Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplam poddasze - krotkie pytania...

denes

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zawsze jak wchodzę to sugerujesz że pijany jestem bo inaczej się nie obronisz ?
Zawsze jak nie panujesz nad językiem to pijany jesteś. Merytorycznie odpowiadasz jak jesteś trzeźwy - mało bluzgasz i piszesz normalnie. Teraz też już masz nieźle w czubie. Ty tego nie zauważasz ale inni tak.

a nie lepiej zaizolowac rekuperator i rury i zaoszczedzic. . . chyba wyszloby taniej

Czasem inwestorzy chcą mieć ogólnie na stryszku temperatury umiarkowane czyli bez szczytów w lecie (+60*C) i nizin w zimie (-20*C). Na stryszku najczęściej jest graciarnia i te graty nie lubą ekstremalnych temperatur. Zgadzam się że to droga impreza ale bywało że nie dość że wełna to jeszcze płyty i deski heblowane na podłodze a to tylko po to by choinka i bombki latem dobrze się miały... bogatemu nie zabronisz.

1) 13cm

.

czemu 13 a nie 10? czy jeśli wełna będzie w płytach, nie będzie lepiej odstawić grzybki dokładnie na grubość wełny (rockton 100) ? Krokwie mają 19cm a wełnę między nie będę układał toprock 150.

To mój pierwszy post - przeczytałem kilkadziesiąt stron tego wątku, sporo się dzięki niemu dowiedziałem.

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok

on nie rozróżnia klatki ktora robi od konstrukcji okładzinowej z przesunięciem podpartym (profil V).

ale technologie ma w malym palcu. tak malym, ze nie moge doczekac sie na info o tasmie ktora podklada sie pod plyte przy rusztach drewnianych :D

O widzę że Gin-Profi podszkolił Cię z profila V :) Jak to teraz ładnie się to nazywa! "konstrukcja okładzinowa z przesunięciem podpartym" To pewnie coś podobnego do przyczłapów do bulbulatora bez wydrzyżdrzacza. :D

czemu 13 a nie 10? czy jeśli wełna będzie w płytach, nie będzie lepiej odstawić grzybki dokładnie na grubość wełny (rockton 100) ? Krokwie mają 19cm a wełnę między nie będę układał toprock 150.

To mój pierwszy post - przeczytałem kilkadziesiąt stron tego wątku, sporo się dzięki niemu dowiedziałem.

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok

13cm dlatego że wełnę lepiej jest dawać pod profile - mniej cięcia. Te 3cm to grubość profila.

Nie, nie podszkolił i nie szkolił.

Nie zmieniaj tematu bo nie wiesz co to połączenie sztywne. Odpowiedz na rozpoczętą przez ciebie opowieść o technologii, czyli jak to jest:

i co to są te różne szkoły :D

Flash gdyby ironia stanęła za tobą i nawet gdyby cię w d... kopnęła to byś jej nawet nie zauważył. Żal mi ciebie....