszych to jak napisał już Rom Isover stopair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 14.07.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 a co sądzicie o folii strotex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.07.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 a co sądzicie o folii strotex Normalna. Tyle że jeśli jesteś na granicy zasięgu komórki to może być kłopot ze sygnałem... o super właściwościach refleksyjnych można zapomnieć. No chyba że ktoś w to wierzy a wiadomo wiara czyni cuda. O jej jakości może świadczyć waga czyli ilość materiału - lekka jak piórko. Stwierdzam że d*** nie urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts