profi45 29.01.2014 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 najwygodniej byłoby mi pokazać jak się z tym uporać. Utnij pas szerszy od słupka o jakieś.... po dwadzieścia cm szerszy z każdej ze stron. I na tyle wysoki by wyciąć w nim miejsce na słupek, resztę pomiędzy słupkami uzupelnisz oddzielnymi arkuszami. Pamiętaj o naddatkach. Źle jak dla mnie zalaczasz zdjęcia, nie widzę ich na tabie. Przyjadę żeby zobaczyć cie w akcji. Zaproś mnie bo mi pampers nie pomoże chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 30.01.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 heja, zdjęcia załączam normalnie jak na całym FM, forumową załączają. Myślałem że tak będzie najłatwiej dla wszystkich. Na mojej L9-tce na andku wyświetla się normalnie. Mogę ewentualnie wrzucić na mój serwer i podlinkować. ale wtedy będzie przerzucało na inną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 30.01.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 http://www.fotoshock.pl/foto/CAM01351.jpg lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 30.01.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 A, i zabierz te rurę spod krokwi. Przesuń ja nanwarstwe miedzykrokwiowa. ale to chyba dopiero jak założę profile bo tak to to do czego ja złapać? ma sobie tak dyndać po-prostu? teraz jest złapana do krokwi taśmami stalowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 02.02.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 MasterCheatMam pytanie o twoją wentylację to jest szczegółJedziesz na niebieskim systemie - jakie są uszczelki dla tego systemu i jak siedzi rura- czy jest to połączenie szczelne, sztywne a uszczelka ma przekrój okrągłyPytam bo ja jadę na zielonym systemie i mam uszczelki płaskie (...)-są do d.... rura wysuwa się ze skrzynki ni jak nie ma sztywnego i szczelnego połączeniaAle może się nie znam i płaską uszczelkę też nasuwa się na rurę a później wsuwa do skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwy25590 02.02.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Witam wszystkich mam pytanie i proszę o radę.Mam porobione całe ocieplenie wraz z sufitem, na to paroizalacją, regipsy. Na suficie mam zrobione ocieplenie z wełny i wczoraj kiedy wszedłem na nie ocieplony stryszek(pełne deskowanie, blacha) zauważyłem kilka, około 30 kropel wody rozmieszczoonych w różnych miejscach na wełnie(dach napewno szczelny), dodam że mam już cenralne ogrzewanie więc grzeje bo szpachluje, gładź itd. Tydzień temu miałem wylewaną posadzke w łazience gr ok 4cm, ok 9m2. Moje pytanie czy te ostanie czynnosci wykonywane na gorze (posadzka, szpachlowanie) może przyczynić sie do wykroplenia się większej ilosci pary wodnej i stad te krople na wełnie? ogólnie wełna jest sucha ale chcę się tutaj poradzić co dalej. Edytowane 2 Lutego 2014 przez Siwy25590 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 02.02.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 MasterCheat Mam pytanie o twoją wentylację to jest szczegół Jedziesz na niebieskim systemie - jakie są uszczelki dla tego systemu i jak siedzi rura- czy jest to połączenie szczelne, sztywne a uszczelka ma przekrój okrągły Pytam bo ja jadę na zielonym systemie i mam uszczelki płaskie (...)-są do d.... rura wysuwa się ze skrzynki ni jak nie ma sztywnego i szczelnego połączenia Ale może się nie znam i płaską uszczelkę też nasuwa się na rurę a później wsuwa do skrzynki? Sam tego nie montowalem. Ale generalnie rury dość mocno siedza w skrztnkach. Trzeba uzyc duzej sily zeby wyciągnąć. 2 sztuki wyciagnalem, ale nie przglądalem sie za specjalnie. Z tego co pamietam to na wyjsciach skrzynek (stalowe rury) sa pogrubienia o kture zaczepia sie niebieska rura z tworzywa (prążkowana). A w srodku wyjsc jest uszczelka. Jak nie zapomne to zribue jakies zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 02.02.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Dziękuję za odpowiedź, już wiem że u ciebie są te same uszczelki tylko system bardziej dopasowany U mnie problem że zarówno na włożenie jak i wyciągnięcie rury siły używać nie muszę wentylację rozkładam sam - i wiem że połączenia nie są szczelne a tak pozostać nie mogą Pewnie gdyby robiła to firma o tym bym nie wiedział i nie musiałbym się przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 02.02.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ja fotek nie trzaskałem wełna skutecznie mnie zniechęciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 02.02.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Moze nie miałeś odpowiedniego stroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwy25590 02.02.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ponawiam moje pytanie Mam porobione całe ocieplenie wraz z sufitem, na to paroizalacją, regipsy. Na suficie mam zrobione ocieplenie z wełny i wczoraj kiedy wszedłem na nie ocieplony stryszek(pełne deskowanie, blacha) zauważyłem kilka, około 30 kropel wody rozmieszczoonych w różnych miejscach na wełnie(dach napewno szczelny), dodam że mam już cenralne ogrzewanie więc grzeje bo szpachluje, gładź itd. Tydzień temu miałem wylewaną posadzke w łazience gr ok 4cm, ok 9m2. Moje pytanie czy te ostanie czynnosci wykonywane na gorze (posadzka, szpachlowanie) może przyczynić sie do wykroplenia się większej ilosci pary wodnej i stad te krople na wełnie? ogólnie wełna jest sucha ale chcę się tutaj poradzić co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 03.02.2014 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 MasterCheat też mam takową maskę predatora ale mam też chyba klaustrofobie i mimo tych dużych wentyli pocę się i duszno mi jakoś więc wolę kaszlać Siwy25590 to prawo fizyki jest - Na to musi praktyk odpowiedzieć na stryszku zimno od spodu grzejesz Czy to źle dla wełny? Te krople Zapewne woda odparuje za 2-3 dni jak nie to na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eremsc 03.02.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Czy taka taśma dwustronna może być do przyklejanie folii paroizolacyjnej http://allegro.pl/tasma-dwustronna-na-folii-pp-50-mm-x-25-m-vorel-i3866723861.html , czy jakaś specjalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwy25590 03.02.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 I gdzie występują te krople, pod krokwiami, kalenica? krople są na wierzchniej warstwie wełny, która przykrywa sufit, kapią skroplone z blachodachówki przez szpary mdzy deskami, wentylacja jest zrobiona ale czy woda z posadzki i szpachlowania może być tego przyczyną?, przed tem tego nie było, kropel jest nie wiele, jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 03.02.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Czy taka taśma dwustronna może być do przyklejanie folii paroizolacyjnej http://allegro.pl/tasma-dwustronna-na-folii-pp-50-mm-x-25-m-vorel-i3866723861.html , czy jakaś specjalna? Taka może byc pewnie. Nie może być taka z papiernika bo ona to się do niczego nie nadaję. Ja osobiscie sporo zuzylem takiej do dywanów podklejania bo jest cholernie mocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 04.02.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Z problemem... Na moje poddasze wprowadziła się kuna mieszka już wakacji ale dopiero wczoraj została zauważonaWcześniej myślałem że dziury w membranie zrobił dzięcioł (były tylko 2) bo może drzewo więźby chore natomiast po ociepleniu wełną zaczynają pojawiać się nowe dziury i w sumie nie jestem w stanie stwierdzić ile jest bo wełna zasłania Stworkiem zajmę się dzisiaj - jeżeli mi się uda - od wczoraj na budowie "krzyczy" radio dzisiaj zakupie coś ala klatka czy spray odstraszającyz tym, że wolałbym jednak zobaczyć to i wywieść z 20km (jak ktoś blisko mieszka chętnie oddam) Ale moje pytanie Wiem że na pewno zdejmę wełnę w pokoju nad garażem - tamtędy ma wejście od dworu po rusztowaniu Jak mogę sprawdzić oprócz zdejmowania gąsiorów uszkodzenia membrany - od spodu mam już styropian więc nic nie zobaczę Wełna jest od 2-3tygodni straty nie powinny jeszcze być duże oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 04.02.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 poszukaj czegoś takiego jak antykuna. montują w samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 04.02.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Z kamerą mam problem ciężko takową pożyczyć Moja firma kupiła termowizję w 2013 roku i od tej pory nikt jej nie widział jest ale nikt jej nie ma Ktoś ją zawinął i teraz kasę nabija. Co jakiś czas dostają maila "osoba która pożyczyła proszona jest o zwrot kamery " i cisza Na necie są żywo-łapki 140-200PLN może da radę a termowizja ma namierzyć zwierzę czy dziurę w membranie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.02.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 pokaże zwierzątko. Kup klatkę i ćwicz łapanie, oby była tylko jedna kuna. A na innych wątkach słowo kuna jest zabronione. Trzeba pisać " te których nie ma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 04.02.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Bo jest prawnie chroniona i na wymarciu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts