robert8888 10.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ocieple jak najlepiej się da i zobaczymy w przyszłą zimę co z tego będzie. Pod oknem będzie grzejnik więc może tragedi nie będzie. Z tą pianką PE wstrzykniętą między krokwie a płyte GK to dobry pomysł? Jeśli dobrze wypełni przestrzeń to ok. Gorzej jeśli zostaną "dziury" Mam pytanie co do tej pianki i uszczelniania nią szczelin wokół okien: czy ona też ma za zadanie zabezpieczyć okolice płyt przed ewentualnym przeciekaniem np. z kołnierza okiennego (może się mylę zle z biegiem czasu gdzieś może pojawić się rozszczelnienie, albo też w jakiś dziwny sposób woda podejdzie w tym kołnierzu nie tak jak powinna i pocieknie w drugą stronę)? Bo jeśli tylko ma zabezpieczyć przed utrata ciepła to może stosować wełnę do ociepleń w celu uszczelnienia wokół okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 10.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 no, ze nie wpadlismy na ten pomysl wczesniej . na jaki pomysł (ja prosty człek jestem i mi trzeba łopatologicznie wytłumaczyć)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudek 10.03.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 muzimer.pl FOLIA PAROIZOLACYJNA ALUMINIOWA 110g/m2 atest ITB 75m2 za 144pln brutto 110/1500 metalizowany (srebrny) jest wyrobem cztero- lub trójwarstwowym, który oprócz właściwości paroszczelnych wytwarza także dodatkowy efekt izoalcyjny dzięki odbijaniu energii cieplnej. Do sklejania polecam taśmy metalizowane samoprzylepne ale (nie te aluminiowe, bo się odklejają), zakład 15-20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 muzimer.pl FOLIA PAROIZOLACYJNA ALUMINIOWA 110g/m2 atest ITB 75m2 za 144pln brutto 110/1500 metalizowany (srebrny) jest wyrobem cztero- lub trójwarstwowym, który oprócz właściwości paroszczelnych wytwarza także dodatkowy efekt izoalcyjny dzięki odbijaniu energii cieplnej. Do sklejania polecam taśmy metalizowane samoprzylepne ale (nie te aluminiowe, bo się odklejają), zakład 15-20cmZ ogłoszeniami to chyba do innego działu a nie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 11.03.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Pytanie z innej beczki:Jaka kolejność będzie lepsza - najpierw ułożyć podłogę (deski sosnowe na legarach) i następnie profile na stelaż pod płytę na ściance kolankowej, czy odwrotnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudek 11.03.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 nie rozumiem aluzji. Jakie ogłoszenie. Podałem namiar na folię paroizolacyjną "aluminiową" gdzieś ktoś napisał 5-6pln/m2 więc podałem alternatywę. Ale jak widać nie wszystkim inwestorom się to podoba. Proponuję więc kupować tą po 500pln za rolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 nie rozumiem aluzji. Jakie ogłoszenie. Podałem namiar na folię paroizolacyjną "aluminiową" gdzieś ktoś napisał 5-6pln/m2 więc podałem alternatywę. Ale jak widać nie wszystkim inwestorom się to podoba. Proponuję więc kupować tą po 500pln za rolkę.A widzisz - gdybyś się odniósł chociaż słowem to tego postu, który chciałeś skomentować, to byłoby git. A tak wyszedłeś na ogłoszeniodawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 14.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Pomóżcie bo się pogubiłem i nie wiem jakiej grubość kupić wełnę. Chodzi o ocieplenie stropu jętkowego a konkretnie o drugą warstwę która idzie pod jętki. Mam ściany działowe na poddaszu wymurowane tak że wszystkie kończą się 10cm poniżej dolnej krawędzie jętki. Zakładając że profile UD będą przykręcane tak że górna krawędź profilu UD będzie na równo z górną krawędzią ściany działowej to jaka grubość wełny będzie optymalna. Kto pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.03.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Rom obecnie mam zrobione w profilach całe poddasze, szykuje sie do płytowania , tylko zastanawiam sie nad jednym , mianowicie mam takie dwie ścianki na poddaszu do zrobienia z KG i co zrobiec, najpierw o płytować a potem nakręcić te ścianki ,czy najpierw zrobić stelaż pod ścianki a potem płytować sufit Chodzi o to że jak stelaż będzie stał przed płytowaniem skosów,sufitu to utrudni to płytowanie , bo podzieli powierzchnie na mniejsze , więcej docinania . to nie takie typowe ścianki udzielające pokoje tylko taki przegrody w pokoju z jakimiś okienkami , te baby to se wymyślają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 15.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Rom obecnie mam zrobione w profilach całe poddasze, szykuje sie do płytowania , tylko zastanawiam sie nad jednym , mianowicie mam takie dwie ścianki na poddaszu do zrobienia z KG i co zrobiec, najpierw o płytować a potem nakręcić te ścianki ,czy najpierw zrobić stelaż pod ścianki a potem płytować sufit Chodzi o to że jak stelaż będzie stał przed płytowaniem skosów,sufitu to utrudni to płytowanie , bo podzieli powierzchnie na mniejsze , więcej docinania . to nie takie typowe ścianki udzielające pokoje tylko taki przegrody w pokoju z jakimiś okienkami , te baby to se wymyślają Są dwie szkoły... Jedna to opłytować dużą powierzchnię i później stawiać ścianki... wadą jest większe prawdopodobieństwo pękania dużej powierzchni i naprężenia powodowane przez ścianki... Druga to stawiać ścianki samonośne i dopiero robić konstrukcję sufitu... sufit jest podzielony i ma mniejsze prawdopodobieństwo pękania... ja osobiście jestem za tym rozwiązaniem... ...ale jeśli są to konstrukcje typowo dekoracyjne można mocować do sufitu... ...ech te baby.... i projektanci wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 15.03.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pomóżcie bo się pogubiłem i nie wiem jakiej grubość kupić wełnę. Chodzi o ocieplenie stropu jętkowego a konkretnie o drugą warstwę która idzie pod jętki. Mam ściany działowe na poddaszu wymurowane tak że wszystkie kończą się 10cm poniżej dolnej krawędzie jętki. Zakładając że profile UD będą przykręcane tak że górna krawędź profilu UD będzie na równo z górną krawędzią ściany działowej to jaka grubość wełny będzie optymalna. Kto pomoże Jeśli masz równo wymurowane ścianki (jakoś w to nie wierzę) to szczelina pomiędzy profilami a jętkami będzie 10cm więc taką wełnę można dać... lepiej opuścić jeszcze profile o 1cm w celu niwelacji nierówności i lepszego mocowania wełny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.03.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pomóżcie bo się pogubiłem i nie wiem jakiej grubość kupić wełnę. Chodzi o ocieplenie stropu jętkowego a konkretnie o drugą warstwę która idzie pod jętki. Mam ściany działowe na poddaszu wymurowane tak że wszystkie kończą się 10cm poniżej dolnej krawędzie jętki. Zakładając że profile UD będą przykręcane tak że górna krawędź profilu UD będzie na równo z górną krawędzią ściany działowej to jaka grubość wełny będzie optymalna. Kto pomoże Jeśli masz równo wymurowane ścianki (jakoś w to nie wierzę) to szczelina pomiędzy profilami a jętkami będzie 10cm więc taką wełnę można dać... lepiej opuścić jeszcze profile o 1cm w celu niwelacji nierówności i lepszego mocowania wełny... A jak opuszczę profile o 1cm to wełna 10cm też będzie dobra. Ściany mam stosunkowo równo wymurowane bo ma końcu mam wylany taki mały wieniec nie sprawdzałem dokładnie ale myślę że jest 10cm +-5mm. Podobnie nie boję się o mocowanie profilu wieniec ma 10cm wysokości i profil będzie pewnie mocowany do betonu a nie do Porothermu. Znasz może jakieś linki w necie gdzie można zobaczyć montaż stelażu pod sufit podwieszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.03.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 czyli po płytowaniu sufitu mogę te ścianki dopiero postawić ? z babami źle ale bez nich jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pomóżcie bo się pogubiłem i nie wiem jakiej grubość kupić wełnę. Chodzi o ocieplenie stropu jętkowego a konkretnie o drugą warstwę która idzie pod jętki. Mam ściany działowe na poddaszu wymurowane tak że wszystkie kończą się 10cm poniżej dolnej krawędzie jętki. Zakładając że profile UD będą przykręcane tak że górna krawędź profilu UD będzie na równo z górną krawędzią ściany działowej to jaka grubość wełny będzie optymalna. Kto pomoże jaka jest grubosc izolacji zamontowanej miedzy jetkami? pewne jest, ze musisz wykonac "przepone". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 stelaż sufitu i skosów już zrobiony ,folia przyklejona tylko płyty zostały, no i te dwie ścianki , nie wiem czy stelaż mocować przed płytowaniem czy po ? a jeszcze jedno , skąd bierzecie taśmy ślizgowe na łączenia zabudowa /ściana ,nigdzie nie mogę znaleźć takich taś a kazde inne sie nie kleją do sciany otynkowanej cem.-wap. zaprawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pomóżcie bo się pogubiłem i nie wiem jakiej grubość kupić wełnę. Chodzi o ocieplenie stropu jętkowego a konkretnie o drugą warstwę która idzie pod jętki. Mam ściany działowe na poddaszu wymurowane tak że wszystkie kończą się 10cm poniżej dolnej krawędzie jętki. Zakładając że profile UD będą przykręcane tak że górna krawędź profilu UD będzie na równo z górną krawędzią ściany działowej to jaka grubość wełny będzie optymalna. Kto pomoże jaka jest grubosc izolacji zamontowanej miedzy jetkami? pewne jest, ze musisz wykonac "przepone". Będzie 16cm między jętkami. Przepona a co to takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.03.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 nie rozumiem ,płyty czy scianka ? a tam gdzie kupowałem materiał nie słyszeli o takich taśmach, mało tego w okolicy żadna hurtownia nie słyszała, wiec gdzie to kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 to ile za taśmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 15.03.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ok to z 4 tasmy powinny starczyć , ? a na styk sufit /skos też sie nakleja przyklei sie ta taśma do tynku cem-wap. czy trzeba gruntować tak jak pisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pomóżcie bo się pogubiłem i nie wiem jakiej grubość kupić wełnę. Chodzi o ocieplenie stropu jętkowego a konkretnie o drugą warstwę która idzie pod jętki. Mam ściany działowe na poddaszu wymurowane tak że wszystkie kończą się 10cm poniżej dolnej krawędzie jętki. Zakładając że profile UD będą przykręcane tak że górna krawędź profilu UD będzie na równo z górną krawędzią ściany działowej to jaka grubość wełny będzie optymalna. Kto pomoże jaka jest grubosc izolacji zamontowanej miedzy jetkami? pewne jest, ze musisz wykonac "przepone". Będzie 16cm między jętkami. Przepona a co to takiego obnizyc sufit A dlaczego pewne jest że muszę wykonać przeponę czyli obniżyć sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts