zeusrulez 26.11.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Już wyjaśniam szczelina która będzie od murłaty będzie ciągła aż do kalenicy a przerwa która będzie nad wełną sufitu czyli zostanie utworzona poprzez zastosowanie łat ułożonych na jętkach (ok 7cm) łaty wyższe od zastosowanej wełny, natomiast płyty osb będą z otworami wentylacyjnymi ale tej szczeliny nad sufitem z jętek nie planuję łączyć ze szczeliną która będzie na całej połaci dachu. Chyba że źle myślę???? Tak. Tylko, że najpierw musisz nabić 2 - 2,5cm, a później 7 cm w poprzek. Co daje Ci łączeni 30 cm ocieplenia -> 5 pod jętkami, 20 cm w przestrzeni między jętkami i 5 nad jętkami i szczelinę 2 cm. . . A pisałeś,"... na suficie tworzonym z jętek jest niepotrzebna..." I już z ciekawości. Bo z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że z ociepleniem między krokwiami lecisz do kalenicy ? Dlaczego taki wybór ? Edytowane 26 Listopada 2013 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.11.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) FlashBack "szczególnie, że nie łaty a legary masz zamiar położyć na jętkach, i przepraszam w imię czego? i jeszcze te otwory" Hmmm w imię czego... podobno w imię tej "energii niezużytej" którą masz w swojej stopce:D a otwory... cholera otwory w płytach osb do wentylacji... Edytowane 26 Listopada 2013 przez Andrzej & Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.11.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Tak tylko, że najpierw musisz nabić 2 - 2,5cm, a później 7 cm w poprzek. Co daje Ci 30 cm ocieplenia i szczelinę . . . dokładnie tak planuję a ocieplenie do samej kalenicy tez w imię tej "energii niezużytej" poprostu wymyśliłem sobie że ocieplenie tego stryszku dodatkowo ograniczy starty ciepła na suficie tym z jętkami... jak źle myślę to mnie prostujcie a łączyć tą szczelinę na suficie z wentylacją miedzy wełną a deskowaniem na połaci?? Edytowane 26 Listopada 2013 przez Andrzej & Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 26.11.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 dokładnie tak planuję a łączyć tą szczelinę na suficie z wentylacją miedzy wełną a deskowaniem na połaci?? Nie. Dlaczego robisz ocieplenie do samej kalenicy ? Co masz zamiar mieć na strychu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 26.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 znów nie nadążasz. przecież nie o grubość wełny idzie. i tym miłym akcentem ... dobranoc Zgadza się i to samo napisał przed chwilką Rom . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.11.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) znów nie nadążasz. przecież nie o grubość wełny idzie. i tym miłym akcentem ... dobranoc Kurcze Panowie ten FlashBack nie jest znowu taki zły, przeważnie wszystkich opierdala ale czasem jak się zapomni to i jakiś miły akcent się trafi:D Dobranoc Edytowane 26 Listopada 2013 przez Andrzej & Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.11.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Nie. Dlaczego robisz ocieplenie do samej kalenicy ? Co masz zamiar mieć na strychu ? odpowiedź w poście 9066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.11.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 dokładnie tak planuję a ocieplenie do samej kalenicy tez w imię tej "energii niezużytej" poprostu wymyśliłem sobie że ocieplenie tego stryszku dodatkowo ograniczy starty ciepła na suficie tym z jętkami... jak źle myślę to mnie prostujcie a łączyć tą szczelinę na suficie z wentylacją miedzy wełną a deskowaniem na połaci?? Ok. a więc prostuję. Niewiele ograniczy chociaż zawsze coś. Izolację do kalenicy daje się w przypadku przebiegu na stryszku instalacji wentylacyjnej i po to by w rupieciarni nie występowały ekstremalne temperatury. latem może być 70*C a zimą -25*C. Forumowicze donoszą że na ocieplonym stryszku zimą temperatura oscyluje wokół 0*C a latem 35*C. Ale jeśli nie potrzebujesz takiego umiarkowanego klimatu wtedy szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo503 26.11.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Dziękuję za poradę i za ten wątek . Wasza pomoc jest bezcenna, szczególnie dla nas samorobów he he. Autentyk z mojego poddasza, fachman z rodziny mojego szwagra u którego coś robił (robi całe życie w wykończeniówce) przez przypadek wszedł do mnie na "wizytacje", widząc profile stwierdził -co masz krzywe krokwie że nie kręcisz bezpośrednio do nich płyt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.11.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) (...)Autentyk z mojego poddasza, fachman z rodziny mojego szwagra u którego coś robił (robi całe życie w wykończeniówce) przez przypadek wszedł do mnie na "wizytacje", widząc profile stwierdził -co masz krzywe krokwie że nie kręcisz bezpośrednio do nich płyt. Pozdrawiam. Pozdrowienia dla śwagra i jego fachmana! ...i małe pytanie: czy fachman pod płytę na krokwiach daje taśmę akustyczną? No bo w tej technologii jest wymagana!!! No i czy tą taśmę lepi do krokwi czy bezpośrednio do płyt? Edytowane 27 Listopada 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.11.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Nie! Da na płytki V-profil i będzie gites! wiesz ze w jakimś kościele dzwoni ale nie V profil tylko inny profil się kłania . Trochę mi cie szkoda bo całe życie serwowałeś tylko akryl pacjentom. Ja wolałem doklejać czasem płytę żeby się z licować z kaflami . Zeby się bawić w takie klocki trzeba zamiast szlaufa z woda kupić lub pożyczyć niwelator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.11.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 I znów piłeś... a pisałem: "piłeś nie pisz... nie piłeś to wypij... ale nie pisz" na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.11.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 wiesz ze w jakimś kościele dzwoni ale nie V profil tylko inny profil się kłania . Trochę mi cie szkoda bo całe życie serwowałeś tylko akryl pacjentom. Ja wolałem doklejać czasem płytę żeby się z licować z kaflami . Zeby się bawić w takie klocki trzeba zamiast szlaufa z woda kupić lub pożyczyć niwelator. Rozumiem że nadmiar alkoholu wypala mózg, powoduje problemy ze zrozumieniem tekstu, powoduje problemy z pisaniem... co do dzwonów w kościele... no cóż... chodziło o wykończenie na styku PŁYTA NA SUFICIE I SKOSIE A GLAZURA NA ŚCIANIE!!! Co i z czym chcesz licować? Gdzie chcesz dokleić tą swoją płytę? Na skosie czy na suficie? A jesli chodzi o poziomicę wodną to szlauF to Ty jesteś a to ustrojstwo z niemieckiego nazywa się schlauCH (wąż) waga albo wasser (woda) waga. Tak na marginesie Profi, alkoholizm jest chorobą. Można ją leczyć. Sam mam paru znajomych z AA. Nie piją już od ładnych paru lat... środowisko znam bo dużo z AA przekierowało swoje zainteresowania na jazdę rowerem (i zwiedzają Europę!) a że parę lat temu też działałem w naszym klubie rowerowym przy PTTK więc to środowisko nie jest mi obce. Matka mojej byłej dziewczyny też tam działała... też wyszła z nałogu. Profi spróbuj! To nic nie kosztuje! Nie piszę tego złośliwie by Cię zdyskredytować tylko by pomóc... sam przyznaj - nie tu tylko przed sobą że masz problem. Sam nie dasz rady... poszukaj pomocy. I nie zaprzeczaj bo my forumowicze wiemy kiedy piszesz pod wpływem... masz problem i przyjmij to wyzwanie! Choroba to nie wstyd!!! Zrób coś z tym!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 27.11.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Witam forum Mam pytanie jak radzicie sobie z mocowaniem UD30 do ściany wykonanej z porotermu i cegły dziurawki .Kołki zwykłe jak i te wbijane nie trzymają, a te "niezwykłe" z długą strefą lub te "supłujące" wymagają dużo więcej pracy -bo nie mają kołnierza. I jeszcze jedno czy grzybki na poddaszu mocujecie na dwóch wkrętach fosfatowych czy dajecie 2x"złoty ocynk" i ile grzybek powinien siedzieć minimum na krokwiZ góry Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 27.11.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Czy profile CD60 o grubości blachy 0,5mm(firmy Prusz....) wystarczą czy lepiej kupić 0,6mm? Będą mocowane co 40cm (jętki są co ok.85cm) Edytowane 27 Listopada 2013 przez darkob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.11.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Witam forum Mam pytanie jak radzicie sobie z mocowaniem UD30 do ściany wykonanej z porotermu i cegły dziurawki . Kołki zwykłe jak i te wbijane nie trzymają, a te "niezwykłe" z długą strefą lub te "supłujące" wymagają dużo więcej pracy -bo nie mają kołnierza. I jeszcze jedno czy grzybki na poddaszu mocujecie na dwóch wkrętach fosfatowych czy dajecie 2x"złoty ocynk" i ile grzybek powinien siedzieć minimum na krokwi Z góry Dziękuję za pomoc W dzurawce daję kołki "supłujące" a podkładka pod M5 poszerzona robi za kołnierz... no niestety trochę wiecej roboty grzybki kręcę na fosfatyzowanych do drewna. Grzybek powinien wisieć min. na trzech oczkach. dziurka z wkrętem-dziurka wolna-dziurka z wkrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.11.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Czy profile CD60 o grubości blachy 0,5mm(firmy Prusz....) wystarczą czy lepiej kupić 0,6mm? Będą mocowane co 40cm (jętki są co ok.85cm) 99% robót to Prusz.... albo Budm... 0.5mm ale zawsze lepiej 0.6mm niż 0.5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.11.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Rozumiem że nadmiar alkoholu wypala mózg, powoduje problemy ze zrozumieniem tekstu, powoduje problemy z pisaniem... co do dzwonów w kościele... no cóż... chodziło o wykończenie na styku PŁYTA NA SUFICIE I SKOSIE A GLAZURA NA ŚCIANIE!!! Co i z czym chcesz licować? Gdzie chcesz dokleić tą swoją płytę? Na skosie czy na suficie? Emocje .emocje jeszcze raz tłumacze na fotce widać połączenie kafelek na ścianie dochodzących na styk do sufitu ,skosu wykonane z listwą , inne fotki pokazywały zlicowane płytki z płytą k-g z tą samą listwą Edytowane 27 Listopada 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 27.11.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Tak na marginesie Profi, alkoholizm jest chorobą. Można ją leczyć. Sam mam paru znajomych z AA. Nie piją już od ładnych paru lat... środowisko znam bo dużo z AA przekierowało swoje zainteresowania na jazdę rowerem (i zwiedzają Europę!) a że parę lat temu też działałem w naszym klubie rowerowym przy PTTK więc to środowisko nie jest mi obce. Matka mojej byłej dziewczyny też tam działała... też wyszła z nałogu. Profi spróbuj! To nic nie kosztuje! Nie piszę tego złośliwie by Cię zdyskredytować tylko by pomóc... sam przyznaj - nie tu tylko przed sobą że masz problem. Sam nie dasz rady... poszukaj pomocy. I nie zaprzeczaj bo my forumowicze wiemy kiedy piszesz pod wpływem... masz problem i przyjmij to wyzwanie! Choroba to nie wstyd!!! Zrób coś z tym!!! Nie za dużo tam kleju się nawąchałeś. Bo wiem że lubisz wszystko kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 27.11.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 99% robót to Prusz.... albo Budm... 0.5mm ale zawsze lepiej 0.6mm niż 0.5mm. Jeżeli mogą 0,5 to takie kupie bo nie mają grubszych na składzie a zamierzam u Nich kupić też pozostałe rzeczy na ocieplenie poddasza.A wieszaki-grzybki (17 skosy i 27 sufit)jakiej grubości powinny być?bo te które u Nich widziałem wydawały sie miekkie -chyba 0,6mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts