Ermua 13.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Do czego służy takie cos i w jakich sytuacjach się go używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 13.01.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Kamyki20... A jak byś wkleił w tą szczelinę pomiedzy oknem dachowym a deską pasek styroduru lub styropiany na painkę. No i najważniejsze czy nad oknem jest prawidłowo odprowadzona woda ze skroplin, czy jest rynienka, i co z papą nad oknem, gdzie jest wywineta do rynienki, nad okno? Co do twojej metody... pod boazerię będzie dobrze, widzę że nawet jętki kocami wyowijane, będzie im ciepło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.01.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 kamyki20 u Ciebie sznurkowanie między deską a wełną to wzór do naśladowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 14.01.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Cześć Czy ten sposób mocowania jak na zdjęciu profilu UD do jętek jest dopuszczalny? Czy można mocować profile ścianek działowych bezpośrednio do więźby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.01.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Cześć Czy ten sposób mocowania jak na zdjęciu profilu UD do jętek jest dopuszczalny? Czy można mocować profile ścianek działowych bezpośrednio do więźby? W takim układzie nie kręć płyty do ud i daj luz z góry i dołu po 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 14.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Czy do tynkowanego komina na poddaszu można normalnie kręcić UD i wełnę układa się standardowo czy też jakas specjalna zasada przy tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.01.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Czy do tynkowanego komina na poddaszu można normalnie kręcić UD i wełnę układa się standardowo czy też jakas specjalna zasada przy tym jest? Normalnie, tylko kołki stalowe powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f417 15.01.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Mam pytanie dotyczące kolejności montowania płyt g-k. A konkretnie to to, że ścianki działowe będą obkładane płytami. I dobrze by było gdyby to było zrobione w pierwszej kolejności a później skosy i sufit. No ale nie zawsze tak wychodzi. Mószę czekać na elektryka żeby położył mi instalację. A żeby nie tracić czasu chciałbym przykręcić płyty do skosów i sufitu. Czy taka kolejność jest dobra. Jak tak to jak to wykonać najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f417 15.01.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Peszle dam tylko na oświetlenie na suficie od razu z kablem. Gościu pokazał mi gdzie mu wyjść to później połączy. Na ścianach pujdzie kabel na uchwytach a na to potem płyta. Jaką szczelinę zostawić między płytą sufitu a ścianą?Czy między płytami na ściankach a sufitem też dać szczelinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 16.01.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Witanko, Mam szybkie pytanie w kwestii ekofibru. Planuję strop drewniany (więźba wiązarowa) o pow ok 200 m2. Chciałbym to ocieplić, zastanawiam sie nad ekofibrem. Dostałem ofertę na 37pln/m2 w warstwie 28 cm(uwzglkędnione 2 cm osiadania) co ma odpowiadać przenikalności cieplnej na poziomie 0,15W/m2.Produkt Isoflock o współczynniku przenikania lambda 0,037 w/m2. Czy to rozsądna cena? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą termo-strop? http://www.termo-strop.pl/ Będę wdzięczny za odpowiedź. PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 16.01.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 ściany szczytowe nam z płyty MFP. Czy najpierw przykręcił płyty KG do tych ścian a następnie do sufitu i skosów czy odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 16.01.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Jetki to, tez wiezba Pomiedzy jetkami, a nad uw pewnie sa wymiany z desek. Dziękuje za odpowiedź. Wiem że jętki to więźba. Co to jest wymiana z desek? Czy to co napisał rafał2011 aby nie przykręcić płyt do profilu poziomego UW wystarczy? Więźba jednak pracuje pod wpływem śniegu czy wiatru i zastanawiam się czy to wystarczy aby nie było pęknięć. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez zorrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 17.01.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 A jak dol!parter robiles? No i plyty poprawiles czy zostaly tak na wcisk? dół zrobiony - na razie salon z otwartą kuchnią i łazienka. W łazience na razie nic nie pęka w kuchni też, w salonie pojawiła się rysa o długości około 2 m w miejscu gdzie była największa szczelina - dałem tam niestety skąpo akrylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 17.01.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Flash gdybyś poczytał moje posty to byś wiedział, że nie jest to reklama. Tylko po co? Lepiej pierdolnąć co ślina na język przyniesie. Nie zamierzam dyskutować z Tobą. Narra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 17.01.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Proszę Kolegów o radę Nie mam wytynkowanego domu i nie mam podbitki jeszcze. Dom ma sciany trójwarstwowe ( styro w srodku ). Nie wiem do końca jak powinno wyglądać wykończenie wełny na poddaszu przy murłacie. Niestety trochę tej wełny wyciągnęły ptaki. Wiadomo, są to małe ilosci ale nie podoba mi się tak jak jest. Czy można na końcu wełny "wkleić" kawałki wełny w płytach? Ona jest twardsza i by fajnie to wykończyło moim zdaniem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 17.01.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Mój sposób na minięcie płatwi (kosztem wysokości pomieszczenia) Czy aby poprawny? I ponawiam pytanie Jak poziomujecie stelaż podwójny na łączniku krzyżowym -jutro napycham wełną ostatnie pomieszczenie Całość jest na Rigipsie i mam luz między profilami (jest on tylko w centrum pomieszczenia) przy ścianach górny CD leży na UD a dolny jest wsunięty do tego UD i tam luzu nie ma Pierwsze pomieszczenie skopałem t.j. skręciłem łącznik z CDkiem ale poziom mam;) Jak fachowo się to robi bez skręcania (ten luz to ok. 3-4mm) przy stosunkowo lekkim pociągnięciu za dolny CD Pan z Rigipsa stwierdził że tak ma być ule nie wyjaśnił ja to poziomować Nie miałbym problemu gdybym zrezygnował z obrysu UD wtedy całość byłaby na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 17.01.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 I jeszcze jedno pytanie od razu sorki za brak lepszego zdjęcia ale czy skręcacie ze sobą ud-ki na koszu? może wszystko łącznie z cd i ud się skręca? Dodam że do ud ściany obrysowego CD nie przykręcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 17.01.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Mam pytanie do miszcza Roma. Masz może jakieś fotki z etapu ocieplenia tego słynnego poddasza (najlepiej watowanie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 17.01.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 [ATTACH=CONFIG]235729[/ATTACH] I jeszcze jedno pytanie od razu sorki za brak lepszego zdjęcia ale czy skręcacie ze sobą ud-ki na koszu? może wszystko łącznie z cd i ud się skręca? Dodam że do ud ściany obrysowego CD nie przykręcam Ja ud w koszu skręcałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 17.01.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Rafał2011 mogę cię prosić o odniesienie do mojego postu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts