Fo_ 20.08.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Większość tynków c-w pęka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 20.08.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 oki, zgadzam się z rysą na płycie, ale i z tynkiem to możliwe. Ja sam u siebie robiłem część tynków i nie miałem takich problemów. Jesli budynek pracuje to świeta racka popęka. A może zamiast wklejac w peknięcia to całą scianę pokryc flizelina, chyba coś takiego można dostać. nie wiem jak ten tynk wyglada, ale jesli jest to cale poszatkowane i mija sie z celem wklejanie paskow fizeliny czy papieru, mozna kupic tapety z wlokna szklanego 50m^2 ok 130 pln, robota nie do zaplacenia, ale zdaje to egzamin. sprawdzone w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 21.08.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Dziękuje kochani za odp. Czytam wątek cały czas i juz mam strone A4 notatek Dzis będziemy dawać wieszaki krokwiowe, trochę się pomęczymy,bo 1 warstwa wełny już jest, ale mam pytanka, bo jeszcze nie doczytałam. -Jak wełna będzie 10cm, to ile wieszak ma wystawac od krokwi, 10-11cm? -I czy do tych ostatnich belek przy ścianie też dawać czy już nie? Ale chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 21.08.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 zeusrulez dałem ci wiadomosć na priv. odpisz jak masz moment. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 21.08.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Riri Jak wełna będzie 10cm, to ile wieszak ma wystawac od krokwi, 10-11cm? Jeśli wełna ma 10 cm to grzybki , wieszaki , obniżasz dodatkowo o grubość profil czyli + 3 cm w sumie = 13 cm -I czy do tych ostatnich belek przy ścianie też dawać czy już nie? Ale chyba tak Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 21.08.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Wieszak wysuwasz na 10cm Na wszystkich krokwiach, no chyba, że znajduje się pod ścianą. Na 13 cm możesz i nawet na 14 cm. Jeśli pytasz o takie rzeczy jesteś pewna, że to dobrze, że już rozwieszasz wieszaki ????? Pytam bo boję się, że będziesz, będziecie musieli wszystko demontować. Masz wyznaczone sznurkami traserskimi, sufity i skosy ? I zamontowane sznurki na przeciwległych ścianach do profili UD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.08.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Na 13 cm możesz i nawet na 14 cm. Jeśli pytasz o takie rzeczy jesteś pewna, że to dobrze, że już rozwieszasz wieszaki ????? Pytam bo boję się, że będziesz, będziecie musieli wszystko demontować. Masz wyznaczone sznurkami traserskimi, sufity i skosy ? I zamontowane sznurki na przeciwległych ścianach do profili UD ? Rozwiesiłem już 300mb sznurka . Co powinienem teraz zrobić dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.08.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Rozwiesić pranie Też tak myśle :)bo wieszaki na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 21.08.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Też tak myśle :)bo wieszaki na suficie dobre, dobre ale Pani powyżej na pewno nie pomożecie, no chyba, że zgłosi się jak już wszystko będzie miała spieprzone. A później dyrdymały będziecie pisać, ze trzeba było jak jak ja mówiłem, Flash napisze coś czego nikt nie zrozumie tylko on Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.08.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 dobre, dobre ale Pani powyżej na pewno nie pomożecie, no chyba, że zgłosi się jak już wszystko będzie miała spieprzone. A później dyrdymały będziecie pisać, ze trzeba było jak jak ja mówiłem, Flash napisze coś czego nikt nie zrozumie tylko on Bo tak widzę kolego że uczysz tych forumowiczów ,a sam niewiele się jeszcze roboty nauczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 21.08.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Bo tak widzę kolego że uczysz tych forumowiczów ,a sam niewiele się jeszcze roboty nauczyłeś ze gdzie niby błąd Kolego popełniłem ? bo nie poziomuje tak jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.08.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ze gdzie niby błąd Kolego popełniłem ? bo nie poziomuje tak jak Ty Kołowrotek sobie kup wędkarski kolego i łatwo będziesz zwijał sznurek po grzybkowaniu swoim a o poziomowaniu to nie zabieraj głosu bo widzę ze nie rozumiesz co to poziomowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 21.08.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Kolego powtórzę się, bo nie robię tak jak Ty i może to Cię boli, wiem jak poziomujesz bo i Twoje sposoby próbowałem. Niestety nie miałem dobrych nauczycieli na budowach, więc skądś musiałem brać swoją wiedzę, a że brałem ją m.in. z forum i zazwyczaj Twoje sposoby mi nie na rękę to piszesz tak jak wyżej hmmm . Starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.08.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Kolego powtórzę się, bo nie robię tak jak Ty i może to Cię boli, wiem jak poziomujesz bo i Twoje sposoby próbowałem. Niestety nie miałem dobrych nauczycieli na budowach, więc skądś musiałem brać swoją wiedzę, a że brałem ją m.in. z forum i zazwyczaj Twoje sposoby mi nie na rękę to piszesz tak jak wyżej hmmm . Starczy. Teraz cie przyłapałem Rom że to ty jestes:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 21.08.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Teraz cie przyłapałem Rom że to ty jestes:bye: Wierz mi, że Rom - Kon to Rom -Kon a ja to ja gdyby Rom - Kon wyraziłby swoją aprobatę wysłałbym Ci na priv wiadomość w której proszę Wodza o poradę. Ale chyba na to szkoda czasu. A poziomuje tak jak Rom. Pozdrawiam Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 21.08.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Wierz mi, że Rom - Kon to Rom -Kon a ja to ja gdyby Rom - Kon wyraziłby swoją aprobatę wysłałbym Ci na priv wiadomość w której proszę Wodza o poradę. Ale chyba na to szkoda czasu. A poziomuje tak jak Rom. Pozdrawiam Z. Wierze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 21.08.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Hejka kochani to ile w końcu te wieszaki mają wystawać? Pół ściany już zrobione na 13cm, ale spokojnie można jeszcze zmienić. Jeśli chodzi o sznurki to wcześniejszy właściciel już wypoziomował. Powiem tak: jak kupiliśmy ten dom to był on już ocieplony, ale tylko jedną warstwą, na to OSB i KG. Zdemontowaliśmy wszystko i chcemy zrobić od nowa. Wypoziomowanie było dobre, gościu dobijał łaty do krokwi, aby to miało ręce i nogi. Sprawdzaliśmy poziomicą i się ładnie zgadza. Czy to wystarczy? Czy nadal musimy rozwieszać te sznureczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 21.08.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Aha, sufitu nie ruszaliśmy, jest już zrobiony. Od strony stryszku poprawialiśmy jego robotę (wyrzucenie polepy, wyłożenie ocieplenia i deseczki na srodku aby mozna było chodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 21.08.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) przecież to tylko strych wystarczyło zdjąć g/k upsss wizualki na pierwszy rzut okiem sprawiaja wrazenie, ze dom to dwie kondygnacje i poddasze bo okienek panna nie potrafi wpisac yyyyy nie jarzę o co chodzi Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez GOSC12_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 22.08.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 yyyyy nie jarzę o co chodzi I wierz mi nie zrozumiesz ! Na 13 cm jest dobrze jeśli będziesz musiała obniżyć więcej czy mniej nie będzie źle.Mnie tu na forum nauczyli by nie ściskać wełny itd. więc wieszaki obniża się o grubość profil czyli około 3 cm .Jeśli taka potrzeba by obniżyć więcej czy mniej nie będzie to też źle ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts