Rom-Kon 24.12.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Rom ładnie wyszedłeś na tej fotce ...to chyba stare zdjęcie jak byłeś jeszcze młody? Dla ciebie jeszcze jedno - dodatkowe życzenie: I aby całe świąteczne jedzenie w cycki Ci poszło! i proszę cię O Wielki Manitou! Prostuj mu ścieżki a nie zwój na mózgu! Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.12.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Dla ciebie jeszcze jedno - dodatkowe życzenie: I aby całe świąteczne jedzenie w cycki Ci poszło! i proszę cię O Wielki Manitou! Prostuj mu ścieżki a nie zwój na mózgu! Dziękuje za szczere życzenia:) Rom masz może jakiś wolny etat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmazyn33 27.12.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam.Czy na ocieplenie poddasza nadaje sie wełna rokwool rocton?Planowałem dać 15 cm Toprock między krokwie a w poprzek 10 Superroc, ale że do końca roku do składu nie dotrze superrock , i po nowym roku już nie będe mógł wełny odliczyć , to muszę dać inną , ale że chciałem z niskim współczynnikiem lambda 0,035 to proponują mi Rocton tylko że nie wiem czy do ocieplenia poddasza będzie się nadawał, bo opisach zastosowania tej wełny nie wymienai siędachu tylko scianki , podłogi na poddaszu.Czy może w poprzek będzie lepsza od roctona megarock 100 bo taka jest na stanie i ewentualnie rokmin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.12.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Zadaj to pytanie Tomkowi W on będzie znał odpowiedź, bo moim zdaniem te wełny różnią się tylko ciężarem , jeżeli współczynnik jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.12.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Dziękuje za szczere życzenia:) Rom masz może jakiś wolny etat? Robimy w piątkę i stale jestem z terminami w czarnej d... I powiem szczerze że jak nigdy o tej porze roku! Zawsze robiło się do świąt a później dopiero po nowym roku. A teraz jak dziś zaczęliśmy to kończymy w sylwestra - cały łykend na robocie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.12.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam. Czy na ocieplenie poddasza nadaje sie wełna rokwool rocton? Planowałem dać 15 cm Toprock między krokwie a w poprzek 10 Superroc, ale że do końca roku do składu nie dotrze superrock , i po nowym roku już nie będe mógł wełny odliczyć , to muszę dać inną , ale że chciałem z niskim współczynnikiem lambda 0,035 to proponują mi Rocton tylko że nie wiem czy do ocieplenia poddasza będzie się nadawał, bo opisach zastosowania tej wełny nie wymienai siędachu tylko scianki , podłogi na poddaszu.Czy może w poprzek będzie lepsza od roctona megarock 100 bo taka jest na stanie i ewentualnie rokmin? Rockton jest bardziej krucha - gorzej się ją układa pod profile. Ale 10 to jeszcze pójdzie. A może zamiast 10cm rocktonu daj 15 superrock? tylko że druga warstwa lepiej w płytach. Ale jak napisał Rafał lepiej jeszcze dopytaj Tomka W z Rockwoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.12.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Robimy w piątkę i stale jestem z terminami w czarnej d... I powiem szczerze że jak nigdy o tej porze roku! Zawsze robiło się do świąt a później dopiero po nowym roku. A teraz jak dziś zaczęliśmy to kończymy w sylwestra - cały łykend na robocie! Gdzie teraz robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 27.12.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Robimy w piątkę i stale jestem z terminami w czarnej d... I powiem szczerze że jak nigdy o tej porze roku! Zawsze robiło się do świąt a później dopiero po nowym roku. A teraz jak dziś zaczęliśmy to kończymy w sylwestra - cały łykend na robocie! e to pewnie pierwsza fakturka w karierze będzie wystawiona wreszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.12.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Gdzie teraz robisz? Taka mała chatka - 650m2 w tym 290m2 samej płyty na poddaszu... podWarszawa... biedna okolica... tu jeszcze dachy strzechą kryją! Nawet nie blachą! No i widziałem samochody bez dachu... normalnie tragedia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.12.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Taka mała chatka - 650m2 w tym 290m2 samej płyty na poddaszu... podWarszawa... biedna okolica... tu jeszcze dachy strzechą kryją! Nawet nie blachą! No i widziałem samochody bez dachu... normalnie tragedia! to faktycznie bidaki tam mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmazyn33 27.12.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Zadaj to pytanie Tomkowi W on będzie znał odpowiedź, bo moim zdaniem te wełny różnią się tylko ciężarem , jeżeli współczynnik jest taki sam. OK , a jak się skontaktować z w/w Tomkiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.12.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 znajdziesz go np.tuhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?220589-jaka-najlepsza-we%C5%82na-na-rynku&p=6283219#post6283219 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmazyn33 27.12.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 rafał2011 dzięki za link , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 28.12.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Robimy w piątkę i stale jestem z terminami w czarnej d... I powiem szczerze że jak nigdy o tej porze roku! Zawsze robiło się do świąt a później dopiero po nowym roku. A teraz jak dziś zaczęliśmy to kończymy w sylwestra - cały łykend na robocie! Nie martw się Rom jak będziesz robił tak ocieplenie to niedługo będziesz miał dużo wolnego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.12.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Nie martw się Rom jak będziesz robił tak ocieplenie [ATTACH=CONFIG]232108[/ATTACH] to niedługo będziesz miał dużo wolnego;) po zrobieniu całego stelaża wełna wreszcie miała czego się trzymać i wróciła na swoje miejsce - po prostu nie było jętki ...a Ty co? nie wybierasz się znów do halifax? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 28.12.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 po zrobieniu całego stelaża wełna wreszcie miała czego się trzymać i wróciła na swoje miejsce - po prostu nie było jętki ...a Ty co? nie wybierasz się znów do halifax? Ogólnie ta wełna wygląda jak z demontarzu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.12.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Ogólnie ta wełna wygląda jak z demontarzu:) Nie zawsze robi się supermatą. Supermata jest w drugiej warstwie. Termowizja wyszła ok. a to najważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 28.12.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Jak na oko widać niedokładną robotę, tym bardziej termowizja powinna pokazać mostki. Ale cóż Rom Ty potrafisz ocieplać z dziurami, tak by było ciepło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 28.12.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Na Roma facebooku jest tego więcej:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 28.12.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Ważne że termowizja wyszła ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts