profi45 24.01.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Można też ścinkami wełny z poddasza:D Ściny z wełny do starej poszewki po kołdrze i pierzyna gotowa najtaniej wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 24.01.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Stare ciuchy już mielą na ocieplenia i filc jest najlepszy bo przeszedł testy w gumofilcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 24.01.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Chyba zmienię fach, będę produkował i sprzedawał najcieplejsze kołdry z lambdą 0,032:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 24.01.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Rom-Kon ty moja ironio, jak to jest z tą taśma pod płyty na ruszt drewniany . Gadaj bo robota stoi a klienta mam z forum przez ciebie osobiście edukowanego. . Flash cierpliwości... jak jebutnie to nam kapcie pospadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 25.01.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Macie może Panowie wiedzę, ile powinna wynosić temperatura skosu w wykończonym pokoju ( temperatura tej ściany ) w warunkach takich jak dziś mamy za oknem czyli około -10 stopni, a temperatura w pomieszczeniu to około + 10 stopni. tak pi razy drzwi się pytam, a może ktoś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 26.01.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 U mnie poddasze na razie nie ogrzwane. 15 cm welny. Na dworze bylo -14 na poddaszu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 26.01.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 wykonczone? i 10*C nie rob z siebie dziada. masz na skosie rogi 9*C? Nie zrozumiałeś pytania. Ja się nie pytam jaka temperatura jest otoczenia w pokoju tylko temperatura ściany, mierzona termowizją czy termometrem na podczerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.01.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Nie zrozumiałeś pytania. Ja się nie pytam jaka temperatura jest otoczenia w pokoju tylko temperatura ściany, mierzona termowizją czy termometrem na podczerwień. Temperatura będzie zależna od izolacji termicznej, im lepsza izolacja (U) tym temperatura bliższa temp. w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 26.01.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 on ma wyjatkowego peHa wiatr mu hula za plytami. Pecha to ma twoja mama ze cie urodzila Kto ci ciulu powiedzial ze ja mam jakies fotki. ja sie pytam. ale widze ze nie wiesz wielki expercie i starasz sie madrzyc na inne tematy. Rafał2011 juz wzglednie odpowiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimhaumman 26.01.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Pecha to ma twoja mama ze cie urodzila Kto ci ciulu powiedzial ze ja mam jakies fotki. ja sie pytam. ale widze ze nie wiesz wielki expercie i starasz sie madrzyc na inne tematy. Rafał2011 juz wzglednie odpowiedzial. dawno się tak nie uśmiałem czytając to forum. +1 Ermua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_man 27.01.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Pytanie mam do speców. Pomalowane pokoje na kolor a tu ZONK. Pęknięcie jak Berlin. Wygląda jakby płyta pękła, czy to możliwe żeby pękła jak od linijki? I to w dwóch pokojach w tych samych miejscach? A może taśma papierowa się odkleiła? Co teraz proponujecie? Wykonawca twierdzi że nigdy czegoś takiego nie widział. Zaproponował wklejenie flizeliny, zagładzenie tem twardym gipsem (UNIFLOT), później miękkim, wyszlifować i pomalować. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 27.01.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Pytanie mam do speców. Pomalowane pokoje na kolor a tu ZONK. Pęknięcie jak Berlin. Wygląda jakby płyta pękła, czy to możliwe żeby pękła jak od linijki? I to w dwóch pokojach w tych samych miejscach? A może taśma papierowa się odkleiła? Co teraz proponujecie? Wykonawca twierdzi że nigdy czegoś takiego nie widział. Zaproponował wklejenie flizeliny, zagładzenie tem twardym gipsem (UNIFLOT), później miękkim, wyszlifować i pomalować.[ATTACH=CONFIG]237782[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]237783[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]237784[/ATTACH] Co Wy na to? To połączenie sufit/skos ? Czy skos/kolankowa (murowana) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ansang 27.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ja cały czas zbieram info nt. Stucanetu – ktoś może potwierdzić zalety o jakich piszą inni? Jestem zobowiązany za każda opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_man 27.01.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Sufit - skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 27.01.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Rozglądam się za wieszakami do profili CD na skosy. Zdecydowałem się na wieszaki kotwowe bezpośrednie (czy jak to się tam zwie). Wełna będzie kończyła się 22 cm pod krokwiami.Jakiej długości wieszaki zastosować?25 cm wystarczy?Na Allegro widzę że są (z firmowych) wieszaki Rigipsa 25 cm z blachy 1 mm i (znacznie tańsze) Koelnera 27 cm z blachy 0,8 mmTe Koelnery będą wystarczające? EDIT: I jeszcze jedno. Wieszaki KNAUFA i KOELNERA wyglądają identycznie Czy to nie jest ten sam wyrób? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez pawelpiwowarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 27.01.2014 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Sufit - skos. Ja robiłem takie pęknięcia w taki sposób - fazujesz nożykiem to pęknięcie, tak jak to robisz przy krótszych bokach płyty g/k. Wstępnie wypełniasz to masą spoinową, vario,uniflott. Po ściągnięciu masy kolejna warstwa spoinówki i wklejasz papier czy też fizelinę. Na to szpachel, druga warstwa, szlif i po sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 27.01.2014 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Rozglądam się za wieszakami do profili CD na skosy. Zdecydowałem się na wieszaki kotwowe bezpośrednie (czy jak to się tam zwie). Wełna będzie kończyła się 22 cm pod krokwiami. Jakiej długości wieszaki zastosować? 25 cm wystarczy? Na Allegro widzę że są (z firmowych) wieszaki Rigipsa 25 cm z blachy 1 mm i (znacznie tańsze) Koelnera 27 cm z blachy 0,8 mm Te Koelnery będą wystarczające? EDIT: I jeszcze jedno. Wieszaki KNAUFA i KOELNERA wyglądają identycznie Czy to nie jest ten sam wyrób? Wełna 22 cm poza płaszczyznę czołową krokwi ?? Jeśli dajesz 22 cm warstwy podkrokwiowej to wieszak 25 cm to stanowczo za mało, 27 hmm i to cieńszej blachy też odpada, musisz je wydłużyć, więc wybór padnie na Koelnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 28.01.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam, pod koniec tygodnia biorę się za druga warstwę ocieplenia (pod krokwiami) ale proszę o poradę jak wystartować. wełna będzie 10 cm nabijana na wieszaki rozwijana z rolki w poprzek krokwi. niestety jak na załączonym zdjęciu mam słupki i nie wiem jak tą wełną dojechać do samej ścianki kolankowej. Ponacinać wełnę na rolce w miejscach słupków, czy może powycinać z wełny odpowiednie kawałki i wciskać osobno? a może jeszcze jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 28.01.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 powycinać z wełny odpowiednie kawałki i wciskać osobno A całą rolką zacząć za słupkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 29.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 wybrałeś jak wybrałeś. z zewnątrz mam na kolankowej 10 cm styropianu i pogrubiłem to 15 cm wełny razem 25 cm ocieplenia, czyli tak jak wszystkie ściany w budynku - bo to szkieletówka. A druga sprawa że żona chciała tam mieć jakieś schowki, ale i tak nic z tego nie wyjdzie... więc pozostaje jak napisałeś męczenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts