rafał2011 14.09.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) kontynuacja mojego małego poddasza:) Edytowane 14 Września 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 technologia technologią a dwa konta to dwa konta:D jakby co to mam nawet 3 konta! ...pozostałość po banie jaki dostałem parę lat temu za telefon w stopce (romkon2) i cyrku w jednym wątku (romkon 1i2i3i4) Boże coś stworzył to masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) kontynuacja mojego małego poddasza:) [ATTACH=CONFIG]212233[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]212234[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]212235[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]212236[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]212240[/ATTACH] No i czym się podniecać? Normalne rzemiosło... żadna sztuka. Standard i tyle... zrób panel oświetleniowy w kształcie elipsy(takiej prawdziwej-matematycznej!) z trzema obwodami oświetleniowymi. Plafony x 2, wąż i jarzeniówki. To pogadamy Edytowane 14 Września 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) No i czym się podniecać? Normalne rzemiosło... żadna sztuka. Standard i tyle... zrób panel oświetleniowy w kształcie elipsy(takiej prawdziwej-matematycznej!) z trzema obwodami oświetleniowymi. Plafony x 2, wąż i jarzeniówki. To pogadamy Rom wiesz co to jest lis? Edytowane 14 Września 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 14.09.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Powiedz jak ty to robisz ? Zapewne nieprofesjonalnie Robimy obrys poniżej sufitu wypoziomowany wagą, na to nakręcamy UD. Montujemy na odpowiednią wysokość grzybki na pierwszej i ostatniej w rzędzie kleszczy, na grzybki zapinamy CD 60 i domontowujemy grzybki na środkowych kleszczach. Tak montujemy skrajne profile w pomieszczeniu, na których wyznaczamy płaszczyznę (roboczo przywiązując CD). Do tej płaszczyzny montujemy pośrednie profile. Analogicznie robimy skosy, przy czym pierwszy profil przy kolankowej montujemy troszkę na czuja, czyli przykręcając grzybki tuż nad kolankową tak aby weszła nam zaplanowana grubość waty + 3cm (na CD) oczywista poziomując. Tak samo na wysokość, profil od strony sufitu i środkowe profile uzupełniamy w oparciu o wyznaczoną płaszczyznę. Teraz głowimy się na koszową i oknami :/ Czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No i czym się podniecać? Normalne rzemiosło... żadna sztuka. Standard i tyle... zrób panel oświetleniowy w kształcie elipsy(takiej prawdziwej-matematycznej!) z trzema obwodami oświetleniowymi. Plafony x 2, wąż i jarzeniówki. To pogadamy Dla mnie nawet jak byś zrobił 101 dalmatyńczyków na suficie to będzie śmierdziało amatorstwem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Dla mnie nawet jak byś zrobił 101 dalmatyńczyków na suficie to będzie śmierdziało amatorstwem:)Nie przeczę... Ty po prostu już tak masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 może wrzucić więcej fotek? może coś zeskanujesz " Ty po prostu już tak masz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 ...fachowcu za dychę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 14.09.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 przeciez nie Tobie debilu. Tobie to jedynie moge polecic sznur i mocne drzewo. znajdz swoje wpisy cwaniaczku, o ile juz ich nie pousuwales. jak znajde czas to sam ich poszukam bo cytowanych juz nie usuniesz DĘTKO !! czekam na bana za pare slow skierowanych do chama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No i czym się podniecać? Normalne rzemiosło... żadna sztuka. Standard i tyle w sumie racja czym się podniecać! wystarczyło poszpachlować no nie Rom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 przeciez nie Tobie debilu. Tobie to jedynie moge polecic sznur i mocne drzewo. znajdz swoje wpisy cwaniaczku, o ile juz ich nie pousuwales. jak znajde czas to sam ich poszukam bo cytowanych juz nie usuniesz DĘTKO !! czekam na bana za pare slow skierowanych do chama. Witam Rom;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) czekam na bana za pare slow skierowanych do chama. Dlaczego tak brzydko się wyrarzasz? Rom Ciebie tego nauczył?! Edytowane 14 Września 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 ja przynajmniej przyznaję się otwarcie że cały czas się uczę i udoskonalam swoją pracę, np teraz stwierdziłem że na małych powierzchniach domków jednorodzinnych i stosując hiper taśmy amerykańskie nie trzeba stosować ślizgów, ruchomych połączeń CD-UD i od kogo się tego nauczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 idę już spać, ale wierz mi "podróbo" że i tak Ci nie daruję, jak powiedział mój znajomy "nie jestem złośliwy ale pamiętliwy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 idę już spać, ale wierz mi "podróbo" że i tak Ci nie daruję, jak powiedział mój znajomy "nie jestem złośliwy ale pamiętliwy"Aklohol nawet pity w dużych ilościach ale z umiarem podobno nie jest szkodliwy dla zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 przeciez nie Tobie debilu. Tobie to jedynie moge polecic sznur i mocne drzewo. znajdz swoje wpisy cwaniaczku, o ile juz ich nie pousuwales. jak znajde czas to sam ich poszukam bo cytowanych juz nie usuniesz DĘTKO !! czekam na bana za pare slow skierowanych do chama. Odpuść sobie... dureń najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem! Szkoda ryzykować banem. Trzymaj poziom! Pokaż wyższość! Nic tak nie boli jak ignorowanie Trola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 idę już spać, ale wierz mi "podróbo" że i tak Ci nie daruję, jak powiedział mój znajomy "nie jestem złośliwy ale pamiętliwy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Rafał! Pochwal się takim czymś! ...prezentowane poniżej fotki nie przedstawiają moich prac, nawet nie są moją własnością. Przesłał mi je młody chłopak który wykonuje takie prace - chciał się pochwalić! sami oceńcie czy ma się czym chwalić! Według mnie ma! Według mnie wyszło zajefajnie! Cudowne ręce! Byleby tylko nie stwierdził że budowlanka to patologia i nie poszedł na wykładowcę ...towaru do biedronki! takim ludziom za takie dzieło należy się godziwy zarobek! pamiętajcie Szanowni Klienci-Inwestorzy!!! Edytowane 14 Września 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimhaumman 14.09.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Tak sobie panowie rozmyślam czy nie zainwestować w foilę refleksyjną zamiast foili żółtej.Wiem czytałem temat o foli refleksyjnej I co o niej sądzicie (marketing itd.), do pomieszczeń mokrych to ją raczej warto wykorzystać (lepsza paroizolacyjność).Jak już pisałem wcześniej o tym że pracowałem zagranicą.Podczas kilku letniej pracy wykonaliśmy kilkanaście ocipleń na podaszach.(niestety wszystko w drewnie I żadko kiedy wełną)Przeważnie dawliśmy 10cm tego między krokwie.http://www.insulationexpress.co.uk/Product.asp?gclid=CP3K863Py7kCFcKR3godWwMACQPotem układaliśmy taki ekran.np:http://www.insulationexpress.co.uk/Multi-Layer-Foil/Euroform-U-Foil-BDA-.htmhttp://www.insulationexpress.co.uk/Multi-Layer-Foil/Euroform-Gen-X-Multifoil-Insulation.htmMocowany takerem do krokwi,potem łatki 25/45mm prostopadle do krokwi co 40 cm(przybijane gwoździami z pistoletu) I płyta g-k(przeważnie ogniochronna).Dlatego zastanawiam się czy rzeczywiście folię są tylko chwytem marketinogowym,czy jedank dają coś więcek niż tylko lepszą paraizolację.Jeśli weszliscię w linki do stron to widzicie,płyt z obu stron folia aluminiowa,ekrany skaładają się z dwóch do czterech warstw foli alumionowej.No I sorry ale ma szacun do brytyjczyków,jeśli robią jakąś robotę to dużo o niej rozmawiają (dobrze ją przemyślą przez co unikają błędów) I potem wszystko robią solidnie.Jak powinno się ułożyć folię refleksyjną żeby odbijała ona prominie cieplne?Czy między płytą g-k a folią refleksyjną musi być zachowany odstęp kilku cm?Jak wtedy buduje się ruszt?(Czy wtedy dwupozimowy jest jedynym rozwiązaniem? Dzwoniłem do isovera I rozmawiałem z ich doradcą ale ten odesłał mnie to producenta mojej mebrany dachowej,gdzi ich przedstawiciel nie byl wcale przekonywujący(chyba co dopiero zaczeła tam pracę,brak wiedzy)Moja mebrana to mdm vaxo l,przenikalność pary wodniej to 0,03 co kwalifikuje ją do foli wysokoparoprzepuszczalnych.Ściana kolankowa będzie zabudowana do szczytu styropianem(brak wlotu powietrza) w kalenicy dekarze też nie zrobili żadnego wylotu powietrza.Nabiłem gwoździe gdzięś na 1/4 powirzchni poddasza,żby zrobić szczelinę wentylacyjną na 2 cm (myślałem że mam folię niskoparoprzepuszczalną)Pytanie czy mogę zostawić ten sznurek czy go zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts