profi45 30.12.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Nie! Rozebrać, domurować i dać V-profil! Posłuchaj popaprańcu pianowy ! wchodzę na twoje poprane roboty i rozpierdalam w 3 minuty twoją robotę i nigdy więcej żebym cie tu nie widział pseudo fachowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 wiem ze o scianke z gk. tylko podaje kolejna alternatywe.Zeus daj na luz... profi już lewituje. Nie czujesz tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.12.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 wiem ze o scianke z gk. tylko podaje kolejna alternatywe. Dużo racji w tym co napisałeś. Problem był bo forumowicz zabierał się do roboty jak pies do jeża i dlatego sugerowałem inną kolejność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.12.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Zeus daj na luz... profi już lewituje. Nie czujesz tego? Zawsze jak wchodzę to sugerujesz że pijany jestem bo inaczej się nie obronisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.12.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Zeus daj na luz... profi już lewituje. Nie czujesz tego? Jak trafie fajne poddasze to zrobię ci krótki film jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 30.12.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 a nie lepiej zaizolowac rekuperator i rury i zaoszczedzic. . . chyba wyszloby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Zawsze jak wchodzę to sugerujesz że pijany jestem bo inaczej się nie obronisz ?Zawsze jak nie panujesz nad językiem to pijany jesteś. Merytorycznie odpowiadasz jak jesteś trzeźwy - mało bluzgasz i piszesz normalnie. Teraz też już masz nieźle w czubie. Ty tego nie zauważasz ale inni tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.12.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 a nie lepiej zaizolowac rekuperator i rury i zaoszczedzic. . . chyba wyszloby taniej Czasem inwestorzy chcą mieć ogólnie na stryszku temperatury umiarkowane czyli bez szczytów w lecie (+60*C) i nizin w zimie (-20*C). Na stryszku najczęściej jest graciarnia i te graty nie lubą ekstremalnych temperatur. Zgadzam się że to droga impreza ale bywało że nie dość że wełna to jeszcze płyty i deski heblowane na podłodze a to tylko po to by choinka i bombki latem dobrze się miały... bogatemu nie zabronisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 30.12.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 u mnie ten stryszek to w zasadzie nie stryszek... poza reku i rurami to raczej nic tam nie zmieszczę. na wysokość z 1,2 m, 1,6m skos. to prawie tak jak bym te ruły ocieplał jutro znajdę jakieś foto to zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.12.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Zawsze jak nie panujesz nad językiem to pijany jesteś. Merytorycznie odpowiadasz jak jesteś trzeźwy - mało bluzgasz i piszesz normalnie. Teraz też już masz nieźle w czubie. Ty tego nie zauważasz ale inni tak. Zawsze staram się być merytoryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.12.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 panowie szczęśliwego nowego roku życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 30.12.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Również życzę szczęśliwego Nowego Roku 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 30.12.2013 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Nie! Rozebrać, domurować i dać V-profil! A chcesz żebym powiedział inwestorom jak mają sprawdzić twoja robotę Edytowane 31 Grudnia 2013 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 31.12.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 poniżej fotka tunelu i ogólne fotki poddasza. z tym tunelem to ewentualnie się zastanawiam czy nie rzucić luzem na te rury wełny tej którą miałem montować w skosach, aczkolwiek w miejscu gdzie będzie reku, to musi być dostęp serwisowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 31.12.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 To Panowie! Szczesliwego Nowego Roku 2014 !!! a w nim - duzo zdrowia, radosci i samych sukcesow zawodowych !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favoriters 31.12.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 1) 13cm . czemu 13 a nie 10? czy jeśli wełna będzie w płytach, nie będzie lepiej odstawić grzybki dokładnie na grubość wełny (rockton 100) ? Krokwie mają 19cm a wełnę między nie będę układał toprock 150. To mój pierwszy post - przeczytałem kilkadziesiąt stron tego wątku, sporo się dzięki niemu dowiedziałem. Wszystkiego dobrego na Nowy Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favoriters 31.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 dechy nie - warstwa paroprzepuszczalna. Wiem, że można by upchnąć 180 wełnę, ale akurat nie było a VAT Panie gonił. Kupiliśmy budowę 2 tygodnie temu - stan surowy otwarty.Pewnie dałoby się dołożyć 30mm, ale robota wredna jak sądzę, a zysk raczej nie jakiś makabryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 on nie rozróżnia klatki ktora robi od konstrukcji okładzinowej z przesunięciem podpartym (profil V). ale technologie ma w malym palcu. tak malym, ze nie moge doczekac sie na info o tasmie ktora podklada sie pod plyte przy rusztach drewnianych O widzę że Gin-Profi podszkolił Cię z profila V Jak to teraz ładnie się to nazywa! "konstrukcja okładzinowa z przesunięciem podpartym" To pewnie coś podobnego do przyczłapów do bulbulatora bez wydrzyżdrzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.01.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 czemu 13 a nie 10? czy jeśli wełna będzie w płytach, nie będzie lepiej odstawić grzybki dokładnie na grubość wełny (rockton 100) ? Krokwie mają 19cm a wełnę między nie będę układał toprock 150. To mój pierwszy post - przeczytałem kilkadziesiąt stron tego wątku, sporo się dzięki niemu dowiedziałem. Wszystkiego dobrego na Nowy Rok 13cm dlatego że wełnę lepiej jest dawać pod profile - mniej cięcia. Te 3cm to grubość profila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.01.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nie, nie podszkolił i nie szkolił. Nie zmieniaj tematu bo nie wiesz co to połączenie sztywne. Odpowiedz na rozpoczętą przez ciebie opowieść o technologii, czyli jak to jest: i co to są te różne szkoły Flash gdyby ironia stanęła za tobą i nawet gdyby cię w d... kopnęła to byś jej nawet nie zauważył. Żal mi ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts